Sztárok

Keleti Andrea volt a leggyorsabb

Rekordlétszámú indulóval, 575 hajóval rajtolt el Európa legnagyobb és leghosszabb tókerülő versenye, a Kékszalag. A versenyt az utóbbi évek egyeduralkodója, Litkey Farkas legénysége nyerte meg egy szupergyors Liberával, de a regattán induló sztárok is előkelő helyezéseket értek el.

A hírességek is aktívan kivették a részüket a versenyzésből, s talán ennek köszönhetően hajóik is előkelő helyezést értek el, szinte mindenki az első száz versenyző között futott be. A legsikeresebbnek mégis a Borbíró István kormányozta Praetor bizonyult Keleti Andreával a fedélzetén: összetettben 65. helyen végeztek az 575 indulóból.

– Tényleg minden képzeletemet felülmúlta a vitorlás fedélzetén töltött huszonkét óra – mesélte Keleti Andrea, aki a partról szurkoló férjével folyamatos telefonkapcsolatban volt. – Ha fáradt voltam, aludhattam, de azért kivettem a részem a csapat munkájából. S már most biztos vagyok abban, hogy jövőre is szeretnék részt venni a páratlan hangulatú Kékszalagon.

Laky Zsuzsi a Fantom nevű Nautickal a sztárok közül a második helyen, míg összetettben a 77. helyen ért célba. Életre szóló élményt kaptam azzal, hogy indulhattam a Kékszalagon – vallotta be Zsuzsi. – Hihetetlenül profi csapat foglalkozott velem a felkészüléstől kezdve a célba érkezésig. Köszönöm Láng Péternek, az oktatómnak, hogy aktív tagja lehettem a Fantom legénységének. S amire különösen büszke vagyok, hogy a hajó kormányosának, Török Zoltánnak én adhattam át az eredményhirdetésen a Kékszalag legjobb pasijának járó különdíjat.

A sztárok versenyének szimbolikus dobogójára harmadikként léphetett Bagi Iván és Nagy Albert, a Fram irányítói. A csapat egyébként kiérdemelte a legszerencsétlenebbül járt hajó díját is azon túl, hogy összesítettben a 79. helyen futottak be. Iván a rajt előtt fél órával még határozottan elutasította, hogy ő valaha hajóba szálljon, hiszen a csütörtöki próbán óriási viharba keveredett. A kormányos azonban meggyőzte a humoristát, hogy egy életre megbánná, ha kihagyná a Kékszalagot. A verseny olyan jól sikerült, hogy Bagi Iván a több mint 22 órás vitorlázás után, pár óra alvást követően felkereste csapatát, s már összeszokott legénységként hajóztak ki.

Negyedikként ért célba a már rutinosnak számító Fábry Sándor a Geze Magor fedélzetén, ötödik helyen Sándor Orsi és a Blues, a sztárok versenyében hatodik helyen pedig Váczi Gergő futott be a Szalkay Zoltán kormányozta Predatorral.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top