Haiti árvát fogadna örökbe Szulák Andrea

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A műsorvezető szíve megesett a földrengés miatt árván maradt gyerekeken.
2010. 02. 04. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Szulák Andreán kívül további ötven család jelentkezett a Baptista Szeretetszolgálatnál, hogy szívesen örökbe fogadnának egy árván maradt kisgyereket – jutott több bulvárlap tudomására. Sajnos a tisztázatlan jogi szabályok miatt hatalmas akadályokba ütköznek.

Andreának például a helyszínre kellene utaznia, hogy ott indítsák meg az eljárást. Az államigazgatás viszont még döcögve sem működik, így kevés az esélye egy sikeres örökbefogadásnak. A műsorvezető éppen ezért arra hívja fel a figyelmet, hogy az adományozással is rengeteget segíthetünk a Haitin egyedül maradt gyermekek ezrein.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/ Bársony Bence
Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence
Olvass tovább

Hozzászólások

Noverke 2010-02-09 19:15

Azért nem itthonról kértem, mert hiszek a vonzás törvényében,

 

őket találtam meg- angol tvt nézek folyamatosan--a magyaron is ez jött--

 

ha tudsz , segíts magyarokat hozni...

 

nekem mindegy, csak már itt lennének...

*angyalka* 2010-02-06 15:20

Mindig elcsodálkozom azon hogy embereknek elvétve jut az eszükbe, hogy nem csinálok 4-5-6-sok gyereket ilyen iszonytos nyomorba... ha az lenne az ára inkább soha nem szexelnék.

Múltkor olvastam egy cikket az országról: a lakosság 60%-a gyerek, s minden 10. felnőtt keres pénzt. Óriási volt a nyomor a katasztrófa előtt is, s most még káosz is van, szörnyű a helyzet, (múltkor küldtem két sms-t is, hogy legyen tiszta vizük, de ezenkívül én elsősorban körülöttem élőknek adományozok, ha kell és ha tehetem). Egyszerűen annyi a világban a nyomorgó, mélyszegénységben élő gyermek, hogy mindenkin nem segíthetünk, ha minden fejlett államban élő család örökbe fogadna egyet, akkor sem jutna minden szegény gyereknek család! 

Torolt_felhasznalo_327842 2010-02-05 18:52

Teljesen igazad van! A jogrendszer úgy rossz ahogy van! Nekem is tapasztalat ez az egész örökbefogadási herce-hurca... Nagyon sok várakozás, és türelem kell hozzá.

hpiros 2010-02-05 17:13

Csak annyit a kedves árva gyerkek családjáról, hogy az állam és más országok is elsösorban a családosokat probálják segíteni,és sok rokon aki lehet nem is rokon de azt mondja azért vesz magához gyereket hogy több támogatást, vagy több rizst kapjon.

Nagyon sok a fekete kereskedelem most a gyerkekkel de az országon belül is az.

Čs olvasatok nemzetközi híreket is akkor látjátok hogy igen is a Haitiek is ösztönzik a gyors hivatalos külföldi örökbefogadásokat. čs biztos vagyok benne hogy sok nyomorgo szülö is inkább lemond a gyerekröl mint éhen haljon mellette.

Ti akik a kis házatokban éltek semmit nem tudtok erröl a nyomorrol.Az európai viszonylatokhoz hozzá sem mérhetö.

e.bari 2010-02-05 10:53

Valóban nemes a gondolat, de én is azon az állásponton vagyok, hogy van itt Magyarországon is épp elég árva, őket is örökbe lehetne fogadni. Illetve előbb őket. Kérdésem annyi csupán, hogy a műsorvezető még nem járt magyar állami otthonban? Ott nem esett meg a szíve egy gyermeken sem?

Torolt_felhasznalo_441212 2010-02-04 19:28

Alapjában véve, mindegy, honnan fogadsz örökbe gyereket, csakhogy! Külföldről nagyon nehéz, rengeteg pénz és nagyon sok és erős befolyással rendelkezzék, aki bele merne vágni! Maximum Madonnának és Angela Jolie-nak sikerül néhány hónapon beül.

Itthon viszont még siralmasabb a helyzet! Éveket kell várni, míg egy család nélküli kisgyereket kaphatnak a szülők.  De ha pl. ha már egy bizonyos életkorban van  akár az egyik szülő is, esélye sincs az örökbefogadásra.  Az viszont számomra elszomorító, elkeserítő, dühítő..., hogy a romák közül sok-sok család abból él, hogy nevelésre kivesznek gyerekeket! De ha jószándékkal, segítőakarással, szeretettel örökbe akarná ugyanazt a gyermeket fogadni egy magyar család, de mondjuk 45 évesnél több a nő (ez csak példa), egyszerűen elutasítják a kora miatt.

A jogrendszer úgy rossz, ahogy van. Újszülött babák akár 3-4 évesek is lesznek, mire szülőket találnak. Ha hamarabb sikerül, akkor is a kisgyermekkori trauma, hogy nem családban kezdte az életet, örökre rányomja a bélyeget a lelkére. (személyes tapasztalat)

wuki2 2010-02-04 19:18

Én úgy értelmeztem a hírt, hogy azt nem szeretik, hogy ha nem nézik, hogy van rokon, csak mondjuk a szomszéd sátorban fekszik, mert össze tört, vagy nincs rokon. Hanem viszik őket. Előfordulhat, hogy akár 2-3 hónap múlva jelentkezik a kicsiért valaki.

Sokan nem tartják tiszteletben ezeket, hanem azt nézik, hogy pénzt kereshetnek a gyerekekkel.