Sztárok

Honnan indult Anglia 5 legtöbbet kereső híressége?

Az angol OK! magazin, elkészítette a 2010-ben legtöbbet kereső 100 híresség listáját. Mi most az első öt helyezettel foglalkozunk. És próbáljuk megfejteni a titkot, vagyis azt, hogyan válhat milliárdossá egy teljesen hétköznapi családból származó ember. Talán tanulhatunk tőlük valamit…
Honnan indult Anglia 5 legtöbbet kereső híressége?

Tönkreteszi a siker a szép hölgyeket – tragikus sorsok

5. Daniel Radcliffe, 2010-es keresete: 22 millió font
Nyilván sokan megdöbbenek, hogy a 100-as lista előkelő 5. helyén a Harry Potter-filmek mindössze 21 esztendős sztárja áll. Természetesen a sikerkönyvből készült film tavaly bemutatott legújabb epizódja nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Daniel az élmezőnybe kerüljön, de tény, hogy az angol fiú abban az évben is 15 millió fontot keresett, amikor épp nem forgatta a varázslótanonc-mozit, és „csak” a Broadway-n játszott.
Saját bevallása szerint Radcliffe ötéves kora óta színész szeretett volna lenni, de szülei kicsit sem támogatták ebben. Ennek ellenére 10 évesen szerepet kapott a BBC David Copperfield-adaptációjában, két évvel később pedig ő lett a villámsebhelyes varázslótanonc Harry Potter. Azóta persze már a kedves szülők is örülnek annak, hogy fiuk nem lett rendőr vagy matematikus, hiszen a család bankszámláját igencsak megduzzasztotta Daniel színészkedése. És hiába hangoztatta sokáig a fiú, hogy már unja ezt a szerepet és kiszáll a forgatásokból, azért nyilván nem bánta meg, hogy maradt.

4. Sir Paul McCartney, 2010-es keresete: 24 millió font
Honnan indult Anglia 5 legtöbbet kereső híressége?A 68 éves zenész úgy nyilatkozott: azért zárhat sikeres évet maga mögött, mert keményebben dolgozott, mint annak idején a Beatlesben. Nos, a 24 millió fontos bevételhez nyilván köze van annak a 21 állomásos amerikai turnénak is, amit tavaly adott McCartney. Ezenkívül állítólag közel 5 millió fontot könyvelhetett el tavaly a Beatles-jogdíjakból.
Paul McCartney Liverpoolban született, édesanyja nővér, édesapja pedig zenekari vezetőként dolgozott. A papa már korán támogatta fia zenei törekvéseit, kezdetben trombitán játszott a kis Paul, később azonban gitározni kezdett, mert így énekelni is tudott zenélés közben.
Saját elmondása szerint a sikerét tulajdonképpen személyes drámájának köszönheti. 1956-ban elveszítette édesanyját, és csakúgy, mint a másik Beatles-tag, John Lenon, aki 58-ban vesztette el mamáját, ő is a zenében talált vigaszra.

Honnan indult Anglia 5 legtöbbet kereső híressége?2. Sir Elton John, 2010-es keresete: 35 millió font
A második helyen holtverseny alakult ki. Az egyik ezüstérmes a nemrégiben örökbe fogadó, 63 éves zenei legenda.
Elton John egyszerű, középosztálybeli családból származik. Hétéves koráig egy önkormányzati lakásban élt szüleivel és nagyszüleivel. Mindössze tizenegy éves volt, amikor ösztöndíjat nyert a Királyi Zeneakadémiára. Habár minden iskolai vizsgát sikeresen vett, 17 évesen az emelt szintű érettségi előtt mégis abbahagyta a gimnáziumot, mert zenélni akart. Elton katonatiszt édesapja azonban polgári hivatást szánt volna a fiának, azt szerette volna, ha banktisztviselő vagy tanár lenne. Ő azonban saját feje után ment, s 22 évesen megjelent első szólóalbuma.

Honnan indult Anglia 5 legtöbbet kereső híressége?2. U2, 2010-es keresete: 35 millió font
Nyilván az együttes óriási bevételéhez a banda 2009–2010 közötti megaturnéja is hozzájárult. Az együttes frontembere, Bono írta ráadásul a zenét a tavaly novemberben bemutatott Pókember musicalhez, amely minden idők egyik legdrágább és leglátványosabb Broadway-show-ja.
Az ír rockbanda 1976-ban alakult és azóta 22 Grammy-díjjal büszkélkedhet. Ma már mindenki úgy beszél a U2-ról, mint a zenetörténelem megkerülhetetlen alakjairól, de a zenészek saját bevallásuk szerint bizony ők is „korlátozott”  zenei tudással indultak a pályán. Így  a U2 tökéletes példa lehet minden amatőr garázsbandának.

Honnan indult Anglia 5 legtöbbet kereső híressége?1. Simon Cowell, 2010-es keresete: 55 millió font
Az 51 éves zenei szakember nevéhez kapcsolódik az X-Faktor, az American Idol és a Britain’s Got Talent produkciók.  Ő a legtöbbet kereső televíziós mind Angliában, mind pedig Az Egyesült Államokban. Cowell a zeneszeretet édesapjától örökölte, aki ingatlanügynökből képezte tovább magát és lett a zeneipar egyik vezetője. Édesanyja balett-táncos volt. Simon zűrös gyerek volt, az iskola után dolgozott kifutófiúként, később pedig egy nagyvállalatnál kapott irodai munkát. Habár rettentő tehetségesnek tartották, mivel állandó konfliktusba keveredett munkatársaival, a férfit hamar az utcára tették. Ekkor apja egy kisebb állást szerzett neki EMI kiadónál. A 80’-as és a 90’-es években több zenei vállalatnál dolgozott, olyan sztárokat köszönhetünk neki, mint a Westlife, a FIVE, vagy a későbbi tehetségkutatókból ismert Leona Lewis, Paul Potts, vagy épp Susan Boyle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top