Sztárok

Zoltán Erika: Tökéletes házasságban élek!

Születésnapi beszélgetésre hívtuk Zoltán Erikát, de ajándékot ő hozott magával. Kifogyhatatlan élménytára van az énekesnőnek, aki ezúttal is őszintén vallott házasságról, gyerekről, az idő múlásáról, és persze egy kicsit a jövőről is.

Erika élete mostanában újra felbolydult. Rohan interjúkra, forgatásokra, a tánciskolájába, szervezi a közelgő koncertjét. Persze az ünneplés is belefér az időbeosztásába.

– Mennyiben változott az életedben az évek múlásával a születésnapokhoz való viszonyod?

– Gyerekkoromban nagyon szerény körülmények között éltünk, ezért mindig izgatottan vártam a születésnapokat az ajándékok miatt. Felosztottuk a családban, hogy ki mit vegyen meg, és így végül mindent megkaphattam. Mióta Robival együtt vagyunk, a születésnapjainkon mindig elvonulunk valahova kettesben. Idén a lányunk, Zoé is jön velünk, de még nem találtuk ki, hogy hová. Az emberek életét a közösen szerzett emlékek és élmények teszik szebbé és boldogabbá.  

– Téged kiborít, hogy megint eltelt egy év, vagy nem törődsz ezzel?

– Hála az égnek, nem érzem a születésnapjaimon, hogy fejbe vág a korom. A harmincadik előtt már figyelmeztettek a barátaim, hogy mostantól máshogy látom majd a dolgokat, de engem a negyvenedik sem rázott meg. Az ötvenedik biztos, hogy vízválasztó lesz majd, de tényleg nem érdekel az évszám. Mindig felvállaltam a koromat, és állítom, hogy mindennek megvolt a maga ideje. A szépség és a fiatalság nem tulajdonság, hanem állapot, és mindenkinél elmúlik. Ne a külsőségek vagy az életkor miatt becsüljünk valakit, hanem a tudása miatt. Éljük rendben az életünket, a többi mindegy. Szeretnék békésen megöregedni és nagyon jó nagymama lenni, de ez még odébb van ám!

– Elég korán gondolsz a nagymamaságra, hiszen még gyerek a lányod…

– Tizenegy éves, de szerencsére Zoé nem kapkodja el. Már kitanítottam, hogy motoros fiúval nem kezdhet, de mindenképpen legyen okos, szép és gazdag! (Nevet.) Most van abban a korban, hogy elsősorban a külsőségek érdeklik. Imádja a tánciskolát, megy is neki, de a zongorázásra már húzza a száját, pedig ahhoz is van tehetsége. Most ötödikes, és idén először lustult bele a tanulásba. Észbe kapott, és a félévi bizonyítványában már hemzsegtek az ötösök.


Névjegy
  • Született: 1962. február 15., Budapest
  • Csillagjegye: Vízöntő
  • Férje: Kátai Róbert (Robby D.)
  • Kislányuk: Zoé
  • Lemezei: Szerelemre születtem (1987), Túl szexi? (1988), Csak neked (1989), Ki nevet a végén? (1990), Mindent a szemnek (1992), Filmslágerek magyarul (1993), Boldog karácsonyt! (1994), Blue Pearl (1994), Végre megtaláltam őt (1996), Mr. Hóember (1997), Best of Zoltán Erika (1998), E. C. Dance Stars (1999), A szívem a főnyeremény (2000), A parkett angyalai (2004), Platina (2006), Retro Disco (2008)
  • Honlapja: www.ecdancestars.hu 

– Tipikus Vízöntő vagy? Érdekel egyáltalán az asztrológia?

– Kizárólag akkor hiszek benne, ha jót írnak. Mostanában találkoztam a Cafe című műsoromban egy asztrológussal, és az általa készített horoszkópban már érdekesebb dolgok jelentek meg, de a lapokban leírt háromsoros vacakok nem érdekelnek. Hiszek az égi dolgokban, tudom, hogy befolyásolnak minket a csillagok. Létező tudomány ez, amit ha nem fogadunk el, akkor csak szegényebbek vagyunk.

– Ha már a csillagoknál tartunk – hiszen te is az vagy –, beszéljünk kicsit a kezdetekről! A retrónak most nagy divatja van, és gondolom, hogy a régi rajongóid mellé a fiatalok is csatlakoznak. A kedvükért meséld el, kérlek, hogyan lettél ünnepelt énekesnő, a nyolcvanas–kilencvenes évek abszolút sztárja!

– Egész életemben arra készültem, hogy táncos, énekesnő legyek. Mikor gimnazistaként az akkor már ismert Szűcs Judith mögött táncoltam, akkor is pontosan tudtam, hogy egyszer majd én állok elöl a színpadon. 

– Aztán jött a Szerelemre születtem, és te egy csapásra ismert lettél…

– Nem ment ám az olyan könnyen! Az első férjemmel Siófokon dolgoztunk. Táncos-énekes show-műsorokat csináltunk a közönségnek. Egyszer ellátogattak oda a Neoton Família zenészei, és valahogy szóba elegyedtünk Pásztor Lászlóval. Ő említette először, hogy lát bennem fantáziát, de az akkori magyar lemezkiadás nagyon korlátozott volt. Egy év múlva jelentkezett újra, és írt nekem egy dalt az Interpop fesztiválra. 1986-ot írtunk akkor. Egy kitétele volt Pásztornak: hagyjam abba az éjszakázást, mert akkoriban az emberek szemében mindenki rosszlány volt, aki bárokban, mulatókban táncolt. Annyira akartam azt a lehetőséget, hogy megtettem, amit kért. Lement a fesztivál, közönségdíjat nyertem, és az emberek megszerették a dalt. Ez sem volt egyenes út a lemezig, csak egy újabb évvel később kaptam szerződést.  

– Majd következtek megállás nélkül a slágerek, amelyek most új köntöst öltöttek egy lemezen.

– Igen. Retro Disco a címe, és a régi slágerek áthangszerelt verziói mellett azért rákerült néhány vadiúj dal is. Május 15-én tartunk a Millenárison egy fantasztikusnak ígérkező koncertet, ahol eszement show-t láthat majd a közönség, rengeteg táncossal, vendégekkel, igazi diszkóval.

– Közel húsz éve élsz együtt Robival, de még sosem hallottam, hogy valami zűr lenne a házasságotokban. Van valami titkotok?

– Hidd el, még mindig azt érzem, hogy mellette vagyok teljes ember. Amíg élünk, vele akarok lenni. A gyerekünk is összeköt, de bármekkorát is veszekszünk, tökéletes a házasságunk.  

– Hogy álltok a féltékenységgel? Robi százszámra tanítja a csinos lányokat, és gondolom, neked is vannak hódolóid.

– Jelen van a féltékenység, ebből is látszik, hogy még mindig él a szerelmünk. A férfi alapvetően máshogy működik. Benne van a vadászösztön, de ennyi év után nem tudom, hogy túl tudnék-e lépni azon, ha egy valós helyzet elé lennék állítva. Akkor is, ha a jelentősége egyenlő lenne a nullával. Bennem megszakadna valami. Az első négy-öt évünkben mérhetetlenül féltékeny voltam, akkor is mentem Robival, ha nem volt ott dolgom. Esélyt sem adtam próbálkozásokra. Ő is féltékeny volt, de egészségesen. Szinte mindig együtt vagyunk, alkalmunk sem lenne félrelépni, de igazából ez meg sem fordul a fejünkben.

 

Fotók: Marjai Judit

A Vízöntő
Szakértőnk, Székelyhidi Ágnes elemzése

 
A Vízöntő kulcsszavai a függetlenség és a részvét, hiszen a tipikus Vízöntő barátságos, de független. Felnőttkapcsolatokra törekszik, így nehezen viseli a folyton panaszkodó és rajta csüngő embereket. Szívesen segít, de nem akarja mások problémáit megoldani helyettük. Hisz abban, hogy mindenki elég felnőtt és erős ahhoz, hogy megküzdjön a saját feladataival. Együtt érez, de nem sajnálkozik. 

Szociálisan érzékeny, igazi közösségi ember. A szabadság, egyenlőség, testvériség eszméit követi ösztönösen, születésétől. Modern, felvilágosult szellemben él. Nagy távlatokban gondolkodik. Terveiben mindig benne vannak a többiek is.

Alapvetően jóságos, állhatatos, eredeti gondolkodású, vagyis gyakran másképp ítél meg egy helyzetet, mint mások. Eközben bizalmatlan, zárkózott és polgárpukkasztó is. Szeret más utakat járni, mint az elvárható lenne.

Őszinte és elszánt idealista. Fontosak számára az elvek. Sokszor túlságosan is fontosak. Ezekhez hajlamos mereven ragaszkodni (fixa idea).

Hűséges típus, az emberekhez és az eszmékhez is. Szabad és független, aki önként hűséges, nem engedi magát kényszeríteni, „bezárni”. Ha elmehet, marad.

Nem birtokol, és nem ragaszkodik sem tárgyakhoz, sem barátokhoz. Ezért olykor rámondják, hogy közömbös vagy rideg. Pedig erről szó sincs. Inkább az okozhat gondot a környezetének, hogy hajlamos az érzelmeit „bezárni”, különösen, ha azok gyengédek. Gyengeségnek tartja az érzelmek kimutatását. Feladata, hogy kicsit finomabb, lágyabb stílust sajátítson el, főleg azokkal az emberekkel kapcsolatosan, akik valóban közel állnak hozzá. 
 

Előrejelzés a most, a születésnapján induló évre:

Ebben az évben, vagyis a születésnapjuktól induló 12 hónapban a Vízöntőknek három témára kell figyelniük:

1. Ha zavaros, nehezen tisztázható helyzettel találják szembe magukat, akkor a türelmetlenség helyett adjanak időt maguknak és a többi érintettnek. Teljesen felesleges bosszankodni vagy kapkodni, ettől semmi sem fog előbb megoldódni. A legbölcsebb hozzáállás a kivárás. Minden kiderül és eldől anélkül, hogy ők bármit tennének. Közben fontos, hogy hallgassanak a megérzéseikre! Komoly előnyhöz juthatnak, ha engedik, hogy olykor a belső énjük irányítsa őket.

2. Minden téren tartózkodjanak a túlzásoktól! Semmilyen ürüggyel, még az igazság nevében se essenek túlzásba! Ugyanakkor erősítsék meg a hitüket! Ha hittel és bizalommal állnak a nehéz dolgokhoz, akkor semmi sem lesz lehetetlen!

3. Az akarat csak megfelelő módon és megfelelő mértékben segíti hozzá őket a sikerhez. Nagyon óvatosnak kell lenniük, mert rosszul is elsülhet, ha erőszakosan lépnek fel. Az év során lehet több olyan helyzet, amikor szükség lesz a határozottságukra, de csak az odaillő módon. Az optimális mérték megtalálása a győzelem kulcsa. Olykor ez nem lesz könnyű, de kellő önfegyelemmel megoldható.

 

Sztár.lap.hu »
Zene.lap.hu »
Zoltán Erika.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top