Sztárok

Lang Györgyi: Álmaiban olimpikonnak képzeli magát!

Lang Györgyi gyerekkorában felvett egy szokást: beszélgetés közben textilrongyot morzsolgat az ujjai között. Az énekesnő számára olyannyira megszokottá vált ez a cselekedet, hogy kedvenc rongya nélkül egy lépést sem tesz meg.

• Mi a legmeglepőbb álma?

Visszatérő álmom, hogy olimpiát nyerek. Látom magam a dobogó tetején, amint éppen érmet akasztanak a nyakamba. Egyébként gyerekkoromban úsztam, s azt mondják, jól csináltam. Sajnos lábgombát kaptam a tusolóban, így abbahagytam az úszást. Pedig ha nem adom fel az edzéseket, talán most nem csak egy álom lenne az aranyérem, hanem a valóságban is olimpikon lennék…

•Mi volt a legmeglepőbb döntése?

Hét év színésznősködés után eljöttem a pécsi színháztól, jóformán a semmire. Budapestre költözve nem volt rendszeres munkám, állandó jövedelmem. Egy éven át hakni társulatokkal jártam az országot. Kuplék előadásából kerestem meg a betevőre valót.

Lang Györgyi: Álmaiban olimpikonnak képzeli magát!

 

• A legmeglepőbb szokása?

Gyerekkorom óta hordok magamnál egy fehér rongyot, ami tulajdonképpen nem más, mint egy beszegett textilpelenka. Úgy neveztem el: gyongyó. Az anya szokta varrni: karácsonyra, születésnapra, meg csak úgy is kapok ilyet. Biztonságérzetet ad a gyongyózás!

• A legmeglepőbb ajándék, amit kapott?

Az ötvenedik születésnapomra meglepetés partival kedveskedtek a barátaim. Azzal az ürüggyel csaltak el egy pesti étterembe, hogy Vári Éva fog énekelni. Mivel imádom az Évát, boldogan mentem el. Nem is sejtettem, hogy a fellépés helyett a saját születésnapomra kaptam meghívást.

• Mi volt a legmeglepőbb cselekedete?

Évekkel ezelőtt – gyerekkoromban – volt egy „őrült” játékom: egy állóhajó tetejéről a Tiszába ugráltam. Ma sem értem, hogy volt hozzá bátorságom, mert alapvetően óvatos duhaj vagyok, kerülöm a veszélyes helyzeteket. 

• Mi volt a legmeglepőbb tanács, amit kapott?

Sokszor kaptam azt a figyelmeztetést, hogy olvadjak bele a középszerűségbe, mert úgy könnyebb lenne az életem. De én nem akarok középszerű és simulékony lenni! Inkább megmondom a véleményem, mint hogy magamban tartsam.

Lang Györgyi: Álmaiban olimpikonnak képzeli magát!• Mi volt a legmeglepőbb ajándék, amivel örömet szerzett másnak?

Szert tettem a Film Színház Muzsika összes évadának összes évszámára – egy barátnőmet leptem meg vele. Mivel jómagam is kedvelem a művészekről szóló írásokat, azzal a feltétellel adtam át az ajándékot, hogy bármikor kölcsönbe kaphatom, ha olvasni támad kedvem.

• A legmeglepőbb kérés, amit rajongótól hallott?

Előfordult, hogy a lakásomban szerettek volna aludni. Más meg azzal a kéréssel keresett meg, hogy fogadjam örökbe. Lehet, hogy a lazaságom miatt hiszik a rajongók, hogy tőlem bármit kérhetnek, úgyis teljesítem. De nekem is van egy magánszférám, amibe a családtagokon és a nagyon közeli barátokon kívül mások nem léphetnek be.

• A legmeglepőbb helyzet, ami fellépés közben érte?

Egy szilveszteri Pa-dö-dő koncert kellős közepén áramszünet lett: se fény, se mikrofon, se hangszerek… Szerencsére Mariannal rögtön feltaláltuk magunkat. Mintha mi sem történt volna, folytattuk az előadást. Sötét színpadon, zenekari kíséret nélkül, teli torokból énekeltünk. A közönség díjazta, hogy nem hagytuk félbe a show-t: velünk együtt énekeltek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top