Sztárok

Batman rekordot döntött

A legújabb Batman-film, A sötét lovag rekordot döntött az Egyesült Államokban, és eddig 400 millió dolláros bevételt hozott a készítők konyhájára.

Még csak 20 nap telt el a hatodik denevéremberfilm bemutatója óta, máris a kispadra küldte az eddigi rekordert, a Shrek 2-t. A filmes szakemberek azt gondolják, hogy a bevételek a következő héten elérik az 500 millió dollárt.

Már a premier napján 66,4 millió dollárt hagytak az amerikaiak a kasszáknál, és ezzel a film könnyedén megelőzte az eddigi rekordert, a Pókember 3-at. A konkurens képregényfilm alig 60 millió dollárral állt eddig az első helyen.

A kritikusok szerint a nagy érdeklődés hátterében a 28 évesen elhunyt Heath Ledger áll, aki vitathatatlanul zseniális Joker szerepében. A színészt januárban találták holtan New York-i lakásában, a vizsgálatok szerint gyógyszer-túladagolás miatt halt meg.

A hollywoodi filmtörténet során eddig mindössze néhány film lépte át (az amerikai és kanadai piacot tekintve) a 400 millió dolláros bevételt: a Titanic (1998, 600 millió dollár), a Star Wars (1977, 461 millió dollár) és a Shrek 2 (2004, 436 millió dollár).

A Batman – A sötét lovag című filmet mától (2008. augusztus 7.) vetítik a hazai mozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top