Sztárok

Meglepetés az Oscar-gálán

Közép-európai idő szerint vasárnapról hétfőre virradó hajnalban átadták az Oscart. Kate Winslet a papírforma szerint díjat nyert, a legnagyobb meglepetés a férfi főszereplő kategóriájában ért mindenkit.

Penélope Cruz és Kate Winslet
Penélope Cruz és Kate Winslet

A főbb kategóriák közül elsőként a legjobb női mellékszereplő díját adták át. Ezt Penélope Cruz kapta a Vicky Cristina Barcelona című filmben nyújtott alakításáért. A színésznő a színpadra érve azt kérdezte, ájult-e már el valaki a színpadon. Ha nem, lehet, hogy ő lesz az első. Többek között Pedro Almodóvar rendezőnek mondott köszönetet, és spanyolul is megköszönte a díjat. 

A legjobb férfi mellékszereplő díját a tavaly elhunyt Heath Ledger kapta A sötét lovagban megformált szerepéért. A díjat szülei és húga vették át, akik megköszönték, hogy Heath kibontakoztathatta tehetségét Joker szerepében.

A legjobb rendező díját Danny Boyle, a Gettómilliomos rendezője kapta, aki Micimackó Tigriseként ugrált örömében a színpadon.

Kate Winslet nyerte el a legjobb női főszereplőnek járó szobrot. Azt mondta, hazudna, ha azt mondaná, nem készült beszéddel, hiszen nyolcéves korában a fürdőszobában a samponosdobozba mondott beszédet. A színésznő nagyon szerencsésnek érzi magát, amiért az Oscarig jutott a fürdőszobából. Beszédében megemlítette férjét, és azokat az “istennőket”, akiket vele együtt jelöltek a díjra.

A várakozásokkal ellentétben a legjobb férfi főszereplő díját nem Mickey Rourke (A pankrátor), hanem Sean Penn (Milk) kapta. Az est egyértelmű nyertese a Gettómilliomos lett, amely a legjobb filmnek járó díjat is begyűjtötte, és tíz jelölésből nyolcat díjra váltott. A legnagyobb bukást a Benjamin Button könyvelhette el, amely nem nyert el jelentős díjakat, tizenhárom jelölésből mindössze három díjat kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top