Sztárok

Gundel Takács Gábor: “Nálunk a feleségem is nézi a foci-vb-t”

Hamarosan startol a foci-világbajnokság, a Magyar Televízió egyik kommentátora Gundel Takács Gábor lesz. Gábor azok közé a szerencsés férfiak közé tartozik, akiknek a felesége is élvezi a labdarúgó-mérkőzéseket, így nem kell külön programot szervezni a családnak.
Gundel Takács Gábor
Gundel Takács Gábor
Fotó: Sanoma-archív/Fábián Olga

– Június 11-én indul a 2010-es foci-vb. Mikor indulnak el Dél-Afrikába?

– Öt kommentátor fogja közvetíteni a mérkőzéseket. Felváltva leszünk kint, én személy szerint 19-én fogok Afrikába utazni. Június 11-étől naponta három csoportmérkőzést játszanak, ezeket Somos Ákos, Somos Zoltán és Egri Viktor kollégáim közvetítik. Faragó Richarddal mi akkortól erősítjük a stábot, amikor már két-két meccset közvetítünk párhuzamosan. A tornának ebben a szakaszában felpörögnek az események, június 26-án pedig elkezdődik a legizgalmasabb rész, a kieséses szakasz.

Ha jól tudom, a magyar sportriporterek felénekeltek stúdióban egy focihimnuszt.

– A 2010-es vb hivatalos dalához írtunk egy magyar szöveget, ezt énekeltük fel együtt, híradósok és sportkommentátorok egy stúdióban. Nagyon jó szám, dinamikus és lelkesítő. Most készül a videoklipje, nemsokára bemutatja az MTV.

A feleségét mennyire köti le a foci? Szokta nézni a közvetítéseket?

– Persze! A feleségem nézi a meccseket, ő nagy sportasszony. Ráadásul három gyerekünkből kettő fiú, már csak miattuk is közös program lesz a meccsnézés.

Mit szól ahhoz a hírhez, mely szerint a mexikói szövetségi kapitány összesen kétszeri szexuális együttlétet engedélyezett a játékosoknak a vb végéig?

– Ez érdekes kérdés. Minden szövetségi kapitány másként gondolkodik erről. Vannak a liberálisok, és vannak a konzervatívabb kapitányok. Ez egyéni vérmérséklet kérdése. Csodálkozom a mexikói vezér döntésén. Sokan azt mondják, jó, ha ott van a vb-n a focista felesége, mert így tartja a játékosban a lelket, mások azt mondják, ártalmas, ha ott van az asszony, mert eltereli a figyelmet. Meglátjuk, hogy szerepel majd a mexikói csapat, és akkor kiderül, kinek van igaza.

Ha már a focistafeleségeket említette, mennyire zavarhatja meg egy sportoló játékát, ha zűrök vannak otthon? Gondolok itt az angol Ashley Cole-ra, akinek épp most zajlik a válópere.

– Ha valaki nem játszik jól, annak számos oka lehet. Egy-egy meccs – ha azonos képességű csapatokról van szó – azon múlik, hogy ki milyen állapotban van szellemileg. Ahhoz, hogy valaki jól döntsön egy adott helyzetben, harmóniára van szükség. Ha ez a harmónia felborul – vagy nincs meg –, akkor a focista nem optimális állapotban játszik a mérkőzésen, mert arra gondol, hogy mi történik otthon, hogyan fog kibékülni a feleségével, és így tovább.

Gundel Takács Gábor: „Nálunk a feleségem is nézi a foci VB-t”


Végezetül: kinek szurkol a vb-n?

– Ha szurkolnék is egy konkrét válogatottnak, akkor sem mondhatnám el, hiszen a kommentátor elsősorban szakértő, aki dolgozik a stadionban. Nekem inkább klubszinten vannak kedvenceim. Egyébként a szép, látványos focit szeretem. De ha tippelnem kellene, azt mondanám, idén olyan csapat fogja nyerni a vb-t, amely eddig még soha nem nyert…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top