Sztárok

Michael Jackson titkai

A Michael Jackson’s This Is It című film talán sosem került volna a mozikba, ha a pop királyának tragikus halála nem jön közbe.

Michael Jackson titkaiA próbákon készült felvételek elsősorban a színpadi előkészületeket segítették, és Michael Jackson saját archívumába kerültek volna – de csupán egy héttel a nagy visszatérésnek szánt megashow-sorozat első koncertje előtt minden megváltozott, és a színpadi show rendezője (egyébként tapasztalt filmes), Kenny Ortega a megmaradt felvételekből összeállította minden idők legkülönlegesebb koncertfilmjét. Az egész életében rejtőzködő, visszavonult sztárt most munka közben, soha nem tapasztalt közelségből láthatja mindenki. A filmben is szereplő zenésztársak, táncosok és színpadi szakemberek egy emberként állnak ki Jackson mellett. Úgy látszik, egy munkatárs sem vonhatta ki magát a sztár hatása alól: aki vele dolgozott, a rajongója lett. „A filmből kiderül, milyen kemény munka folyt a hosszú próbák során – nyilatkozta Kenny Ortega. – Michael nem csak főszereplő volt, a fejében volt az egész show; a nézők látni fogják, hogy miközben énekel és táncol, folyamatosan figyel is: instruál, magyaráz, tervez és számon kér. Iszonyatosan kemény tempót diktált. A próbák sokszor éjjel 1-ig tartottak, de hajnali 4-kor már telefonon hívott: eszébe jutott valami új ötlet. Neki a tökéletes volt a minimum, minden kis részlet érdekelte. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ez a film megmaradt, elkészülhetett, és mindenkinek megmutathatjuk, milyen különleges, óriási tehetségű ember volt. A filmet nézve olyan, mintha Michael Jackson még mindig itt lenne köztünk.”

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top