Sztárok

Ördög Nóra legjobb barátnője: “Biztos fogunk együtt babázni”

Tökéletes megjelenés, meseszép ruhák és hajköltemények, széles mosoly, csupa fény és csillogás. Töretlen szakmai karrier, közben egy házasság és egy gyors válás. Ezt látjuk mi. De mit gondol Törköly Erika, aki 18 éve a legjobb barátnője Ördög Nórának?

– Honnan a barátság?
Egy nyolcosztályos gimnáziumba jártunk Szegeden, ahol ötödikes korunktól érettségiig osztálytársak, sőt padtársak voltunk. Már a suli elején kialakult köztünk a szimpátia, és azóta elválaszthatatlanok vagyunk. Korán eldöntöttük, hogy mindketten Pestre fogunk jönni. Én tudtam, hogy a külkerre szeretnék járni. Nórinál a suli nem volt ilyen egyértelmű, de az igen, hogy valamilyen formában kommunikációval szeretne foglalkozni, hisz mindig ő konferált az iskolai rendezvényeken, számtalan mese- és prózamondó versenyt nyert, színjátszó körbe járt. Nóriról mindenki tudta, hogy műsorvezető vagy színész lesz belőle, ő volt az egyetlen, aki nem volt olyan biztos benne. Mindenről volt véleménye, amit el is mondott, ha megkérdezték, de nem ő volt a leghangosabb. Viszont adtak a szavára, és megbíztak benne.  

Volt még valami, amiben kitűnt, ami olyan „Ördög Nóri-s” volt?
Ő volt az osztályban az, akihez bárki, bármikor, bármilyen problémával fordulhatott, biztosan nem mondott nemet. Ez egyébként a mai napig így van. Ezenkívül rendkívül egyedi volt a frizurája. Az anyukája mindennap készített neki egy különleges fonatot, vagy volt benne egy szalag, egy masni, esetleg egy kalap. A megjelenése éppolyan kifogástalan volt, mint ma.

Csak nem ti voltatok azok a menő csajok, akiket mindenki ismer és irigyel?
De, határozottan menők voltunk, mi lógtunk a büfénél vagy az ivókútnál a felsőbb éves fiúkkal. És nem azért, mert okosabbak vagy szebbek lettünk volna a többieknél, inkább a kisugárzásunk, a határozottságunk miatt alakult úgy, hogy senki nem kérdőjelezte meg a „pozíciónkat”.

Ördög Nóra legjobb barátnője: „Biztos fogunk együtt babázni”


Nóriról azt gondolnám, hogy inkább nyuszi volt.
Lehet, hogy egyedül az lett volna, de ketten erősebbek voltunk, és már akkor is csapatot alkottunk. Kettőnk közül én vagyok a határozottabb. Nóri megfontolt, képes részletekbe menően analizálni mindent, mielőtt nekivágna. Mikor látom, hogy minden szempontot megvizsgált, akkor én adom a lendületet ahhoz, hogy belevágjunk. Ugyanakkor sok mindenben hasonlítunk. Az ízlésünk is egyforma, előfordul, hogy ugyanazt a ruhát vagy nyakláncot vesszük meg egymástól teljesen függetlenül.

Mennyire befolyásoljátok egymás életét?
Ha öröm ér, ha bánat, ha bajban vagyok, biztos, hogy ő az első, akivel beszélek, és fordítva. Szülőket, testvéreket, mindenkit megelőzve. Például amikor eljegyeztek, az éjszaka közepén hívtam fel, hogy elmeséljem neki. 

És az ő esküvője? Akkoriban többször is elmondta, hogy alaposan átgondolt döntés eredménye volt a házasság és a válás is. Gondolom, kikérte a te véleményedet is mindkettőt illetően.
Persze, de nehéz dolog ilyenkor okosnak lenni. Nem akartam lebeszélni az esküvőről, és nem azért, hogy ne bántsam meg, egyszerűen én is bizonytalan voltam. Ismertem a másik felet is, honnan tudhattuk volna, hogy 7 év után még érhetik meglepetések…

Nem sokat bántják a nézők, de akkor azért kapott hideget-meleget. Foglalkoztatja, hogy mit gondolnak róla az emberek?
Na, hogy mondjak valami rosszat is róla, azt például nem szeretem benne, hogy megnézi azokat a fórumokat, ahol kritizálják. Vagy előfordul, hogy az anyukája olvassa el, és ő bosszankodik rajta. Ilyenkor rá szoktam szólni.

Azt mondtad, Nóra rettentő türelmes ember, azért össze lehet vele veszni?
Nekem a 18 év alatt még nem sikerült. Végtelenül alkalmazkodó, ettől függetlenül persze érvényesül az ő akarata is, de eddig mindent meg tudtunk beszélni.

A tévében nyilván rengeteg embert megismert. A pesti években nem lettek új barátai?
Rengeteg ismerőse van. A közvetlen kollégái közül többekkel mi is szoktunk találkozni. De ha megkérdeznéd, kik a barátai, biztosan minket említene.

Ezek szerint a szakmát nem engedi be a magánéletébe. Titeket mennyire von be a szakmájába?
Meg szoktuk beszélni, hogy épp mit csinál, hol tart egy műsor, de nem jellemző, hogy szakmáznánk. Persze ha van egy Csillag születik vagy X-Faktor, biztosan ott vagyunk a stúdióban. Mórahalmon is láttuk az összes színdarabot, amiben szerepelt.

Kritizálni lehet?
Lehetne, de nincs rá szükség. Na jó, azért neki is van gyenge pontja. Állandóan elejti a telefonját, ami tutira eltörik, vagy ha veszünk egy egyforma cipőt, ő fél év alatt tönkreteszi, én meg még két évig hordom. Ez olyan „nóris”, akadnak ilyen hebrencs dolgai.

Annyi mindent elért már a szakmában. A távolabbi terveiről szokott mesélni? Egyáltalán mennyire tervezi tudatosan akár a szakmai, akár a magánéletét?
Inkább az a típus, aki szorgos hangyaként dolgozik, és megtalálják a feladatok. Sosem törtetett. Egyszer biztos ki akar majd szállni a szerkesztés-műsorvezetésből, ha másért nem, azért, mert kisbabája lesz, de amúgy sem csak a tévés szakmában gondolkodik. Mindketten több lábon állunk, sőt már elindítottunk egy közös vállalkozást is, és még rengeteg tervünk van együtt.

Mire vállalkoztatok?
Stílustanácsadással foglalkozunk, azért, hogy növeljük a nők önbizalmát. Csajos programokat szervezünk, szakértők segítségével megtaláljuk a hozzánk jelentkezők számára legelőnyösebb sminket és frizurát, átvizsgáljuk az átalakulni vágyó gardróbját, megkeressük a legjobb kiegészítőket. Azt vettük észre, hogy sokszor egy szép smink vagy egy jól eltalált frizura képes elindítani a hatalmas változást.

Nem féltek? Azt mondják, nem jó keverni az üzletet és a barátságot.
Nem. Sőt, mi aztán tényleg megbízunk egymásban. Megunni pedig sosem fogjuk a másikat. Alapvetően a gyeses napjainkra terveztük ezeket a projekteket, amikor már fontos, hogy mi oszthassuk be az időnket. Nekem közben megszületett a kisfiam, de biztosan fogunk még egyszerre babázni, két etetés közben pedig azzal foglalkozni, amihez a legjobban értünk. Az Angyalok segítenek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top