Sztárok

Naomi Campbell véres botránya

Politikai botrányba rángatták bele Naomi Campbellt. A topmodell a New York Times szerint állítólag olyan afrikai gyémántot fogadott el Charles Taylor volt libériai elnöktől, amelyhez ezrek vére tapad.

Naomi Campbell véres botránya Naomi Campbell méregdrága, rózsaszínű gyémánttal az ujján jelent meg egy partin. Ugyan először mindenki azt hitte, hogy a modell vőlegényétől, Vlagyiszlav Doronyintól kapta a csodaszép ékszert, csakhogy időközben kiderült, hogy Charles Taylor volt libériai elnök húzta az ujjára.
Az máig nem tisztázott, hogy Campbell miért kapta a gyémántot, mindenesetre nagyon kellemetlen visszhangja lett. A szóban forgó gyémánt ugyanis Sierra Leonéból származik, és elrabolt, majd rabszolgaságra kényszerített szerencsétlen emberek bányászták ki. Ezért is hívják véres gyémántnak, mert rabszolgák vére tapad a csillogó drágakőhöz.
Campbellt egyébként az ABC tévécsatorna megkérdezte a gyémántról, és dührohamot kapott, majd földhöz vágta a riporter kameráját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top