Sztárok

A legütősebb focihimnuszok

Minden foci-vb-re készül egy hivatalos himnusz, amely aztán vagy a közönség kedvencévé válik, vagy örökre feledésbe merül. Összeszedtük a legritmusosabb vb-indulókat.

K’naan előadásában a Waving Flag című dal a 2010-es foci-vb hivatalos afrikai indulója. A nyitókoncerten nagyobb tapsot kapott a dal, mint bármelyik világsztár éneklése.

 

 
 
Shakira Waka Waka című száma a 2010-es dél-afrikai világbajnokság hivatalos himnusza. A waka waka egyébként egy tánc neve. A dalt maga az énekesnő írta, és felkerült Shakira legújabb korongjára is.
 

 
Ricky Martin La Copa de La Vida című dala minden idők egyik legsikeresebb focihimnusza volt. A szám az 1998-as francia vb-n csendült fel először, és azóta is szívesen játsszák a DJ-k a nyári bulik alkalmával.

 
 
Az Il Divo és Toni Braxton közös dala, a The Time of Our Lives a 2006-os futball-világbajnokság hivatalos dala volt. A gyengécske dal nem ostromolta úgy a slágerlistákat, mint Ricky Martin száma. Az összesített európai top 100-as slágerlistán összesen az 52. helyig jutottak.
 

 

Habár mi, magyarok egy ideje a közelébe sem jutunk a foci-vb-nek, azért nekünk is van focihimnuszunk. Az egyik ilyet a Lúzer FC írta; ők 10 hét alatt tanultak meg focizni úgy, hogy előtte soha nem rúgtak még labdába.
 

 
 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top