Sztárok

Istenes Bence: “Megosztom az embereket – ez van!”

Az RTL Klub Neked Való című műsorának örökösen mosolygó, új műsorvezetője azért költözött haza tíz év után Németországból, mert nem bírta tovább elviselni az édesapja hiányát. Maga sem gondolta, hogy ez a döntés egészen a legnézettebb magyar csatornáig röpíti. Mi több, már Sebestyén Balázs utódjaként emlegetik.
Istenes Bence: „Megosztom az embereket – ez van!”

Talmácsi volt barátnőjével jár a Neked Való műsorvezetője

Három hónap sem telt el azóta, hogy én voltam a vendéged a VIVA Interaktívban. Most egy másik tévében ülünk. Gondoltad volna?
Nem tagadom, voltak ilyen reményeim. Amikor meghívtak a Neked Való műsorvezetői válogatására, őszintén elmondtam a főnökeimnek a VIVA TV-nél, hogy meg szeretném próbálni. Ők elfogadták, sőt támogatták is a döntésem, és sok sikert kívántak a további pályámhoz. Hú… Nehéz megfogalmazni, milyen érzés az RTL Klubnál dolgozni. Elképesztően jó! Eleve vidám ember vagyok, de amióta ezt a műsort vezethetem, úgy érzem, kinyílt számomra a világ. Sok dolog történt velem röpke öt év alatt. Ugyanis ennyi idő telt el azóta, hogy hazaköltöztem Németországból – akkor még fogalmam sem volt arról, hogy műsorvezető leszek.

Hogy kerültél Németországba, és mennyi ideig éltél ott?
Tíz teljes éven át. Kicsi voltam, amikor elváltak a szüleim, édesanyám pedig nem sokkal később új párt talált magának. Hozzá költöztünk ki, először Münchenbe, aztán később egy Münchentől száz kilométerre található kicsi, bajor faluba. Nagyon zárt közösség volt, és megszenvedtük a beilleszkedést, különösen én. Nemcsak azért, mert kezdetben nyelvi nehézségeim voltak, hanem mert az ott élőknek egész más a mentalitása és furcsa, különc fazonnak tartották az örökösen vigyorgó magyar gyereket, aki voltam. Ráadásul nem szerettem a német nyelvet, így komoly kínt jelentett a tanulása. Ám a nehéz kezdet ellenére azt tudom mondani, hogy csodálatosak voltak az ott töltött évek. Rengeteg ottani barátommal a mai napig tartom a kapcsolatot, édesanyámék pedig még mindig kinn élnek.

Miért döntöttél úgy, hogy hazatérsz?

Bence és édesapja
Bence és édesapja, Istenes László
Fotó: Sanoma Archív / RTL Klub Sajtóklub

Hiányzott az apukám. (Istenes László televíziós műsorvezető – a szerk.) Irigykedtem a korombéli srácokra, akik hétvégenként sörözni és horgászni jártak a papájukkal, én pedig csak évente kétszer-háromszor láthattam az enyémet. A döntésemet leginkább édesanyám szenvedte meg. Mindig nagy szeretetben nevelt a húgomat és engem, s ha voltak is anyagi gondjaink, nem számított. Mindannyian hozzátettünk a családi kasszához, amennyit csak tudtunk: én például gyakran pincérkedtem és szakácskodtam is a suli mellett. Mi hárman nagyon összekovácsolódtunk, így nem csoda, hogy anyukám nem viselte könnyen, hogy Budapestre költözöm. Ugyanakkor megértette az indokaimat. Apu boldog volt, hogy jövök! Én pedig kíváncsi arra, hogy vajon milyen az élet itthon. Hiszen kiskoromból csak homályos emlékeim maradtak.

Tehát hazajöttél és édesapádhoz költöztél. Könnyen ment az összecsiszolódás?
Csak néhány napot laktam nála, aztán kibéreltem magamnak egy kis lakást. Tizenkilenc éves voltam, elkezdtem a főiskolát, munkát kerestem mellette – egyszóval szerettem volna kipróbálni, milyen az önálló élet. Így keveredtem el a VIVA válogatására is. Amikor sikerült, apukám először nem volt túl boldog, mert ha valaki, ő aztán tudja, milyen nehéz és bizonytalan ez a szakma, mégsem próbált meg lebeszélni. Tudom, hogy büszke rám, arra, hogy évek óta megállom a helyem a szakmában, és szépen megyek előre, a magam tempójában.

Azt olvastam valahol, te leszel az új Sebestyén Balázs…
Azt gondolom, annak csak örülhetek, ha hozzá hasonlítanak, mert szerintem ma, Magyarországon ő az egyik legjobb televíziós műsorvezető. Igen, az utunk tényleg hasonló, hiszen annak idején ő is a zenecsatornánál kezdett, s mondják, hogy hasonló a karakterünk. De azért szerintem érthető, hogy arra vágyom, magam miatt szeressenek vagy ne szeressenek az emberek.

„…magabiztos egyéniségemet a nagyképűséggel azonosítják”
Fotó: Sanoma Archív / RTL Klub Sajtóklub

Úgy érzed, vannak, akik nem szeretnek?
Úgy fogalmaznék, hogy a mindig vidám, viccelődő, magabiztos egyéniségemet a nagyképűséggel azonosítják. Pedig az életemnek is megvannak a maga nehézségei, csak ezeket nem mutatom kifelé, mert csakis rám tartoznak. Mellesleg nem szeretném a lógó orrommal rontani mások hangulatát. Tudom, hogy megosztom az embereket, de ez van.

Az életedben mennyire játszik most fontos szerepet a Való Világ?
Nagyon. Minden nap nézem az összefoglalókat, hogy a műsoromban pontosan képben legyek azzal kapcsolatban, melyik nap mi történt a villában. Emellett a villalakókról megjelent cikkeket és sokszor az internetes hozzászólásokat is elolvasom. Komolyan veszem a munkám, mert szeretném, ha hosszú távra szólna.

Istenes Bence: „Megosztom az embereket – ez van!”

Ez a véleményetek Alekoszról! – videó

Azt szabad tudni, kinek drukkolsz?
Alekosznak! Szerintem ő az, aki leginkább megérdemelné a fődíjat – hihetetlen egy figura.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top