nlc.hu
Sztárok
Hien világsztár akar lenni

Hien világsztár akar lenni

Nguyen Thanh Hien a Megasztár 4-ben tűnt fel, és fiatal kora ellenére magabiztosan vette az akadályokat. A gimnazista lány azóta több lemezszerződési ajánlatot is kapott, és komoly álmokat szövöget.

A  14 éves Nguyen Thanh Hien korát meghazudtoló öntudattal készül a jövőre.

Fotó: Székely Judit
Fotó: Székely Judit

– Húszéves koromra szeretnék világsztárrá válni, Amerikában énekelni. Tudom, hogy ez szinte lehetetlen, de mégis reménykedem benne – jelenti ki kamaszos hévvel a törékeny, vietnami származású lány. – Ha ez nem valósul meg, akkor biztosan egyetemre járok Budapesten vagy épp külföldön, és egészen átlagos életet élek majd. De minden hobbim, az éneklés, a zene, a tánc és a fotózás is része marad az életemnek.

– A sztársághoz elég jó ugródeszka volt a Megasztár. Mi a következő lépés?

– Már több menedzser is jelentkezett, hogy lemezt készítsen velem, de egyelőre még nem döntöttem el, hogy kivel szeretnék együtt dolgozni. Az azonban már biztos, hogy a szintén megasztáros Szecsődi Károllyal duettet énekelünk, amit az egyik zsűritag, Mester Tamás nekünk szerzett. Ami azért is meglepő, mert ő elsősorban rockzenész, de ez egy R’n’B dal lesz. Még nem hallottam, de már nagyon várom a közös munkát.

Csak barátság

– Sokat hallani róla, hogy Karcsival nem csak barátság van köztetek. Mi az igazság?

– A Megasztár-házban megtetszettünk egymásnak, és adtunk is egy esélyt a kapcsolatunknak, de hamar kiderült, hogy nagyon eltérő személyiségek vagyunk. Más a temperamentumunk, és így nem működnénk jól párként. Valószínűleg a házban is inkább a szeretethiány, mintsem a szerelem hozott össze minket. De azóta is kedveljük egymást.

– Nem úgy, mint a másik lakótársaddal, Lüszivel. Ugyan nagyon diplomatikusan fogalmaztál minden interjúban, de érezni lehetett, hogy nem jöttök ki egymással. Pedig a korotok miatt akár a legjobb barátnők is lehettetek volna. 

– Ő sokkal gyerekesebben, felelőtlenebbül gondolkodik és viselkedik, ami néha nagyon idegesítő volt, és állandóan szította a házban a feszültséget. Sokak szerint én érettebb vagyok a koromnál, ezért is jövök ki jól az emberekkel. Egyébként az én esetemben is szóba került, hogy az anyukám beköltözik velem a házba, de végül közösen úgy döntöttünk, hogy nem lesz rá szükség, mert tudok magamra vigyázni. Úgy érzem, hogy megálltam a helyemet a felnőttek között.

– Soha nem voltak nehéz pillanataid?

– Dehogynem, például úgy éreztem, hogy kicsit korábban estem ki, mint szerettem volna. Azt hittem, hogy még legalább egy-két hétig versenyben maradok. De túltettem magam ezen és minden más nehézségen, mert az elsődleges cél a verseny és az éneklés volt. Én 6 évig zongoráztam és hegedültem, de mindig is az éneklés volt a legnagyobb szerelem az életemben. És most, 14 évesen hatalmas lehetőséghez jutottam.

– Nem gondolod, hogy a vietnami származásod is szerepet játszott a kiesésedben?

– Elképzelhetőnek tartom, hogy valakinek csak a származásom miatt nem voltam szimpatikus. Bár az életem során eddig viszonylag kevés konfliktusom származott ebből.

Magántanuló lett

Fotó: Székely Judit
Fotó: Székely Judit

– Hogyan telnek a napjaid most, hogy vége a Megasztárnak?

– Most a tanulás van az első helyen. Magántanulóként, tanárok nélkül felkészültem a félévi vizsgáimra, és egész szép eredménnyel le is tettem őket. Mindig is jó tanuló voltam. Egy soproni hatosztályos reálgimnáziumban most vagyok elsős, és fontos volt, hogy ott is megálljam a helyem, ne csak a színpadon.

– Nem félsz, hogy fiatal korod miatt elveszel a zenei iparban?

– Nem. Elég jó emberismerő vagyok, és ez a képességem a Megasztár alatt csak fejlődött. Hamar el tudom dönteni, hogy ki akar jót vagy épp rosszat nekem. Kicsit óvatosabb, öntudatosabb és magabiztosabb lettem. Ezek, azt hiszem, segítenek abban, hogy jó döntéseket hozzak. És persze mögöttem áll a családom is, akik támogatnak. De még ha nem is sikerül most karriert csinálnom, megnyugtat a tudat, hogy még csak 14 éves vagyok, így elég sok időm van kiteljesedni.

– Ha mégsem sikerül énekesnőként befutnod, mi lesz akkor a hivatásod?

– Szeretnék a gimi után orvosi egyetemre menni, és fogorvosként diplomázni. Ez a szakma ugyanis érdekel, és anyagilag is biztonságot nyújthat. Tudom, hogy az éneklésből nehéz megélni, ezért kell majd valami, ami biztos hátteret ad.

Mit mond a pszichológus?

– A média világába kerülő serdülő olyan stresszt él át, mely egy kialakult személyiséggel rendelkező felnőttnek is megterhelő – mondja Süle Judit pszichológus. – Lelki fejlődése nem feltétlenül törik meg, de nehezítetté válik identitásának kialakítása, hiszen a csillogás elfedi a belső fejlődés fontosságát. A hirtelen jött sikert csalódás követheti, ami az önértékelés csökkenéséhez vezet ebben a bizonytalan életszakaszban.

Megasztár.lap.hu »
Tv2.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top