Sztárok

Sztárváltó – Völgyesi Gabi rekordösszegért sem pucérkodik

A hetente jelentkező beszélgetéssorozatot a Nők Lapja Cafe olvasói szerkesztik, ők döntik el, kivel készüljön interjú a következő héten. Ezúttal Völgyesi Gabin a sor.

 

Fotó: Sanoma Arhcív/Rozmanitz Gábor
Fotó: Sanoma Arhcív/Rozmanitz Gá

– Elnézve a Unique koncertnaptárát, elég pörgős időszakon vagy túl a fiúkkal. Melyik volt a legemlékezetesebb bulitok?

Valóban rengeteg fellépésünk volt nyáron, a legkedvesebb az egyik óbudai szórakozóhelyen adott nagyszabású élő koncert volt. Majd két órán keresztül játszottunk, de nemcsak ezért volt számunkra izgalmas a fellépés, hanem azért is, mert a produkció teljes koordinálását mi végeztük, az összes részlet szervezésébe belefolytunk. A látvány is különleges volt, ebben hatalmas szerepe volt Makány Márta divattervezőnek, aki csodálatos ruhákat tervezett erre az alkalomra. Nem csupán rajtunk múlik, de nagyon szeretnénk, ha lenne folytatása a koncertnek.

Egy nemrégiben készült interjúban őszre új Unique-lemezt ígértél. Tartjátok magatokat a menetrendhez?

Tudni kell, hogy én általában erősebb tempót diktálok, mint a fiúk. Amikor kimondok egy időpontot az interjúkban, azt azért teszem, hogy ezzel is hatást gyakoroljak rájuk, hogy mihamarabb összeálljon a lemez. Jelen esetben annyi a realitás, hogy először egy kislemezt hozunk ki, melyet valószínűleg a jövő év elején követ a nagylemez. Az albumon lesz néhány kuriózum is. Felkerülnek olyan tíz-tizenöt éves dalok, melyek ma is tökéletesen fémjelzik az együttest, tipikusan Unique-hangzással szólnak. A három szerzemény közül a Madárka című édesanyám kedvence. Anyu elég erős lobbitevékenységet fejtett ki a dalért. (Nevet.) Én megállapodtam vele, hogy ha rendszeresen tornázik, akkor cserébe felkerül a dal. Ő nyerte a fogadást, ennek nagyon örültem az egészsége miatt.

És te hogy állsz a testedzéssel?

Ahhoz, hogy végig tudjak csinálni egy koncertet, jó kondiban kell lennem, ezért a párommal, Ádámmal hetente kétszer edzésre járunk. Egy nemzetközi fitneszhálózat hazai klubját, a World Classt látogatjuk, ahol rövid, félórás edzések vannak, melyek rendesen igénybe veszik az embert. Ebből az úgynevezett Xpress edzésprogramból kétfajta létezik: a Core a hasat és a hátat tartja rendben, a Booty pedig a feneket és a combot mozgatja meg. Ádámot persze lehetetlen ezekre berángatni, ő inkább futópadon gyötri magát. A legjobban azért mindketten azt élvezzük, amikor edzés után végre szaunázni mehetünk.

Ezenkívül tudsz még valamennyi időt szánni magadra?

A sport mellett a szentendrei Spauza wellnessházba járok kozmetikushoz, illetve alakformálásra és egy kis masszázsra a barátnőmmel, Gallusz Nikivel. Sajnos csak ritkán, havonta egyszer jutunk hozzá a kényeztetéshez, de ennyi munka mellett csoda, hogy erre futja.  

Az éneklés mellett ügyvédjelöltként dolgozol. Mi a kapcsolódási pont a két pálya között?

Mindkettőben az ember van központban, csak az eszközök mások, más-más szeleteimet és agyféltekéimet mozgatom. Jogászként az ember egy művi nyelvezeten keresztül és egy zárt logikai rendszerben az ügyfele érdekeit érvényesíti a jogszabályok mentén. Énekesként viszont sokkal természetesebb eszközrendszer áll rendelkezésemre, hogy egy jó hangulatú koncert kerekedjen belőle. Úgy gondolom, hogy az ember multifunkcionális lény. Rengeteg minden érdekli, így ha nem is rengeteg mindenhez, de több dologhoz is érthet. A szerepek és a pályák átjárhatóak, és át is kell járni közöttük. Pláne, ha az embernek van erre belső igénye.

Egy ideig tévéztél is, az ATV-n társműsorvezetője voltál A nő háromszor című műsornak. Számíthatunk arra, hogy a jövőben újra feltűnsz hasonló szerepben a képernyőn?

Eddig még nem kerestek meg olyan ajánlattal, amely igazán érdekelt. Vagy túlságosan felületesen kellett volna foglalkoznom bizonyos témákkal, vagy szexközpontú lett volna a műsor. Az előbbi nem kihívás számomra, az utóbbit pedig azért nem vállaltam, mert nem szeretném, ha a Unique-ot, vagy az én személyemet sikamlós, szexuális előjelű víziókkal társítanák. A Unique szellemisége másról szól, én pedig simán konzervatívabb vagyok ennél.

Gabi és párja, Kovacsics Ádám - Fotó: Sanoma Archív/Steindl Gabriella
Gabi és párja, Kovacsics Ádám
Fotó: Sanoma-archívum/Steindl Gabriella

Úgy tudom, a férfimagazinok folyamatosan ajánlatokkal bombáznak, hogy fotósorozatot készíthessenek rólad. Okozott fejtörést egyik-másik felkérés, vagy azonnal elutasítottad őket?

Már nem bombáznak, éppen azért, mert állandóan visszautasítottam őket. Úgy tudom egyébként, hogy a nyuszis magazin ajánlata rekordösszegűnek számított. Egyszer sem okozott dilemmát a válasz, ugyanis sosem izgatott, hogy levetkőzzek egy magazin kedvéért. Ez a kitárulkozó nő nem én lennék. Így könnyű babérokra törni, én pedig szeretem a tartalmasabb, rögösebb utakat.

Azt mondtad egy régebbi interjúban: tudod, hogy sokan jégkirálynőnek tartanak. Nem zavar, hogy ilyen kép él rólad az emberekben?

Sokan valóban hidegfejű, objektív, törtető embernek érezhetnek a médiaszerepléseim miatt. Van ebben némi igazság, a személyiségem egy szelete valóban ilyen. De van más része is: az empatikus, az érző, a szerető, az őrlődő, a vadállat, a bolond – mind megvan bennem, csakúgy mint mindenkiben.

Mi az, ami el tud bizonytalanítani?

Nagyon mélyen be tudom engedni a külvilág impulzusait. Minél közelebb áll hozzám valaki, ez annál inkább igaz. Ha ezek a számomra fontos irányból érkező információk nem passzolnak az előzetes elképzeléseimhez, feltevéseimhez, roppantmód el tudok bizonytalanodni. Akik csak felületesen ismernek, el sem hiszik, hogy rengeteg harc és kétely van bennem.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top