Sztárok

A bombák földjén – Avatar: 6:3

Kathryn Bigelow háborús filmje lesöpörte volt férje, James Cameron minden rekordot megdöntő közönségkedvencét, az Avatart.

Jeremy Renner - A bombák földjén
Jeremy Renner – A bombák földjén

Az Irakban szolgáló bombahatástalanító egység mindennapjairól szóló A bombák földjén tarolt a 82. Oscar-gálán. Kathryn Bigelow akciódrámájával nemcsak a legjobb film és rendező díját söpörte be, hanem megkapta a legjobb eredeti forgatókönyvért, a legjobb hangvágásért, a legjobb hangkeverésért és a legjobb vágásért járó díjat is. Karthryn Bigelow előtt még soha egy nő sem nyert rendező kategóriában díjat. A film 13 millió dollárból készült az Avatar 500 millió dolláros költségével szemben.

Az Avatar a legjobb a vizuális effekteket, a legjobb operatőrt, valamint a látványt és díszletet díjazó kategóriákban. A legjobb férfi főszereplő Jeff Bridges (Crazy Heart), a legjobb női főszereplő Sandra Bullock (The Blind Side) lett.

A mellékszereplők közül Christopher Waltz (Becstelen brigantyk) és Mo’Nique (Precious) váltották díjra a jelölést. A legjobb animációs díj a Fel!-nek járt, ahogy a legjobb filmzene díját is megkapta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top