Sztárok

Átadták a Golden Globe-díjakat

Tavaly a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja miatt elmaradt Arany Glóbus-gálát idén a szokásosnál is nagyobb pompa jellemezte. Az est sztárja Kate Winslet volt, akit két díjjal is kitüntettek.

Kate Winslet
Kate Winslet

Az eseményen mindenki ott volt, aki számít: Angelina Jolie és Brad Pitt (mindketten jelöltek voltak, de üres kézzel távoztak), Glenn Close, Demi Moore, és Renée Zellweger, akinek különleges ruhája egész estés beszédtémát adott volna, de aztán jött az est ennél is izgalmasabb része: a díjak átadása.

Az est meglepetésgyőztese az angol színésznő, Kate Winslet volt, akit a legjobb főszereplő (A szabadság útjai) és a legjobb mellékszereplő (A felolvasóest) díjával is kitüntettek.

A Slumdog Millionaire című film, amely a vígjáték, a szerelmi dráma és a thriller keveréke, négy kategóriában is bezsebelte a díjakat – többek között a legjobb filmét és a legjobb rendezőét is.

Három kategóriában is érdekelt volt A pankrátor című film, amelyből kettőt díjra váltott: Mickey Rourke a legjobb drámai színész kategóriában bizonyult a legjobbnak. Mellette Bruce Springsteen is győzedelmeskedett The Wrestler című melódiájával a legjobb betétdal kategóriában.

A legtöbb (hat) kitüntetéssel többek között Meryl Streep is csúcstartó, a színésznő egyébként a jelölések terén is élen jár 23 nominálással. Az örökifjú színésznőt idén a Mamma Mia! című vígjátékért és a Doubt (Kétely) című drámáért is jelölték, mégsem ő lett a legjobb.

Ahogy Mike Leigh Happy-Go-Lucky című vígjátéka sem lett ugyan a legjobb film, de főszereplője, Sally Hawkins kapta idén a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjat vígjáték és musical kategóriában. Hawkins a filmben egy Poppy nevű fiatal nőt alakít, aki mindenkiben képes meglátni a jót.

A legjobb mellékszereplőnek járó díjat Heath Ledger helyett A sötét lovag rendezője, Christopher Nolan vette át. A fiatal színész 2008 januárjában gyógyszer-túladagolásban hunyt el.

(SPI, MTI, NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top