Sztárok

Gáspár Laci: “Ez most a vetés időszaka nálam”

Ki gondolta volna öt évvel ezelőtt a kissé suta mozgású Gáspár Laciról, hogy egyszer a Madách Színházban énekel és táncol majd? A József és a színes szélesvásznú álomkabát című darabban komoly koreográfiákat kellett megtanulnia, és bár izgult és rettegett, ma már örül, hogy elvállalta a szerepet.

Laci boldog családapaként vált ismertté, majd ahogy a karrierje egyre feljebb ívelt, bár attól függetlenül, de a házassága csendben tönkrement. Az énekes kilenc hónappal a szakítás után mégis a legnagyobb szeretettel tud beszélni egykori feleségéről.

– Tudod élvezni a nyarat?

– Idén még nem voltam nyaralni. Eddig mentek az előadások a Madách Színházban, most ott szeptemberig szünetem lesz, de leforgattam az új videoklipemet, és nagyon sok koncertem van szerte az országban. A klip a Dalban küldöm című szerzeményhez készült, és ez végre megint egy saját szerzemény, az én stílusomban.

– Mit szóltál, amikor behívtak a színházba, hogy lenne számodra egy szerepük?

– Az volt a legszimpatikusabb, hogy nem a nevemmel akarták reklámozni az előadást, hanem ugyanúgy meghallgattak, mint a többieket. Teljesen a nulláról kellett indulnom. Megnézték, hogy egyáltalán van-e hozzá érzékem. Végül hárman kaptuk meg a fáraó szerepét Gesztesi Károllyal és Posta Viktorral felváltva. Egy hetet gondolkodtam, hogy mi legyen, de most már úgy látom, megérte. Sokan kérdezik, hogy mit szeretek jobban, a koncerteket vagy a színházat, de szerintem ezek erősítik egymást. A József kapcsán többen megismernek, más korosztályok is láthatnak, és a szakmában is jobban elismernek. A kislányom is tátott szájjal nézte, és nagyon jó volt látni, hogy boldog.

Névjegy

• Neve: Gáspár László
• Született: 1979. 06. 12., Balassagyarmat
• Csillagjegye: Ikrek
• Lemezei: Hagyd meg nekem a dalt (2004), Bárhol jársz (2005),
És mégis forog a Föld (2007), Maradandók tisztelettel (2007)
• Honlapja: www.gasparlaci.hu

– A kollégák nem éreztették, hogy te „csak” egy megasztáros vagy?

– Nagyon rendes volt mindenki, éreztem, hogy bíznak bennem. Nagyon nehéz volt a próbaidőszak. Sok és kemény koreográfia, rengeteg idő, és fegyelmet is kellett tanulnom. Nem úgy van, hogy kimegyek, és csinálom, amit akarok, itt rajtam kívül harminc ember dolgozik a színpadon, borul minden, ha elvétek valamit. Centire számít, hogy hova lépek. Fontos volt, hogy a fáraóba beleadjam az egyéniségemet is. Nagyon izgultam a premieren, annyira remegett a lábam, hogy azt hittem, összerogyok majd. Nyugtattak a kollégák a színfalak mögött, hogy minden rendben lesz. Úgy gondoltam, ha ők bíznak bennem, akkor nem lesz baj. Igazuk lett, és nagyon megszerettem ezt az egészet.

– Már megy néhány hete a darab, kezdesz beleszokni?

– Előadás után mondják, hogy egyre jobb vagyok, ez nagyon sokat jelent. Nagy adomány, hogy egy színdarabban is megmutathatom magam. A Megasztárral egy álmom már valóra vált, de úgy tűnik, hogy ez még fokozható. Ezt most vetésnek fogom fel az életemben, vetés nélkül pedig tudjuk, hogy nincs aratás.

– Láttad már korábban ezt a Webber-művet?

– Nem nagyon ismertem musicaleket, én egészen más zenei világban mozgok. Senkit sem akartam másolni, ezért a bemutató előtt nem néztem meg a másik két szereposztás előadását sem, hogy ne befolyásoljon, a másik két fáraó mit csinál másképpen.

– Vannak már további felkérések színészként?

– Egyelőre nincsenek. Semmit sem erőltettem eddig, engedem, hogy minden menjen a maga útján. Semmi sem véletlen, és semmit sem csinálok hiúságból.

– Visszatérve a legelső kérdésre, a nyarat végig munkával töltöd?

– Augusztus végén talán lesz néhány napom, hogy elutazzak valahova a kislányommal. Ha sikerül megszervezni, akkor valamelyik tenger partján pihenünk majd, ha nem, akkor a Balaton is tökéletes lesz.

– Nem kerülhetem ki a magánéletedet. Év elején szétköltöztetek a feleségeddel, hogy vagy most?

– Teljesen jól érzem magam. Szerencsések vagyunk, mert bár a válás nagyon tud fájni is, de mi a volt feleségemmel meg tudtuk tartani a jó viszonyt. Nem vitatkozunk azon, hogy mikor kinél legyen a gyerek, mindent meg tudunk beszélni.

– Nem borított ki a szakítás, az új élet, a hirtelen jött szabadság ténye?

– Gabi kilenc hónappal ezelőtt költözött el. Féltem, aggódtam, hogyan is lesz ez majd. A volt feleségemmel egymás magánéleti történéseit is meg tudjuk vitatni, és tudunk őszintén beszélgetni. Mindkettőnknek az volt a lényeg, hogy Mirjam, aki már ötéves, ne sérüljön a szakításunk miatt, és érezze, hogy ugyanúgy szeretjük.

– Új kedvesed hogy viszonyul mindehhez?

– Elfogadja, megérti, hogy a legelső a gyerek az életemben. Ugyanúgy gondoskodom Mirjamról és a volt nejemről, mint korábban, és ez szerinte is így van rendjén. Jól kiegészítjük egymást. Nem az a szereplős típus, bár rendszeresen elkapják a fotósok, ha valahol együtt jelenünk meg.

– Az elmúlt öt év alatt számtalan zseniális zenésszel volt szerencséd dolgozni. Hiányzik még valaki erről a listáról?

– A Bolyki Brothers tagjaival többször találkoztam, velük örömmel dolgoznék, egy gospelszerű dalt tervezünk, ebben megköszönhetném Istennek, hogy élhetek, énekelhetek, és van egy egészséges kislányom.

TV2.lap.hu »
Éneklés.lap.hu »
Megasztár.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top