Sztárok

Döbbenetes sztárhalálesetek

A napokban sokakat megrázott a szomorú hír, hogy a színpadon meghalt egy színész. Mindössze harminc esztendősen. Nagy László Zsolt bánatot és rengeteg megválaszolatlan kérdést hagyott maga után. Hogyan lehetséges, hogy egy egészséges fiatal ember egyik pillanatról a másikra összeesik és meghal? Ráadásul sajnos koránt sem egyedi esetről van szó...
Fotó: Máthé András, Csokonai Színház, Debrecen
Nagy László Zsolt
Fotó: Máthé András,
Csokonai Színház, Debrecen

Nagy László Zsolt előadás közben, váratlanul lett rosszul. A debreceni Csokonai Színház társulatának harminc éves tagja a barátaival készített F.A.L. című előadás szegedi vendégjátéka közben hétfő este lett rosszul, halálát az elsődleges orvosi vélemény szerint szívleállás okozta. A kiérkező mentősök egy órán át sikertelenül próbálták újraéleszteni. Nagy László Zsolt látszólag makkegészséges volt.

2004-ben megrázta a sportvilágot a focista Fehér Miklós halála. Miklós a hatvanadik percben állt be csereként a Guimaraes-Benfica portugál bajnoki találkozón. A napok óta náthával bajlódó sportoló hirtelen megállt, majd tehetetlenül esett hátrafelé a fűre.  Már a pályán megpróbálkoztak újraélesztésével, majd a kiérkező mentősök azonnal a guimaraesi kórházba szállították, ahol hiába küzdöttek életéért az orvosok, már ők sem tudtak rajta segíteni. Az első hírekben ugyan még szívinfarktust említettek, ám később már tüdőembóliát tartottak a legvalószínűbbnek. Özvegye beperelte Fehér klubját, mondván a kötelező orvosi vizsgálatokon játékra alkalmasnak találták és engedték pályára állni…

Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus két éve hunyt el váratlanul. Mindössze harminchat esztendős volt. Kolonics a délelőtti időméréses edzés végén kenujában lett rosszul, és azonnal magához hívta edzőjét, Ludasi Róbertet. A sportoló eszméletét vesztette, majd motorcsónakkal a partra vitték, ahol többször is megpróbálták újraéleszteni.

Kolonics György emlékére
Kolonics György emlékére
Fotó: Sanoma Archív/Tóth Beáta

Kolonics Györgyön végül a kiérkező mentők sem tudtak segíteni, az első diagnózis alapján hirtelen szívmegállás vezetett a tragédiához. 

Kaszás Attila negyvenhét éves volt, amikor utolérte a halál 2007-ben. A színész a konditeremben futott barátjával, Stohl Andrással, majd pár órával később a Nemzeti Színházban lett rosszul. Később az orvosok megállapították, hogy agyvérzést kapott. A színész kómába esett, újra kellett éleszteni. Az orvosok szerint születési rendellenessége volt Kaszásnak. “A vizsgálat a koponyába haladó egyik verőér megrepedését és ennek következtében kialakult elzáródását bizonyította” – állt egy korábbi közleményben.

Kaszás Attila
Kaszás Attila
Fotó: Sanoma Archív/Story-Best Archívum

Kaszás Attila rosszullétekor a Tizenkét dühös ember című darabban a negyedik esküdtet játszotta volna. Szerelme halálakor várta közös gyermeküket, akit Kaszás már nem soha nem ölelhetett magához.

Ocskay Gábor házasság, gyerekvállalás előtt állt. Az ország egyik legvonzóbb férfijának tartott Ocskay harmincnégy esztendős volt, amikor elhunyt. Az Alba Volán és a magyar válogatott jégkorongozója menyasszonya lakásában lett rosszul 2009 márciusában, kihívták hozzá az orvosokat, de már nem tudtak segíteni rajta.

ifjabb Ocskay Gábor válogatott jégkorongozó ravatala
ifjabb Ocskay Gábor válogatott jégkorongozó ravatala
Fotó: Sanoma Archív/Besenyei Gergely

Ocskaynál 2004-ben szívizom-betegséget diagnosztizáltak, akkor a pályafutása is veszélybe került, de folytatta a játékot, és folyamatosan ellenőrizték, legutóbb januárban volt kontrollon, és mindent rendben találtak nála. Menyasszonya máig is őrzi emlékét egy közösségi portálon.

Amerikában az elmúlt esztendők legfurcsább halálaesete Brittany Murphy és férje, Simon Monjack tragédiája volt. A mindössze harminckét esztendős színésznő ugyanis a zuhanyzóban rosszul lett, elájult, majd összeesett. Már nem sikerült újraéleszteni, leállt a szíve. Pár hónappal később férje, Simon Monjack ugyanabban a házban, ugyanúgy rosszul érezte magát, és ő is meghalt.

Döbbenetes sztárhalálesetek

Felmerült, hogy a pár súlyos drogfüggő volt, majd később olyan hírek is napvilágot láttak, hogy házukban olyan gomba tenyészett, amire mindketten allergiásak voltak. Mindenesetre soha nem derült fény, hogy a látszólag egészséges házaspár tulajdonképpen mibe is halt bele.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top