Sztárok

Miley kontra Britney! Kísértetiesen hasonlít egymásra a két sztár élete

Megdöbbentően sok hasonlóság van a már popdíva Britney Spears és a még szárnyait bontogató Miley Cyrus élete között.

Gyereksztárok:
Britney tizenegy évesen szerepet kapott a Disney Mickey Mouse Club showjában. Itt ismerkedett meg egyébként Justin Timberlakkel – akivel hosszú évekig egy párt alkottak – és Christina Aguilerával is.
Miley tizennégy évesen lett a Disney-csatorna sztárja. Hannah Montana bőrébe bújva egy sikeres kamasz énekesnőt alakított négy évadon keresztül. A sorozat hozta meg számára az igazi áttörést, ennek köszönhetően lett Amerika-szerte ismert, csakúgy, mint Britney.

Britney 11 évesen a Mickey Mouse tagjaként
Britney 11 évesen a Mickey Mouse tagjaként
Miley, Hannah Montana szerelésben
Miley, Hannah Montana szerelésben

 

Szólókarrier:
Britney első lemezszerződését 17 évesen kötötte. Debütáló dala, a Baby One More Time hamar világsláger lett, hetekig vezette a toplistákát. Britney 18 évesen megkapta az MTV EMA legjobb női énekesnek, legjobb popénekesnek és legjobb új tehetségnek járó díját.
Miley 15 éves volt, amikor első lemezét, a Hannah Montana sorozat filmzenéjét kiadták. Ez hozta meg számára a zenei sikert. Második albuma, amely 2008-ban jelent meg, rögtön a 200-as Billboard-lista első helyén nyitott. Britney-hez hasonlóan alig több, mint 17 évesen elnyerte az MTV kedvenc énekesnőjének járó díjat.

Britney 1999-ben első albumának megjelenésekor

Britney 1999-ben, első albumának

megjelenésekor

Miley az első MTV díjátadóján
Miley az első MTV-díjátadóján

Szüzesség:
Britney Spears évekig járt Justin Tiberlakkel, aki akkor az N’Sync együttes tagja volt. Az énekesnő – szülei és ügynöke nyomására – sokáig hirdette az önmegtartóztatást, és nem volt interjú, amiben ne hangoztatta volna, hogy bizony ő még szűz. Amikor azonban szakítottak Justinnal, a fiú elszólta magát: „Britney bizony nem olyan szent, mint amilyennek gondolják.”  Az énekesnő végül egy interjúban bevallotta, igen, valóban nem „lány már, hanem nő”. Később édesanyja is hátba szúrta. Lányáról írt könyvében – amelyben önmagáról elhárítja a felelősséget – elmesélte, hogy Britney már 14 évesen lefeküdt egy fiúval, és ennyi idősen már kemény drogokat használt és rendszeresen ivott.

Britney és Justin átverték az egész világot
Britney és Justin átverték az egész világot

Miley Cyrus állítólag apja nyomására kezdte el viselni az úgynevezett purity-, azaz tisztasággyűrűt. Ez azt jelképezi, hogy viselője az esküvőig önmegtartóztató életet él. Miley két évig viselte az ezüst ékszert, majd fél évvel ezelőtt egyszer lekerült az ujjáról. „Nem akarja tovább áltatni a rajongóit, és azt szeretné, hogy felnőtt nőként, nem pedig lányként nevelnék. Ezért jár egyre szexisebb ruhákban és ezért nem hordja az ékszert” – fecsegte ki Miley korábbi modell barátja.

2008-ban még ott volt a szüzességi gyűrű Miley ujján
2008-ban még ott volt a szüzességi gyűrű Miley ujján

Drogproblémák
Britney drogozása 2008 januárjában ért a tetőpontjára. Az akkor már kétgyermekes anyukát a rendőrök vitették el egy kórházba. A bíróság a két kisfiú gyámsági jogát azonnali hatállyal az apának, Kevin Federline-nak ítélte. Az énekesnő ekkor a Beverly Hills-i Cedars-Sinai kórházban volt. Drogos befolyásoltság és ideg-összeroppanás gyanúja miatt rendelték el 72 órás megfigyelését. Britney-nek majd egy évig tartott a teljes felépülés, és mára visszaszerezte gyermekei láthatósági jogait is.

Britneyt lekötözve vitte el a mentő
Britney-t lekötözve vitte el a mentő
Miley látnokzsályás
Miley látnokzsályás „akciója”

Miley Cyrus idén júniusban még egy interjúban azt mondta: „Engem a rajongóim soha nem fognak látni részegen vagy bedrogozva.” Nos az énekesnőről öt nappal a 18. születésnapja után került elő egy videó, melyen elszív valamit, majd vigyorogva duruzsol barátaival. A sztár sajtósa elmondta, Miley csupán látnokzsályát – ami egy legális gyógynövény és pszichoaktív anyagot tartalmaz – szívott. Mindenesetre Miley apja a twitteren ezt írta: „Mélységesen sajnálom… már nem tudom irányítani a történteket.”

Szülők:
Britney szülei nyolc évvel ezelőtt váltak külön, amikor lányuk 20 éves múlt. „Apám és anyám nem illenek össze, már régen külön kellett volna menniük” – nyilatkozta a válásuk után Britney, aki pontosan tudta, hogy szüleit csakis ő köti össze, vagyis az a pénz, amit keres. A két sztárszülő az elmúlt évtizedben a legcifrább dolgokkal jellemezte egymást a médiában. Míg Britney anyja botránykönyvet írt lányáról, apja a gyámságot kérte felette és nem mellesleg lánya vagyona felett, amikor kicsúszott lába alól a talaj. Csakhogy két éve Britney-nek sikerült talpra állnia, újra sikeres lett, és nem mellesleg rengeteg pénzt keres és már gondos édesanyja tud lenni két gyerekének. „Britney két kisfia és Jamie Lee – Britney húga – kislánya újra összekovácsolta a Spears szülőket. Igazi nagypapaként és nagymamaként viselkednek, és már nem akarnak uralkodni a gyerekeik felett. Ez pedig újra összehozta őket és ismét egy párt alkotnak” – írta az amerikai Star magazin.

A Spears szülők, lányaik miatt kibékülnek?
A Spears szülők lányaik miatt kibékülnek?
A Cyrus szülők, amint nagykörű lett sikeres lányuk beadták a válópert...

A Cyrus szülők, amint nagykorú lett

sikeres lányuk, beadták a válópert…

Miley Cyrus élete ebben is pontosan hasonlít Brtiney-éhez. Az énekes-színésznő szülei lányuk 18. születésnapja után két nappal jelentették be, hogy elválnak. Állítólag még rég elhidegültek egymástól, de amíg Miley a Disney arca volt, nem akartak rossz családi mintát mutatni. A fiatal lány egyébként sem az anyjával, sem az apjával nem marad. Vásárolt magának egy házat, és oda költözik pasijával.


 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top