Sztárok

Öncsonkítás vagy segélykiáltás? Kopasz celebek

Damu Roland január közepén kopaszra borotválta a fejét. A színész azért szabadult meg a hajától és szemöldökétől, hogy tiszta lappal induljon az életben. Nem ő az egyetlen, aki megszabadult tincseitől egy nagyobb lelki traumát követően. Szakemberek szerint a haj eltávolítása nem számít öncsonkításnak, leginkább a környezet figyelmét akarják felkelteni hasonló tettekkel. Egy lelki trauma hatására valamilyen nagy változtatást akarnak végrehajtani a külsejükön, és a haj a legkézenfekvőbb, hiszen visszanő.
Öncsonkítás, vagy segélykiáltás? Kopasz celebek
Kopaszodó szexszimbolómuk! Vajon így is imádják őket a nők?

Britney Spears: Segélykiáltás a mamának
Öncsonkítás, vagy segélykiáltás? Kopasz celebekA celebtörténelem legemlékezetesebb kopasztása Britney Spearshez kötődik, aki 2007-ben gondolt egyet, és egy fodrászszalonban nullás géppel esett neki lapockáig érő fürtjeinek. Nem sokkal ezután esernyővel támadt egy lesifotós autójára, majd sürgősen becsekkolt egy rehabilitációs központba, ahol hosszú hónapokig idegösszeomlással kezelték orvosai. „Nyilvánvaló, hogy egy segélykiáltás volt ez a részéről. Azt akarta, hogy mindenki lássa, mennyire rosszul érezte magát. Továbbá szerette volna egy időre elzárni magát a férfiaktól, akiknek a legtöbb bajt köszönhette. Kopaszon pedig könnyű távol tartania magát a férfiaktól” – nyilatkozta később pszichiátere, Robert Ludwig. Az orvos összességében azt írta a zárójelentésben, hogy Miss Spears anyukájának szeretett volna jelzést küldeni tettével, és tudat alatt azt szerette volna felmérni, ki az, aki igazán szereti őt.

Fotó: Sanoma Archív/Schumy Csaba
Fotó: Sanoma Archív/
Schumy Csaba

Damu Roland: Tiszta lappal indul
A színész nem az édesanyjának akart üzenni, amikor először a haját, majd a szemöldökét is lenyírta nullás géppel, még január közepén. Rolandot még novemberben erőszakos közösülés gyanúja miatt vette őrizetbe a rendőrség, most pedig szabadlábon védekezhet. Az újságírók kérdésére Damu elmondta: „Hat évig a TV2 rabszolgája, a Jóban Rosszban sorozat emblematikus figurája voltam, és mindig megszabták, mit tegyek, hogyan nézzek ki, milyen legyen a hajam. Ez ellen lázadva borotváltam le a fejemet, jelezve, hogy már azt csinálok magammal, amit akarok, nekem soha többé nem parancsol senki. Véletlenül belenyírtam a szemöldökömbe, és hogy az se maradjon úgy, leborotváltam” – nyilatkozta Roland a Borsnak.

Sinead O’Connor: Dacból lett kopasz
Páratlan hang, gyönyörű arc, hatalmas, könnyező szemek, és kopasz fejbőr. Kevesen tudják, de annak idején a bájos énekesnő, Sinead O’Connor is lázadásból borotválta le a fejét. Amikor legutóbb Magyarországon járt, kérdésünkre elárulta, mi az oka a fiús frizurának. „Az első lemezem megjelenése előtt azt akarták a producerek, hogy miniszoknyában, tűsarkú cipellőben és kivágott felsőben dobáljam a hajamat. Ez engem mélyen felháborított, mert én azt szerettem volna, ha a hangom alapján ítélnek meg az emberek.

Öncsonkítás, vagy segélykiáltás? Kopasz celebek
Öncsonkítás, vagy segélykiáltás? Kopasz celebek

Hát fogtam magam és a hajvágó gépet, és kopaszra vágtam a derékig érő fürtjeimet. Csodálatos érzés volt, ráadásul így is befutottam. Időközben pedig úgy megszerettem a rövid hajat, hogy meg sem növesztettem többé” – emlékezett vissza az énekesnő.

Charlie Sheen: Nem akart lebukni
Magára akarta felhívni a figyelmet Charlie Sheen, miután újabb asszonyverő ügye hatalmas felháborodást keltett. A színész pillanatok alatt romba döntötte karrierjét, amikor nyilvánosságra került, hogy többször megverte a feleségét, és halálosan meg is fenyegette őt. Majd egyik napról a másikra kopaszra vágatta a haját. „Felszabadultam, srácok!” – ordibálta színlelt kedélyességgel a rá várakozó fotósoknak a fodrászszalon előtt. Ám felesége szerint a hajvágás oka az volt, hogy a nő hajszálakat őriz a színésztől, és ezzel akarta bizonyítani, hogy Sheen drogos

Udvaros Dorottya: Az örök talány
A színésznő néhány évvel ezelőtt nehéz időszakon esett át. Szakított élettársával, és túl volt egy bírósági peren.
Fotó: Sanoma Archív/Karizs Tamás
Fotó: Sanoma Archív / Karizs Tamás

Az akkortájt bemutatásra kerülő, Amalfi hercegnő című darabban pedig egyszer csak kopaszon tűnt fel. Nem ritka, hogy színésznők (gondoljunk csak Demi Moore-ra, vagy Natalie Portmanre) egy szerep kedvéért megválnak hosszú hajuktól. Udvaros esetében mégis arról pletykáltak, hogy nem Amalfi, hanem fájdalmas szakítása vette rá a kopasztásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top