Sztárok

Jenny McCarthy bezárja az autista gyerekeknek működtetett iskoláját

Nem elég, hogy a napokban szakított Jim Carrey-vel, Jenny McCarthynak újabb csapást kell elszenvednie, ugyanis társával alkotói ellentétekre hivatkozva bezárják jól ismert, Teach2Talk Academy nevű, autista gyermekek számára létrehozott iskolájukat.

McCarthy szóvivője közölte: Jennynek és társának, Sarah Scheflennek különböző elképzeléseik vannak az iskola jövőjét illetően, ezért úgy döntöttek, ezentúl külön utakat követnek. Mindketten elkötelezettek e fontos misszió folytatását illetően. Sarah és Jenny valóban élvezik ezt a munkát, és megtiszteltetésnek érzik, hogy ilyen minőségű szolgáltatást nyújthattak a fejlődési rendellenességgel küzdő gyerekeknek.

McCarthy eredetileg akkor döntött úgy, hogy megnyitja az akadémiát, amikor 2005-ben saját fiánál, a most hétéves Evannél autizmust diagnosztizáltak. Azóta a színésznő a téma szókimondó és elkötelezett aktivistája lett. Tavaly azt nyilatkozta a KidsLA magazinnak: „Nagyon büszke vagyok, hogy az iskolánk ennyire sikeresen tud segíteni az autista gyerekek ügyén. A célunk, hogy minél több fejlesztőközpont nyíljon az egész országban. Ha annyi pénzem lenne, mint Bill Gatesnek, minden államban alapítanék egyet.”

Jenny McCarthy bezárja az autista gyerekeknek működtetett iskoláját

 

Mielőtt Jim Carrey-vel elváltak útjaik, azt pletykálták, hogy Jenny az ő segítségével próbálta átvenni az iskola vezetését. A Hollywoodlife.com forrása így nyilatkozott: „Mielőtt az iskola szétesett volna, azt hallottam, hogy Jim kivásárolná Jenny partnerét, így az egész az övé lenne. A következő hír viszont már arról szólt, hogy kiszállt az egészből.”

A hírnek fanyar aktualitást ad, hogy április 2-án világszerte erről a betegségről beszélnek, hiszen ezt a napot két éve nyilvánította az ENSZ az autizmus világnapjává.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top