Sztárok

A 15 legértékesebb hollywoodi díva

Az elmúlt öt év bevételi adatait figyelembe véve összeállítottak egy listát, melyből kiderül, hogy melyik színésznő vígjátékával kaszáltak a legtöbbet a stúdiók. Sokan meglepődtek az első helyezetten...
A 15 legértékesebb Hollywood-i díva

Kíváncsi rá, hogy mennyit keresnek a magyar X-Faktor versenyzői? Kattintson ide!

A 15 legértékesebb Hollywood-i díva10. Tina Fey

Ennyit kaszáltak a vígjátékaival: 216 millió dollár
A 30 Rock (A Stúdió) sorozat színésznője – és írója is – foglalja el az előkelő 10. helyett a hollywoodi komikák listáján. Eddig 216 millió dollárt lapátolt össze vígjátékaival. A Párterápia című filmje, melyben Steve Carrell volt a társa, tavaly a 28. legnézettebb mozi volt az Egyesült Államokban, és közel 152 milliós bevételt hozott a készítőknek.

A 15 legértékesebb Hollywood-i díva9. Ellen Page

Ennyit kaszáltak a vígjátékaival: 246 millió dollár
2007-ben mutatták be Ellen Page főszereplésével a tiniterhességgel foglalkozó Juno című filmet, amely után 230 millió dolláros bevételt könyvelhetett el a stáb. Page következő mozija, a Hajrá Bliss!, csupán 16 milliós bevételt hozott. A színésznő jelenleg új moziját forgatja.

A 15 legértékesebb Hollywood-i díva8. Kate Hudson

Ennyit kaszáltak a vígjátékaival: 356 millió dollár
A második gyermekével várandós színésznő Csajok háborúja című vígjátékát csúnyán lehúzták a kritikusak, de a nézőket elbűvölte a limonádé történet. A film 115 milliós bevételre tett szert.

A 15 legértékesebb Hollywood-i díva7. Sandra Bullock

Ennyit kaszáltak a vígjátékaival: 357 millió dollár
Bullock nem véletlenül lett a tavalyi év legjobb színésznője, A szív bajnokai című filmjével Oscar-díjat is nyert. Eközben a 2009-es Nászajánlat című mozija, amiben Ryan Reynoldsszal szerepelt 317 millió dollárt könyvelhetett el.

A 15 legértékesebb Hollywood-i díva
6. Jennifer Aniston

Ennyit kaszáltak a vígjátékaival: 515 millió dollár
A Jóbarátok sztárja már nem annyira garancia a százmilliós bevételre, mint tíz évvel ezelőtt. 2009-es Derült égből szerelem című filmje mindössze 36 millió dollárt hozott. „Ez még nem jelent semmit, Aniston és Gerard Buttler filmje, az Exférj újratöltve mindössze 20 milliós bevételt hozott az első két hétben, aminek a végül 136 millió dollár lett a vége” – mondta egy szakértő.

A 15 legértékesebb Hollywood-i díva5. Anne  Hathaway

Ennyit kaszáltak a vígjátékaival: 727 millió dollár
Nos az egykori Neveletlen hercegnő ma már olyan komolyabb filmekben szerepel, mint a Rachel esküvője. De a dráma mellett Hathaway továbbra sem fordít hátat a vígjátékoknak. És milyen jól teszi! Az ördög Pradát visel című mozija például 327 millió dollárt kaszált!

A 15 legértékesebb Hollywood-i díva
4. Cameron Diaz

Ennyit kaszáltak a vígjátékaival: 768 millió dollár
Cameron Diaz neve egyenlő a biztos sikerrel. Legalábbis így tartják a vígjátékkészítők. Tom Cruise-zal forgatott Kéjjel-nappal című akcióvígjátéka tavaly világszerte 260 millió dollár bevétellel zárt. Hogy ez a 40 évesen is húsznak tetsző Diaznak, vagy Tom Cruise-nak volt-e köszönhető, azt mindenki döntse el maga.

3. Katherine Heigl

A 15 legértékesebb Hollywood-i dívaEnnyit kaszáltak a vígjátékaival: 773 millió dollár
Az, hogy neve világszerte ismert lett, leginkább a Grace Klinikának köszönheti. Öt év után Heigl mégis otthagyta a kórházas sorozatot, mert Hollywood legkeresettebb színésznője lett – szigorúan a romantikus filmeket és a vígjátékokat nézve. Habár tavalyi filmjei, a Bérgyilkosok és az Ilyen az élet eddig nem hozott túl sokat a konyhára, korábbi mozija, a Felkoppintva 220 millió dollárt kaszált, és hasonlóan zárt a 27 idegen igen is. Sokak szerint Heigl addig volt igazán értékes, amíg drámai oldalát is megmutatta a Grace Klinikában. Mióta kiszállt a sorozatból, a filmjei sem hozzák a tervezett bevételt.

A 15 legértékesebb Hollywood-i díva2. Sarah Jessica Parker

Ennyit kaszáltak a vígjátékaival: 916 millió dollár
Sarah Jessica Parker csak akkor nevezhető vígjátékkirálynőnek, ha a Szex és New York mozifilm bevételeit nézzük. Ha azonban elvesszük mellőle a három másik nőt és mellérakjuk Hugh Grantet, és elkészítjük a Hová lettek Morganék című vígjátékot, akkor mindössze 85 milliós bevétellel számolhatunk.
 
A 15 legértékesebb Hollywood-i díva1. Meryl Streep
Ennyit kaszáltak a vígjátékaival: 1,3 milliárd dollár

Talán sokan meglepődnek, hogy a tizenhatszoros Oscar-jelölt Meryl Streep a vígjátékok királynője, miközben olyan mozikban nyújtott felejthetetlen alakítást, mint a Sophie választása, a Marvin szobája vagy az Órák. Ugyanakkor Streep az elmúlt időkben végre megmutatta komikus oldalát is, gondoljunk csak a Mamma Miára, Az ördög Pradát viselre vagy az Egyszerűen bonyolultra.

További helyezettek:
11. Kate Winslet, 205 millió dollár
12. Drew Barrymore, 196 millió dollár
13. Reese Whiterspoon, 193 millió dollár
14. Amy Adams, 130 millió dollár
15. Isla Fisher, 108 millió dollár

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top