Rubint Réka a gyerekekért is dolgozik

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A gyermekétkeztetést is megreformálná a fitneszlady.
2010. 02. 14. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Rubint Réka a gyerekekért is dolgozikRubint Réka a Cool Live-ban beszélget a korszerűtlen, olykor a kisgyermekek szervezetére káros óvodai és iskolai kosztról. A fitneszedző elárulta, hogy ezekben az intézményekben napjainkban is számos olyan ételt adnak, amelyek alig felelnek meg korszerű táplálkozásnak, és nem elégítik ki a fejlődő szervezet igényeit. Réka szerint főként a vitaminoknak és a minőségi táplálékoknak kellene dominálniuk az étkeztetésben, a cukrot és a finomított liszteket pedig száműzni kellene az alapanyagok közül. Éppen ezért egy pályázatot írt ki társaival, amelyben a korszerű étkeztetésre jelentkezhetnek az iskolák.

Emellett fontosnak tartja, hogy a szülőknek kell megértetniük a gyermekükkel, hogy a túlzott mértékben fogyasztott cukros édességek a későbbiekben számos egészségügyi probléma forrásai lehetnek. Réka elárulta, hogy a családjában is sikerült egyéni módszerével elmagyaráznia gyermekeinek, hogy miért kell kerülni a káros cukrokat.

„Elmondtam a kislányomnak, hogy ha sok cukrot fogyaszt, beteg lesz, ha beteg lesz, kórházba kerül, ahol nem lesznek ott kedvenc játékai, a barátai, sem én, sem Norbi” – mondta Rubint Réka.

 

Forrás: RTL Bulvár

 

Olvass tovább

Hozzászólások

Torolt_felhasznalo_474806 2010-02-16 13:44

Az hogy mennyire választékosan fogalmaz ...

 

Nem vagyok szőrszálhasogató,de nem mindegy mit mond,főleg egy gyereknek.

 

A könyvet nem olvastam,biztosan sok hasznos infót tartalmaz,de a teljes cukormegvonást nem tudom elképzelni egy ember életében.

A műédesítés károsabb nem?

manyiafodrász 2010-02-15 21:39

Szerintem Réka igazi profi a szakmájában és összetartja a családját, úgyhogy biztos nem rossz anya és feleség. Az hogy mennyire választékosan fogalmaz ... hát nem ezért szeretjük. De a cukorellenességgel maximálisan egyetértek.

 

Van egy könyv, a címe Cukor Blues.  Ha valaki elolvassa és megérti, egyet fog érteni Rékával. 

 

A legérdekesebb: jobb ha az ember semmit nem eszik, mintha cukrot enne. Erre több kísérleti bizonyítékkal is szolgál a könyv, de a legérdekesebb, hogy hajótöröttek, akik cukrot találtak és ettek - éhenhaltak adott időn belül. Akik pedig csak esővizet ittak - túlélték a dolgot. A teljes fiziológiai hátterét is leírja a könyv a cukorfogyasztásnak. A cukor felégeti a test energiatartalékait és semmiféle építést nem végez. 

 

 

Emőke1 2010-02-15 21:08

Hááát, az Up Date Zrt-t, most mázsálta meg a vagy a GVH,vagy az NFH,mivel az általa fémjelzett up date kenyér nem olymértékben az aminek hirdette. Ejnye.

 

Torolt_felhasznalo_474806 2010-02-15 11:17

Tényleg felháboritó az étkeztetés ovikban,iskolákban.

A mi sulinkban ahová a kisláényom jár,lemondták azt a szállitót akitől a borzadályos ételt kapták.

Most jobb sokkal.

 

Bár őszinténszólva mivel én főzök hétközben is,igy már évek óta otthon ebédel.

Persze ezt nem teheti meg egy napközis alsós...

 

Én sem vagyok hive a sok cukros ételeknek,de egy-egy fagylalt főleg nyáron,és egy-egy sütemény belefér.

Mindent nem kell megvonni.

 

És ez a félelemgerjesztés..brr...egy nagy hülyeség,csak az a baj,hogy a gyereknek nem az.

Torolt_felhasznalo_199687 2010-02-15 07:46

Abban egyetértek R.Rékával hogy tényleg gáz az iskolai, óvodai étkeztetés.

De amíg egy gyerekre max. 300 ft-nyi (kb., nem pontos összeg) összeg jut, addig itt nem fog történni semmi. 

Naponta szembesülök azzal, mit tesznek a gyerek elé az iskolában...rémes. 

 

Viszont: kell a cukor a szervezetnek, ebben Rékának nincs igaza. Nyilván nem kell azt sem túlzásba vinni.

Bár inkább egyen a gyerek cukrot, mint aszpartamos édesítőszert tömjünk egy pár éves gyerekbe. Mivel egészségesebb az édesítőszer???

Nekem vhogy az a sanda gyanúm, hogy azért ez a nagy reformgondolat Rékáéknál, mert ez a szegmens még üres náluk...Ennyi. 

*angyalka* 2010-02-15 07:36

Úgy látszik, sok minden nem ragadt rá annak idején a Gyógypedagógiai Főiskolán, vagy már lekopott....

-Tiffin- 2010-02-14 23:27

Igazi, Rubint Rékára jellemző IQ-fighter beszólás volt. :)

 

Nem értem, miért állít valótlant. A túlsúlyos, cukros dolgokon élő gyerekek nem kerülnek kórházba, viszont rengeteg komplexusuk van, izzadnak, lassabbak, nincs kedvük sportolni emiatt, hamarabb kifáradnak, és fogorvoshoz kell menniük gyakran.

Ha ezt mondja Réka, akkor teljesen igazat adok neki.

 

Viszont így...nem félelemmel kell nevelni, pláne nem irracionális félelemkeltéssel, mert később pláne nem hisz majd neki. Hisz a szomszéd Szandika is evett fagyit, Ubulka kapott csokinyuszit és jé, nem kerültek kórházba.

 

Másik dolog meg, ha mondjuk eltöri a kezét Lara, akkor sokkos állapotba kerülhet, hiszen azt mondták neki, hogy senki nem kíséri kórházba...

 

Azzal egyetértek, hogy törekedni lehet, sőt kell is az agyoncukrozott dolgokat mellőzni. De néhanap egy kis házi készítésű túróparfé, nyáron fagyi, szülinapi torta, idénygyümölcsös süti-ezek mértékkel fogyasztva beépülhetnek az étrendbe.

 

Mellesleg dietetikushoz jártam, aki azt mondta, hogy az extrém fogyókúra vagy tápanyagmegvonás nem ajánlott, mert hosszú távon egyrészt nem tartják be, ha meg igen, a szervezet bánja.