Sztárok

Rózsadombról a börtönbe – 10 évet kaphat Keleti Györgyi

Rózsadombi miniszterlányként minden lehetősége megvolt, hogy sokra vigye az életben. Ám Keleti Györgyi sorsa szemléletes példa arra, hogy hiába a jó család, pénz, kitűnő kapcsolatok, mindenki a saját életéért felel, s még ilyen indulás esetében is van tragikus végkifejlet.
Fotó: Sanoma Archív/Szabó Lilla
Keleti Györgyi
Fotó: Sanoma Archív / Szabó Lilla

Keleti Györgyi már hetek óta el van zárva a külvilágtól arra várva, hogy a német bíróság döntést hozzon kiadatásában. A modell azzal, hogy elhagyta Magyarországot, megkönnyítette az olasz hatóságok munkáját, hiszen míg korábban hazánk megtagadta kiadatását, a német bíróság valószínűleg nem fogja. A vád szerint Györgyi 2006 és 2008 között pénzért összekötő volt abban, hogy magyar prostituáltak Olaszországban dolgozzanak. Itthon üzletszerű kéjelgés elősegítésével vádolták meg, akárcsak az olasz hatóságok, de ott súlyosabban büntetik ezt a bűncselekményt: akár nyolc évet is kaphat érte.  Az Új Ász információi szerint, mivel az egykori playmate ügyvédje Németországban illetékesség hiányában nem képviselheti védencét, ezért most Györgyi édesapja készül kiutazni, hogy lánya segítségére legyen.

Györgyi története több szempontból is elgondolkodtató. Hiszen olyan családba, körülmények közé született, amelyről sokan álmodni sem mernek. Ő nem is tagadja, hogy mindene megvolt: szépség, jómód és gondtalan gyermekévek. Megannyi hasonló botrányba keveredett aktmodellel ellentétben az élet ezüsttálcán kínálta neki a jobbnál jobb lehetőségeket, de valahogy valahol valami nagyon félrecsúszott. Egy régi, Györgyi talán legőszintébb interjúját felhasználva egy miniszter lányának tündöklését és bukását mutatjuk be, ami hű bizonyítéka annak, hogy szülők, család, neveltetés ide vagy oda, bizony mindannyian a saját sorsunkért felelünk. Éppúgy ha nyerünk, s éppúgy ha elbukunk…

Minden úgy indult, akár egy tündérmese…
„Jól éltünk. Vácon születtem, majd Budára költöztünk, ott egy elitiskolába jártam, apu nagyon elkényeztetett. Nem is tudtam, hogy azok a szavak mit jelentenek, hogy szegénység vagy éhbér… Nekem természetes volt, hogy mindenem megvan” –  kezdte a visszaemlékezést Györgyi, akinek életébe észrevétlenül, de mégiscsak belopakodott a politika. Dacára annak, hogy nem érdekelte ez a világ.
„Természetes volt a politikusok jelenléte is az életemben. Nekem Horn Gyula csak »a Gyuszi bácsi« volt, akivel gyakran találkoztunk. Apu igyekezett a lehető legkevesebb munkát hazahozni, azt akarta, hogy a gyerekei normális életet élhessenek. Amikor az iskolában azt mondták rám, hogy kommunista, én azt sem tudtam, hogy miről beszélnek. Bevallom, a mai napig nem vagyok tisztában a szó valós értelmével, ahogyan szerintem az emberek nyolcvan százaléka sem tudja mit jelent, csak használják, politikai szitokszó lett. Nem foglalkoztam ilyen véleményekkel, én csak féltettem aput… Tudod, az én édesapám nagyon különleges ember.”

A testvérviszály
Györgyi a szülein kívül húgára számíthatott, akivel véd- és dacszövetséget kötöttek. Noha van egy nővére, Keleti Andi, de ő nem játszott szerepet az életében.  Ennek Györgyi szerint az volt az oka, hogy ő édesapja második házasságából született, Andi pedig az elsőből. „Szeretném leszögezni, hogy apu nem az édesanyám miatt hagyta el Andi édesanyját, mert sokan ezt hiszik. Nekem a húgommal alakult ki szoros kapcsolatom, Andi nem igazán volt része az életemnek, nem számíthattam rá. Néha feltűnt, majd el is tűnt. Soha nem neveltek minket egymás ellen, de össze sem kovácsoltak. Soha nem beszélgettünk egy jóízűt, nem buliztunk együtt.”

Keleti Andrea, Györgyi féltestvére, és édesapja, Keleti György
Keleti Andrea, Györgyi féltestvére, és édesapja, Keleti György
Fotó: Sanoma Archív / Rákosi Péter

 

Apa mindenek felett
Györgyi valósággal bálványozta édesapját. Talán nem véletlen, hogy az első szerelemmel is addig várt, amíg nem talált egy olyan férfit, aki felért az édesapja által felállított mércéhez. „A szüleim nekem soha nem tiltottak meg semmit, nem veszekedtek velem. A fiúk elég korán észrevettek, hiszen feltűnő kamaszlánnyá serdültem. Vékony voltam, szőke és vakítóan zöld szemű. Kívánatosnak tartottak, sokan udvaroltak nekem.  Tizenhat éves elmúltam, amikor elveszítettem a szüzességem. Egy különleges, nálam idősebb férfival…” Györgyi kétszer ment férjhez, s kétszer vált el. Azt mondta mindkét férje teljesen különböző típusú férfi volt. „Az első férjem a válásomkor roppant korrekt volt, vihettem, amit szerettem volna. A másodikkal a vagyonon ma is pereskedem, szerintem ez még évekig el fog húzódni. Nem vagyunk ellenségek, ma is az ő műhelyébe viszem a kocsimat, de hazugság lenne azt állítani, hogy barátok vagyunk. A mai eszemmel azt mondom, hogy az első válásommal követtem el életem első és egyik legnagyobb hibáját.”

Önző lett

„Megbántam, hogy szerepeltem férfi-
magazinokban. Többé biztosan nem
vetkőzöm!”

Fotó: Sanoma Archív/Schumy Csaba

Györgyi görcsösen kereste azt a férfit, aki igazán neki való. Akivel boldog lehet. De sorra jöttek a válások, szakítások, amelyeket nem tudott elfogadni, feldolgozni. „Borzalmasan szenvedtem a válásaim, szakításaim után. Megint újra kellett mindent kezdenem, megint egy új élet következett. Az új párom kisfiát nagyon megviselte a válás. Szerettem volna, ha sérülés nélkül ússza meg mindenki ezt a helyzetet, de most már tudom, hogy erre vajmi kevés esély volt. Ráadásul önző voltam… Túl önző… Azt akartam, hogy a párom csak velem foglalkozzon, nem fogtam fel, hogy ő nem csupán az én társam, de apa is, és ennek megfelelően kötelezettségei vannak. Sírtam, hisztiztem, úgy éreztem, hogy megfulladok ebben a helyzetben. Fájdalmas döntés volt, de elhagytam és hazaköltöztem a saját lakásomba.”

Könnyelműen pucérkodott
Györgyi élete még az akkori kedvese mellett vett olyan fordulatot, amelynek következtében lett celeb Magyarországon. 2004-ben ugyanis az ő aktfotóival indult el egy nemzetközi férfimagazin hazánkban.
„A lap főszerkesztője jó ötletnek találta, hogy egy volt miniszter lánya legyen az első címlapon. Belementem, akkor jó mókának tűnt. Akkorra már túl voltam egy újabb mellnagyobbító műtéten, teltebb lett a szám, és a füleimet is korrigáltattam. Kalandként fogtam fel az egészet, de nagyot csalódtam. Sokan úgy képzelik el, hogy egy ilyen fotózáson a modell a sztár, hogy kényeztetik, ajnározzák, hogy gyönyörűnek érzi magát, miközben fényképezik, és minden rózsaszín. A valóság azonban kiábrándító. Megalázó és kiszolgáltatott érzés, hogy ott állsz ruha nélkül, közben pedig utasítgatnak és ki-be járkálnak a stúdióban a számodra teljesen ismeretlen emberek. Volt, hogy egy komplett tévéstáb is ott forgatott, miközben én meztelen voltam – mesélte Györgyi. – Nem csak az én véleményem, hogy ez nagyon kemény munka tetőtől talpig sminkben állni és pózolni egész nap. Megbántam, hogy szerepeltem férfimagazinokban. Többé biztosan nem vetkőzöm! Csalódtam a fotózásokban, sok barátomban és az egész sztárvilágban is… Ma már sok mindent másként csinálnék…”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top