Sztárok

Ördög Nóra idilli hangulatban

Ahány tehetségkutató, annyi új műsorvezetőtárs, akivel Nórinak meg kell találnia a hangot. Most Nagy Sanyi van soron.
Ördög Nóra Idilli hangulatban

 Már nem facér a Csillag születik műsorvezetője

A címlapfotózás helyszíne felé autózva végigfuttattam magamban, mennyi arcát láttam már az elmúlt években Nórinak – privátban. Végül arra jutottam, hogy mindkét véglet „megvolt”. A három évvel ezelőtti profi műsorvezető, aki a látszatra tökéletesen adva nyilatkozik még arról a kapcsolatáról is, amely a színfalak mögött épp romokban hever. Majd a két évvel ezelőtti esendő, lelki válságát, illetve válását mélyen megélő, egyébként bátor lány, aki a nyilvánosság előtt is felvállalja hibáit, rossz döntései következményét. Köztes állapotnak pedig ott a tavalyi: a szenvedélyes szerelmes, aki úgy néz fotós párja, Nánási Pál kamerájába, hogy a végeredménytől még mi is elpirulunk. Csoda, hogy kíváncsi voltam, mit tartogat ez a délután?
A stúdióban egy komplett családi idillbe csöppentem: a Nóriból áradó nyugalom, a Palival váltott szeretetteli pillantások adnak meghitt alaphangulatot, amit Pityu kutyus szertelensége koronáz meg. Arra toppanok be, hogy Nóri büszkén meséli a sminkeslánynak, Fibinek: idén végre harminc lesz!

Fotó: Sanoma Archív/RTLKlub Sajtóklub
Fotó: Sanoma Archív / RTL Klub Sajtóklub

Nóri, te vagy az egyetlen nő a környezetemben, akit nem ver fejbe ez az évforduló…
De nekem tényleg nincs vele semmi bajom, sőt. Pont azt gondolom, hogy most érek el korban oda, ahol fejben már régóta tartottam. Ha csak az elmúlt pár év eseményeit veszem alapul, pláne így érzek. Annyi minden történt velem! Ezért is nem jön rám a korom miatti frász, mint sokakra az én környezetemben is: hogy még sehol sem tartanak ahhoz képest, amit elterveztek ekkorra… Én a másik véglet vagyok – most jött el a lassítás ideje. Palival való kapcsolatom pedig jó alapot ad erre. Mellette érdemes lett felnőnöm. Már nemcsak az újabb és újabb feladat az első, hanem hogy otthon mindent rendben tudjak.

Pont tíz éve annak, hogy tévézni kezdtél. Nem lehet, hogy kicsit elfáradtál?
Nem, azt nem. (Nevet.) Csak tanultam a múlt hibáiból, és tudom, akkor teljes az életem, ha teszek is érte. Az X-Faktor végén, amikor már nagy volt a hajtás, ráadásul mi már agyaltunk a következő Csillag születiken is, láttam, hogy mekkora lemondással jár mindez Pali részéről. Akkor fogadtam meg: ilyen sűrű időszakom több nem lesz.

Megtanultál nemet mondani?

Igen, igyekszem erre az útra lépni.

A három évvel ezelőtti Maxima-interjúnknak az volt a címe, hogy „A férjem vár haza vacsorára”. Csoda, hogy meglepődtem, amikor azt olvastam: konyhatündér lettél?!
Azért ez erős túlzás! (Nevet.) Próbálok az lenni, gyakran főzök, és talán nem is csinálom rosszul. Persze sokat dob a kedvemen, hogy Pali a legbénábban sikerült művemben is talál valami dicsérendőt. De igazad van, sokat változtam – hiszen ezen a területen is volt behoznivalóm. Régebben mindig egy újabb időpontot tűztem ki arra, mikor „játszom” végre hagyományos értelemben is a női szerepemet. Egy ideig arra vártam, hogy legyen kész a házunk, aztán arra, hogy legyen meg a konyha… De látod, más hiányzott. Az a társ, akiért ezt magamtól megteszem, mindenféle határidő kiszabása nélkül. Hiszen észreveszem, mekkora örömöt okozok neki, ha ilyen típusú gondoskodást is kap.

Egy Budapest környéki községbe költöztetek. Hogy tetszik a vidéki élet, másodszorra?
Nagyon! Mórahalmi lányként engem is beszippantott a fővárosi pezsgés, sőt anélkül már nem szívesen élnék, de most is csak pár kilométer választ el tőle. Elérhető távolságban vagyunk, ráadásul szmogtól távol, de madárcsicsergéshez közel. Idilli.

Azért nyugtass meg: kertet még nem művelsz, ugye?
Ha még nem is, az csak azért van, mert nagy feladat lesz abból a kis erdőből, ami körülvesz minket, parkot csinálni. De tavaly, amikor ezt az egyébként régi házat megvettük, Palival ketten vágtunk utat a gaztengerben az új otthonunkig. Tulajdonképpen a mi házasságunk nem az esküvővel, hanem akkor kezdődött, amikor elkezdtünk dolgozni a közös fészkünkön.

Párjával, Nánási Pállal
Párjával, Nánási Pállal
Fotó: Sanoma Archív / Besenyei Gergely

Ha már szóba került a fészek, muszáj rákérdeznem, hogyan érint az, hogy szinte már számon kérik rajtad a babát? Ősszel is már több mint pletykálták, hogy gyereket vársz.
Őszintén? Nehezen kezelem. Én megértek mindenkit: persze hogy friss esküvővel a hátam mögött, lassan harmincas fejjel ezt várják el tőlem. Nem is mondom, hogy nem tervezzük ezt a lépést. De ha lesz bejelenteni valóm, úgyis megteszem magamtól. Az viszont nehéz, amikor anyu mondja: már gratulálnak neki az utcán, mert azt olvasták, jön az unoka… És persze azt sem szeretném, ha azt gondolnák rólam a nézők, hogy csak a karrierem érdekel. Nem, ez nem így van.
A baba érkezése nem függ a munkáimtól. Csak most még a lassítás fázisánál tartunk. Miközben persze igyekszem minél több infót begyűjteni a legjobb barátnőmtől – gyakorolok az egyéves kisfián. (Nevet.)

Ő az a barátnőd, akivel a közös vállalkozást is elindítottátok?
Igen. Egyetlen jó ötletből indult ki a dolog – weboldalon keresztül jelentkezhettek a lányok, mi meg mindenkivel leültünk, és kerestünk a problémájukra megoldást: stylistot, fodrászt, sminkest – együtt tuningoltuk az önbizalmukat. Sikeres volt a dolog, csak tőlünk kívánt sokat: időt, energiát és kiadást, ami nem térült meg. Most döntöttünk úgy, hogy Angyalműhely néven újragondoljuk a dolgot. Nyolc lányt hívunk majd egyszerre, akiket nyolc szakértő – szépítészek, dietetikus, pszichológus – vesz kezelésbe.
A végén pedig Palkó csinál róluk egy sorozatot, ami egyértelmű lenyomatot ad arról, hogy igenis gyönyörűek.

Mindez a tehetségkutatóra vezethető vissza, nem? Hiszen ott a saját szemeddel látod, mi hozható ki a civilekből.
Egyértelműen. De ehhez nem kell másra gondolni. Hiszen ha rossz napom van, ugyanúgy elégedetlen vagyok magammal, mint bárki. De például egy ilyen fotózás után én is napokig repülök az önbizalomtól.

Beszéljünk egy kicsit a munkáról is. Mit szóltál Stohl András döntéséhez, hogy nem vállalja a Csillag születiket?
Benne volt a levegőben. Tudtuk, hogy közeledik a tárgyalás folytatása, és az pont egybeesik a show-val. Mivel az X-Faktor kapcsán már egyszer elmondta, hogy az ügyével nem szeretné elvenni a figyelmet
a tehetségekről, bevallom, számítottam rá, hogy ismét így dönt.

Te, aki talán a legtöbb műsort vitted vele végig, mit gondolsz erről az egészről?
Emberileg sajnálom őt. Hülye volt, ez tény. Mint ahogyan az is az, hogy ezt nem úszhatja meg következmények nélkül. De ismerem őt, és tudom: nem is akar kibújni semmilyen büntetés alól. Vezekelni akar.

Balázs mellett más voltál…
Volt ebben tudatosság, és örülök, hogy sikerült megmutatnom egy másik arcomat. Meg jó, hogy nem maradtam le mellette. Bevallom, az elején volt bennem félsz, hogy működünk majd együtt…

Fotó: Sanoma Archív/RTLKlub Sajtóklub
Nagy Sanyival, az új műsorvezetőtársával
Fotó: Sanoma Archív / RTL Klub Sajtóklub

De miért? Ebben a műfajban te többet tettél le az asztalra!
Ez igaz, de kezdetben nem láttam, hogy az ő kiforrott, eredeti stílusa és karcos humora mellett hol lesz az én helyem. Örülök, hogy jól összecsiszolódtunk, és elfogadott partnernek. Hiszen részemről ez sohasem volt kérdés.

Most pedig egy újabb partnerrel bővült a lista, hiszen a Csillag születik harmadik szériáját Nagy Sanyival vezeted.
Örülök Sanyinak; földik vagyunk, tudtad? Így a bemutatkozás után máris volt közös témánk: átbeszéltük, Szegeden ki hova járt gimibe, bulizni, ki kit ismerhet… Furcsa, hogy csak most találkoztunk, eddig elkerültük egymást. Ám annál izgalmasabb lesz a közös munka!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top