Sztárok

Charlize Theron nőtársaiért küzd

Az Oscar-díjas színésznőt nemrég az ENSZ békenagykövetének nevezték ki. A Dél-Afrikából származó Theron a nőkkel szembeni erőszak ellen lép majd fel.

Charlize Theron már több ízben bizonyította szociálpolitikai rátermettségét, hiszen szenvedélyesen támogatja a nők és a gyerekek jogait. Az ENSZ-főtitkár, Ban Ki-moon szerint a színésznő „hiteles és erőteljes békenagykövet lesz”. Állítólag Charlize ma személyesen is bemutatkozik az ENSZ központjában.

A színésznő saját bőrén tapasztalta azt, ami ellen most hivatalosan is küzd. Amikor 15 éves volt, alkoholista apja próbálta megölni Charlize anyját a kamasz szeme láttára. Végül édesanyja önvédelemből lelőtte az apját.

A színésznő Dél-Afrikában létrehozott egy saját nevével fémjelzett alapítványt is, amely szegény gyerekeket és családokat, valamit AIDS-betegségben szenvedőket is támogat. A békenagykövetté való kinevezés az egyik legnagyobb érdem az ENSZ-en belül. A kinevezett hírességek három évig viselik a titulust és támogatják az ENSZ különböző törekvéseit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top