Sztárok

Diana átka kísérti Vilmos menyasszonyát!

Átokról, boldogtalan házasságokról és egy szerencsétlenséget hozó gyűrűről suttognak a brit királyi udvarban. Vilmos herceg a napokban jelentette be, hogy jövőre oltár elé vezeti szerelmét, Kate Middletont. A róluk készült fotókon egy boldog, szép, fiatal pár képe bontakozik ki, csakhogy sokan attól tartanak, a végzetük előbb vagy utóbb utoléri őket is.

Vilmos herceg azzal a tizennégy gyémánttal körberakott, zafírköves gyűrűvel jegyezte el kedvesét, amit egykoron tragikus sorsú édesanyja, Diana hercegnő viselt. A csodaszép ékszer ma már baljósan csillog a fiatal, ereje teljében levő Kate Middleton vékony ujján. Kate arcán boldogság, mosoly tükröződik, és büszkén viseli a szép ékszert, ami számára a boldogság és egy roppant előnyös házasság örök szimbóluma. Ám ez a szép, drága és feltűnő ékszer nem hozott boldogságot előző viselőjének. Sőt egy másik, hasonlóan szép, fiatal és tervekkel teli asszony személyes tragédiájának, boldogtalanságának záloga volt.

Diana átka kísérti Vilmos menyasszonyát!

Kate Middleton elegáns, nemes, kék színű ruhát viselt eljegyzésének bejelentésekor, ahogyan hosszú-hosszú évekkel ezelőtt Diana hercegnő is. Sorsuk most már örökre egybefonódik. Míg sokan abban bíznak, hogy új időszámítás kezdődik számára és a királyi család számára a jóképű trónörökös és a középosztálybeli szépség egybekelésével, sokan átokról suttognak. Diana és az elátkozott gyűrű átkáról. De vajon igazuk van? Mi is ennek a szép ékszernek a valós története és milyen boldogtalanságot hozott?

Diana átka kísérti Vilmos menyasszonyát!

Diana hercegnő 1981 februárjában viselte első ízben az ékszert. A tizenkilenc esztendős szőke lány félénken mosolygott a kamerába, és kislányos bájjal mutatta a fotósoknak a gyűrűt, amit vőlegényétől, Károly hercegtől kapott. Diana a gyűrűhöz passzoló kék kosztümöt viselt, ahogyan egyébként Kate Middleton is kék ruhában volt eljegyzése bejelentésekor 29 évvel később… 

1981. február 24. Charles és Diana eljegyzési napja
Charles és Diana eljegyzésük napján
Kate és Vilmos kéz a kézben
Kate és Vilmos kéz a kézben

Akkor is Dianán volt a gyűrű, amikor 1981. július 29-én megházasodtak. Miközben az oltárhoz lépkedett, pillantása a hatodik sorban lévő asszonyra esett, aki hozzá hasonlóan fehérben volt és kisfia kezét szorongatta. A hatodik sorban álló nő Camilla Parker-Bowles volt, aki később Diana boldogtalanságának központi figurája lett. Diana élete innentől fogva megpecsételődött. Boldogtalan, depressziós évek következtek, tele megcsalással, árulással, hazugságokkal és megannyi szenvedéssel. Amikor elvált Károlytól és végre megszabadult az elátkozott gyűrűtől, azt hitte, most boldog lehet. Csakhogy nagyon rövid idő jutott neki, amit immár szabadon tölthetett. Negyvenéves sem volt, amikor elhunyt egy autóbalesetben.

Diana átka kísérti Vilmos menyasszonyát!
Diana átka kísérti Vilmos menyasszonyát!

Diana a nép hercegnője volt, akinek szelleme máig él. Imádta fiait, akik nem hagyják halványulni az emlékét. Bizonyára boldog lenne, ha látná, amikor Kate Middleton és Vilmos herceg egybekelnek. De vannak olyan udvari alkalmazottak, akik arról beszélnek, a gyűrűvel együtt Kate a boldogtalanságot is megörökölte Dianától. Félő, hogy előbb vagy utóbb Kate Middletont is utoléri az átok. Hiszen ő is fiatal, tele van tervekkel, szerelemmel, mint Diana, és mit sem tud az udvari intrikákról, ma még őszinte szerelemmel néz Vilmos hercegre, akiről elképzelni sem tudja, hogy megcsalja. Pedig állítólag Vilmos szereti a nők kitüntetett figyelmét, akárcsak az apja. A britek mindenesetre egy korszak hajnalában bíznak a királyi esküvővel.  Egy tisztább, szebb jövőben és egy emberibb királyi családban…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top