Sztárok

Meryl lepipálta a kislányokat

Angliában máris a nézettségi listák élén áll a Mamma Mia! című musicalfilm, amelyet nálunk július 17-én mutattak be a mozik.

Az ABBA-dalokra épülő romantikus vígjáték főszereplője, Meryl Streep ámulatba ejtette a forgatáson a stábot és a kollégáit.

Az ötvenkilenc esztendős színésznő a gigantikus táncjelenetekben spárgázik, lemegy hídba, és hatalmas lendülettel ugrik a tengerbe a mólóról. Elárulta, hogy nem kellett külön felkészülnie a jelenetekre, hiszen kislány kora óta mindennap tornázik, és a hajlékonyságát főként a jógának köszönheti. Míg a film koreográfusának több problémája is akadt a tizenéves szereplőkkel, addig Meryl elsőre megjegyezte a tánclépéseket, sőt a végén már ő tanította ifjú kollégáit.

 

A filmben Meryl Streep énekli az ABBA legnagyobb slágereit, és énektudásával is meglepte a többi színészt. Pierce Brosnan szabályosan elsírta magát, amikor először hallotta, hogyan énekli a színésznő a The winner takes it all című dalt. Streep korábban nem szerepelt zenés filmekben, bár a Képeslapok a szakadékból című alkotásban már dalra fakadt.

Talán kevesen tudják, hogy eredetileg ő játszotta volna az Evita című film főszerepét. Már a nyolcvanas évek végén szóba került, hogy vászonra kerül Andrew Lloyd Webber darabja, amelyre őt szerződtették. A forgatás akkor elmaradt, és az 1996-ban elkészült verzióban végül Madonna kapta a címszerepet.

Meryl életében az ABBA nem játszott különösebb szerepet. Bevallotta, hogy bár ismerte a svéd csapat néhány slágerét, ő otthon inkább dzsesszt vagy bluest hallgat. A filmben néhány perc erejéig feltűnő Benny Andersson (az ABBA egykori billentyűse és zeneszerzője) a londoni bemutatón elmondta, hogy hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy pont Streep énekli a szerzeményeit, és tökéletes választásnak tartja őt a filmbéli Donna szerepére.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top