Sztárok

Ördög Nóra: A szerelmem első fotói rólam

A mórahalmi lány élete nem először fordul nagyot. Ördög Nórával, az ismert műsorvezetővel a változásokról, új lehetőségekről, reményekről és a személyiség változásáról, alakulásáról beszélgettünk.
Ördög Nóra: A szerelmem első fotói rólam
Fotó: Nánási Pál

A Playboy-fotózás előtt arról beszéltél, jó lenne kicsit bemaszatolni azt a jókislány-képet, amely kialakult rólad. Nem érzed úgy, hogy ez a maszatolás – akaratodon kívül, de – túl jól sikerült?

– Nem új keletű bennem a félelem, hogy a Kölyökklubbal túlságosan beskatulyázódtam a csinos óvó néni szerepkörébe. A jókislány-címke egész életemben végigkísért. Általánosban édesanyám volt az iskolában a fizikatanár, s én azok közé a lányok közé tartoztam, akit bírtak ugyan a srácok, de nem velem estek szerelembe. Ahhoz túl jó kislányként voltam elkönyvelve. Alapvetően egyébként tényleg az vagyok, nem is tudom, miért akartam ettől mindig szabadulni.

Talán mert a szíve mélyén minden jó kislány szeretné kipróbálni, milyen rossznak lenni?

– A másik nagy félelmem a televíziós pályafutásom során kezdettől fogva az volt, hogy vagyok-e én egyáltalán valamilyen. Ez a félelem a mai napig bennem él. Engem jól lehet öltöztetni, műsorvezetőként és szerkesztőként is jól funkcionálok, de a siker itt nem azon múlik, hogy én vagyok-e valamilyen.

Szerinted bárki meg tudja mondani magáról, hogy ő milyen? Nem lehet, hogy csak a környezetünk számára egyértelmű, milyenek vagyunk?

– Az egyik volt kollégátok, Bus István mondta erre, hogy „ne viccelj már, te vagy a kedves és aranyos lány. Az már pont valamilyen.”

Na jó, de közben te is erősen húzod a szád.

– Persze, mert kamerán kívül én sokkal vagányabb, odamondogatósabb, csípősebb, intrikusabb vagyok. Ám a kamera előtt viselkedni kezdek, talán megint csak a „jólányságom” miatt. A főnököm már többször mondta, hogy kellene velem csinálni valamit, bakizzak többet, vagy legyen már velem valami, ne legyek annyira steril.

A Szombat Esti Lázban két határozott férfi között is megállta a helyét (Bereczki Zoltánnal és Stohl Andrással)
A Szombat esti lázban két határozott férfi között is megállta a helyét
(Bereczki Zoltánnal és Stohl Andrással)

 
A jó kislányok mindenesetre egészen biztosan nem szoktak néhány hónap után kiugrani egy házasságból.

– Az elmúlt években nagyon okosnak gondoltam magam. Nagyon azt hittem, hogy már pontosan tudom, hogyan működik az élet, s hogy mitől mit lehet várni. Racionális, két lábbal biztosan a földön járó lány voltam, aki meg volt győződve róla, hogy már nem érheti meglepetés. Úgy gondoltam, a dolgok, különösen a kapcsolatok, kiszámíthatóak. Teljesen tudományosan meg is fogalmaztam a kapcsolatokra vonatkozó alapelveimet.

Mondanál valami bolondságot?

– Ott volt például a nyolcvan-húszas elméletem, miszerint ha az ember nyolcvan százalékig megkapja egy kapcsolatban, amire vágyik, az egy vállalható kompromisszum. A maradék húszat már be tudja gyűjteni innen-onnan: a munkájából, a barátaitól, a hobbijából.

Ideológiákat gyártottál a hiányérzeteidre és kétségeidre?

– Ó, abban nagy voltam, igen. Remek ideológiákat gyártottam mindenre, de ma már óvatosabb vagyok. Korábban arra is hajlamos voltam, hogy párkapcsolati tanácsokat adjak másoknak. A barátaim úgy gondolták, érdemes hallgatni rám, mert én jól csinálom. Az elmúlt hónapok során jóval szerényebb lettem, arról nem is beszélve, hogy ma már sokszor az ellenkezőjét mondom annak, mint korábban.

Nóráról és Paliról még nem készült közös fotó. S nem is fog, míg nem rendeződik az életük
Nóráról és Paliról még nem készült közös
fotó. S nem is fog, míg nem rendeződik
az életük

Nánási Pált nem véletlenül kértük föl a fotózásra, alakuló kapcsolatotoktól volt hangos a pletykasajtó. Ha ő fényképez, akkor viszontlátod a képein a saját változásodat?

– A Playboynak készült képek voltak az első olyan fotók rólam, amilyen valójában vagyok. Számomra egyértelmű a változás, napról napra tapasztalom, mennyit és hogyan változom. Remélem, mások is meglátják majd, mennyivel érettebb, felnőttebb lettem, s hogy benőtt a fejem lágya. Tudom, az elmúlt hónapok eseményei látszólag nem ezt bizonyítják… de közben tudom és érzem, hogy most nőttem fel igazán.

Felnőttnek lenni talán éppen azt jelenti, hogy vállalod a felelősséget az érzéseidért, és viseled a döntésed következményeit.

– Amikor megszületett bennem a döntés, egyáltalán nem érdekelt sem az image-em, sem az, hogy mindez milyen hatással lesz a karrieremre. Úgy gondoltam, ha ezentúl senkinek nem kellek majd a szakmámban, vagy emiatt el kell menekülnünk külföldre, és teljesen új életet kell kezdenünk, az sem érdekel. Most jöttem rá, hogy nem lehet mindig mindenkinek megfelelni. És nem szabad az alapján élni az életem, hogy mit írnak majd rólam az újságok.

Nem aggódsz, hogy egy reflektorfényben született kapcsolatot nehezebb lesz majd életben tartani?

Nóra válaszát – valamint a teljes interjút – az e heti Nők Lapjában olvashatjátok.

Még több az e heti Nők Lapjából:

Mi 3-an, ők 3-an: Cipeljük, toljuk, vonszoljuk – közlekedünk a babával »
Gyógynövényhoroszkóp »
Hollywoodi parák, avagy mitől félnek a sztárok? »
Reggelik gazdagon »
Miért költözött el apu? »
A magyarok istene és a cigánykerék »

 

További kiemelt témáink a Nők Lapja március 11-én megjelenő, 11. számából:

Nők Lapja 60 – Ma is a miénk!
Születésnapunk alkalmából régi riportalanyaink nyomába eredünk. Tudja valaki, hogy a csővári Gyurica Istvánéknál 1965-ben tartott lakodalom ifjú párjának hogyan alakult a sorsa?

Mitől rettegnek a sztárok?
Azt gondoljátok, hogy az ismertség önbizalmat ad? Hogy aki jóképű és sikeres, az semmitől sem fél? Dehogynem. Hugh Grant például betegesen óvja sármját.

Gyógynövényhoroszkóp
Ördög Virág és Izing Klára csillagjegyeink alapján adnak tanácsot, mivel előzhetjük meg a betegségeket. A csalános tisztítókúra a Rákoknak különösen javallott.

Ovis és magyar
A forradalom ünnepén nagycsoportosokkal beszélgetünk a Nemzeti dalról. Lerajzolták nekünk, mit jelent számukra Isten, és milyen egy ovis, ha magyar.

A heti szerkesztő, Grecsó Krisztián:
Az emberi természet titkai

A kirakatban persze minden a helyén. Körülöttem is rendes apák, hűséges feleségek élnek: boldog emberek, megtalálták önmaguk… Ilyenekről nálunk is rendszeresen olvasni. Most viszont benézünk a pult mögé, és olyan, kevéssé szalonképes tényekről beszélgetünk, hogy az ember alapvetően poligám fajta, és a hűség a rend okozta béklyó… A szépeknek meg inkább lányuk születik. Tudtátok? Hogy a szép, fiús anyákkal akkor mi van? Eláruljuk.

Továbbá: Szépség, Konyha, Egészség, Horoszkóp, Társkereső és még sok minden más!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top