A legdurvább sztárkarambolok

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Stohl András súlyos autóbalesete sajnos nem egyedi jelenség a sztárvilágban. Az elmúlt esztendőkben hírességek sora okozott vagy szenvedett közúti balesetet, és bizony többen közülük nem voltak olyan „szerencsések” mint Buci, hisz nem szálltak ki élve az autójukból.
2010. 05. 10. Sztárok rovat 
Jeams Dean és a végzetes napon vezetett Porsche (1955)
Jeams Dean a szeretett Porsche
autóban (1955)
Fiatal, tehetséges és híres emberek sorának lett fémkoporsója az autója az elmúlt esztendőkben. Sztárok, akik az egyik pillanatban még a csúcson voltak, és a másikban, egy rossz mozdulat, egy csúszós út vagy egy apró figyelmetlenség miatt minden álom szertefoszlott. Örökre. Értelmetlenül és megmásíthatatlanul.

Stohl András szerencsés volt, hogy élve szállt ki hétvégi balesete után az autóból és azért is, hogy annak a két autónak az utasai is életben vannak, akikkel ütközött. 
Vegyük például James Deant. A szívtipró ifjú és Stohl között tulajdonképpen sok hasonlóságot lehet találni: Dean éppúgy nem tűrhette a társadalom béklyóit, mint Stohl, ő is lázadó volt, megzabolázhatatlan és öntörvényű. Éppen ez lett a veszte. A színész az örök ifjúság ígéretével száguldott a mennyországba 1955-ben. A Giant forgatására igyekezett Porsche 550 Spyderjével, amikor a kaliforniai 41 és 46-os út kereszteződésénél összeütközött egy Forddal. Túl gyorsan hajtott és már nem tudott megállni, amikor a Ford elévágott. Huszonnégy évesen, karrierje csúcsán szörnyethalt. A sors fintora, hogy a halálos balesete előtt két órával megbüntették gyorshajtásért…

A vesztébe rohant a néhai Diana hercegnő is, csak ő egészen másképpen, mint James Dean. A walesi hercegné imádta a rivaldafényt, a fotósokat, hosszú esztendőkön keresztül lenyűgözően manipulálta a sajtót. Életrajzírója szerint, ha Diana ki akart tolni Erzsébet királynéval, az uralkodónak fontos rendezvénnyel egy időben felvett egy szexis ruhát, és elment egy másik partira, hogy a fotósok csak vele foglalkozzanak és szó se essék a másik gáláról. Akkor még nem gondolhatta, hogy a sokáig könnyen befolyásolható média okozza majd a halálát. A hercegnő a fotósok elől menekült szeretőjével, Dodi al Fayeddel Párizsban 1997 augusztus 31-én, amikor az Alma alagútban a túl gyorsan száguldó Mercedes máig is tisztázatlan okokból neki ütközött a falnak és felborult. Dodi azonnal, Diana a kórházba szállítást követően halt meg. A hivatalos vizsgálat a sofőr alkoholos befolyásoltságát és ebből eredő felelősségét állapította meg. A hercegnő halálának okait sokan a mai napig vitatják. 

A teljesen felismerhetetlenségig tört autó a párizsi Alma alagútban
A teljesen felismerhetetlenségig tört autó a párizsi Alma-alagútban (1997)

Ahogyan vitatják annak a balesetnek a körülményeit, amelyben Grace Kelly hollywoodi sztár, monacói hercegnő meghalt. 1982 szeptember 13-án, 52 éves korában Grace hercegnő autóbalesetet szenvedett Monacóban. A baleset után már soha nem nyerte vissza az eszméletét, gyönyörű arca pedig súlyosan összezúzódott, és másnap belehalt sérüléseibe. Lánya, a vele utazó Stephanie hercegnő könnyebb sérüléseket szenvedett. A legenda szerint az autót nem Grace, hanem a lánya vezette és felelőtlenül, túl gyorsan vezetett.

Grace Kelly 1954-ben
Grace Kelly 1954-ben

Napjaink legdurvább karambolja kétségkívül a híres pankrátor, Hulk Hogan fiának a nevéhez fűződik. Hogan fia, Nick Bollea 2008 augusztusában szenvedett balesetet, amikor elveszítette az uralmat autója felett, és a Toyota Supra totálkárosra tört. Állítólag illegális gyorsulási versenyen vett részt, bár ezt később cáfolták. Barátja utazott mellette, akinek a baleset következtében kiszakadt egy darab a fejéből és az agyából, a fiú egész életében már csak vegetálni fog. A srácról több alkalommal sokkoló felvételeket közöltek a hírügynökségek.A bíróság végül nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a 17 éves Nicket 5 éves próbaidővel, és emellett három évre bevonták jogosítványát, valamint 500 óra közmunkát szabtak ki rá.

Nick Bollea Hulk Hogan fia totálkárosra törte az autót.
Nick Bollea, Hulk Hogan fia totálkárosra
törte autóját. 
Barátja súlyos agykárosodást szenvdett. Egész életében vegetálni fog.
Barátja súlyos agykárosodást szenve-
dett. Egész életében vegetálni fog.
 
A külföldi példák mellett sajnos számos magyar sztár is érintett volt közúti balesetekben. A közvélemény talán soha nem feledi Császár Előd 1998 –as tragikus balesetét. Az énekes 1998 decemberében halálos közlekedési balesetet okozott. A Szilágyi Erzsébet fasoron BMW-jével 95-100-al hajtott, majd megcsúszott és karambolozott egy rendőrautóval, melynek huszonöt éves vezetője meghalt. 2001 tavaszán felfüggesztett börtönbüntetésre és százezer forint pénzbüntetésre ítélték. Előd hosszú évekre visszavonult a magyarországi közszerepléstől, hiszen saját bevallása szerint is sokáig lincshangulat uralkodott ellene. Énekesi karrierje kerékbe tört, kedvese elhagyta, mindent elölről kellett kezdenie. Azóta megnősült és napjainkban Shane 54 néven külföldön sikeres dj-ként dolgozik.

Már a mennyei pályán adogat a Dunaferr női kézilabdacsapatának tehetséges, néhai játékosa, Kulcsár Anita. A válogatott sportolónő edzésre sietett, amikor Volkswagen Golfja Velence és Pusztaszabolcs között lecsúszott az útról, nekiütközött egy fának és kigyulladt. Kulcsár Anitát az égő gépkocsiból egy, a helyszínre érkező autós húzta ki, de már nem tudta megmenteni az életét, súlyos égési sérüléseket szenvedett. Huszonnyolc éves volt. Nem derült ki, hogy mitől csúszott meg az autó, igaz, elég egy pillanat, hogy esetleg fáradtságból nem kellően figyelt az útra…

Soha nem szállt ki autójából Bubik István sem. A színész negyvenhat éves korában, 2004-ben a 4-es főúton, Cegléd és Ceglédberceli között szenvedett halálos balesetet. A Budapest felé tartó színművész feltehetően nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezette Volkswagen Bogár típusú autóját, majd áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan ütközött egy Ford Focussal. Bubik a helyszínen életét vesztette, a másik autó sofőrje nem sérült meg. Bubik nem volt bekötve és a rendőrségi vizsgálatok kiderítették, hogy erősen ittas volt a baleset pillanatában.
 
Súlyos autóbalesete miatt lett gyógyszerfüggő Judy Nero ismert pornószínésznő. Judy esős időben a Haller utcánál autózott, amikor összeütközött egy teherautóval. Összeégett a karja, napokig altatták, a veséje, a mája sérült és eltört a gerince. Újra kellett tanulnia járni és a mai napig is iszonyatos fájdalmat érez a hátában, ami miatt rászokott a fájdalomcsillapítókra. Judy állítja: a baleset miatt teljesen átértékelte az életét, és szakított korábbi, felelőtlen életvitelével.
 
Tragikus baleset miatt változott meg egy másik Judy élete is. A Groovehouse énekesnőjének története szinte már legendás. 1998 telén zenekari kollégájával és szerelmével, Zsolttal súlyos autóbalesetet szenvedtek.  Judy-nak a gerincoszlopán kívül szinte minden csontja eltörött, arca teljesen összeroncsolódott, leszakadt a szájpadlása, eltört a bal csuklója, mindkét lapockája, a válla, az összes bal oldali bordája, mindkét csípőcsontja és a szeméremcsontja, ráadásul bordái átszúrták a tüdejét, ezért légmellett kapott. Az orvosok egy hónapig küzdöttek az életéért. Az arcát több száz műtéttel tették rendbe, de egykori vonásait soha nem kapta vissza. Noha nem ő vezetett és nem ő volt a hibás, megbocsátott kollégájának, és volt ereje és kitartása továbblépni.
Fotó: Sanoma Archív/Gálos Samu Mihály
Fotó: Sanoma Archív/Gálos Samu Mihály

Judy a pár évvel ezelőtti súlyos autóbalesete miatt már több arcműtéten is átesett
Judy a pár évvel ezelőtti súlyos autóbalesete miatt már több
arcműtéten is átesett
Fotó: Sanoma Archív/Gálos Samu Mihály

Címkék: baleset, Stohl András, Judy

Napi sztárok hírlevél

Minden nap, kora reggel a postaládádban a legfrissebb sztárhírek itthonról és külföldről. Iratkozz fel!

Kapcsolódó hozzászólások
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

dri 2011-03-30 17:16

Jaj, de gáz... Stohl és Dean... az egyik 24 éves volt és forrófejű... a másik pedig még 40 fölött sem tudja betartani a szabályokat..

azért ne emlegessük már őket egy napon...

enci001 2011-03-30 16:56

Stohl nem először tör szét országúton nem megfelelő állapotban kocsit, magát- mázli az volt, hogy eddig csak magát törte szét. De csak mázli.

N?k Lapja Café 2011-03-30 16:56

Stohl András súlyos autóbalesete sajnos nem egyedi jelenség a sztárvilágban. Az elmúlt esztendőkben hírességek sora okozott vagy szenvedett közúti balesetet, és bizony többen közülük nem voltak olyan „szerencsések” mint Buci, hisz nem szálltak ki élve az autójukból.

Tovább a cikkre...

Nyereményjáték Bögre áprilisban

Bögre áprilisban

Megnyerheted a Nők Lapja Café egyedi bögréjét!

Játszom
Nyereményjáték Orbit

Orbit

Nyerj egy évre elegendő Orbit Bubblemint rágót és egy rágó adagolót!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

Így néz ki az egyik legfinomabb gombánk

Így néz ki az egyik legfinomabb gombánk

A kertünkben is szembetalálkozhatunk vele. Pánikra...
Facebook lájkok száma
Második gyermekét várja Beyoncé állítólag

Második gyermekét várja Beyoncé állítólag

Ismerősei szerint minden jel arra mutat, hogy az...
Facebook lájkok száma
Miért lép félre a férfi?

Miért lép félre a férfi?

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer egy újságcikket a...
Facebook lájkok száma

Hatalmas vihar, marad a rossz idő

Hiába volt hetek óta meleg, most újra inkább az ősz,...
Facebook lájkok száma
Elképesztő lakberendezés: lebegő csigalépcső

Elképesztő lakberendezés: lebegő csigalépcső

Egyedi módon oldották meg az oslói lakásban a...
Facebook lájkok száma
Péter Szabó Szilvia nem bánta meg, hogy nős férfival kezdett

Péter Szabó Szilvia nem bánta meg, hogy nős férfival kezdett

Állítja, ma sem csinálná másképp, ha újra kezdhetné.
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma4

Ezt üzente Ferenc pápa a világnak

Béke és segítségnyújtás: ezek voltak a kulcsszavai a...
Facebook lájkok száma
VV6: Zsófi letépte Aurelióról a ruhát – videó

VV6: Zsófi letépte Aurelióról a ruhát

Bevodkázott a cuki lány.
Facebook lájkok száma
Sztárénekesek vintage reklámokban

Sztárénekesek vintage reklámokban

A napjainkban egyre divatosabb stílusból a hírességek...
Facebook lájkok száma
Babát vár Tila Tequila

Babát vár Tila Tequila

Megmutatta kismamapocakját a biszex valóságshow-sztár.
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Cukiság: egymással csacsogó macskák

Cukiság: egymással csacsogó macskák

Amikor egymás között vannak a cicák…
Facebook lájkok száma217
Kiakadtak a netezők Ördög Nóra ruháján

Kiakadtak a netezők Ördög Nóra ruháján

Nem voltak megelégedve a stylist aznapi döntésével.
Facebook lájkok száma118 Hozzászólások száma64
Fergeteges fotók: a mesehősök köztünk élnek

Fergeteges fotók: a mesehősök köztünk élnek

Az utca embere mint rajzfilmkarakter. Nem hiszel majd...
Facebook lájkok száma113
30 elképesztő bevásárlótáska

30 elképesztő bevásárlótáska

Készítőik kreativitásból kitűnőre vizsgáztak.
Facebook lájkok száma102
Állatkertbe vitték Katalinék György herceget – tündéri fotók!

Állatkertbe vitték Katalinék György herceget

Húsvéti nyúl helyett erszényesnyulat „kapott” a...
Facebook lájkok száma55
Itt a szezon: három finomság eperrel

Itt a szezon: három finomság eperrel

Idén tavasszal a szokásosnál hamarabb terem az eper,...
Facebook lájkok száma46

Kadlecsik Zoltán: „Hiszek hitetlenül!”

Terítéken a hit. Piacra van dobva: hinni kell...
Facebook lájkok száma45
Tüneményesen pózolnak a fotósnak a szurikáták

Tüneményesen pózolnak a fotósnak a szurikáták

Egy egész szurikátacsaláddal barátkozott össze a...
Facebook lájkok száma31

Videó

Sorozat

Majka nem hagyja, hogy alázzák Dundikát
Majka nem hagyja, hogy alázzák Dundikát

Majka nem hagyja, hogy alázzák Dundikát

Mindenkinek volt véleménye Zimány Linda és Jude Law múlt heti megismerkedéséről. A legtöbben jól összehangolt magánakcióként látnak a dolog mögött, míg mások méltatják Zimány tettét. Így tett egyik barátja is, aki azonban Dundikát és Majkát kezdte mocskol

Zimány Linda miatt alázzák Dundikát
Zimány Linda miatt alázzák Dundikát

Zimány Linda miatt alázzák Dundikát

Majka véleménye miatt Dundikát támadta Zimány Linda egyik barátja.

Dzsudzsák Balázst hidegen hagyja Zimány Linda
Dzsudzsák Balázst hidegen hagyja Zimány Linda

Dzsudzsák Balázst hidegen hagyja Zimány Linda

Dzsudzsák Balázst már nem érdekli egykori kedvese, Zimány Linda.

Így pörögnek a celebek Jude Law és Zimány csókján
Így pörögnek a celebek Jude Law és Zimány csókján

Így pörögnek a celebek Jude Law és Zimány csókján

Mindenki nyugodjon meg! Ma is folytatódik a Jude Law–Zimány Linda történet. Természetesen hírességeinknek is van véleményük az ügyben. Mutatjuk!

Már a brit sajtó is Zimány és Jude Law kavarásáról ír
Már a brit sajtó is Zimány és Jude Law kavarásáról ír

Már a brit sajtó is Zimány és Jude Law kavarásáról ír

Nem valószínű, hogy szívébe zárja a magyar fővárost Jude Law. De Zimány Linda előtt megnyíltak a külföldi bulvárlapok. Mutatjuk.

Jude Law kikezdett Zimány Lindával – videó
Jude Law kikezdett Zimány Lindával – videó

Jude Law kikezdett Zimány Lindával – videó

Zimány Lindával bulizott tegnap este Jude Law, csók is csattant.

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem