Sztárok

Béres Alexandra, az igazi Bika lány

Illenek rá a Bika jegy tulajdonságai: kiegyensúlyozott, és szereti az állandóságot. És azt, ha a családjában teljes a béke. A tökéletes harmónia receptje mi más lenne, mint a mozgás.

Kicsit rejtély ez a lány. Rengeteget dolgozik, jön-megy, itt is, ott is felbukkan, mindeközben pedig van ideje egészségesen élni. Sőt, mindennap valami finomat főzni a férjének.

– Tudom, hogy borzasztó elfoglalt vagy, de konkrétan mivel telnek mostanában a napjaid?

– Öt edzőteremnek vagyok a szakmai igazgatója, ezekben tanítok, közben ott van a Súlykontroll. Egy utazási iroda felkérésére indítottam egy animációs programot, készítem a DVD-t, és megjelent a könyvem is. Közben végzem az iskolát, másfél év van hátra a kisdoktoriig. És mindig adódik probléma, amelyet meg kell oldani.

– Hogyan kezeled ezeket?

– A fitnesz előtt is válogatott voltam, ritmikus gimnasztikában. Világbajnok akartam lenni, csak nem sikerült. Amikor aztán anyuék leültek az ágyam szélére, azt magyaráztam nekik, hogy mit fogok másként csinálni. A problémák miatt most sem roskadok magamba.

– Gyerekkorodban döntötted el, hogy a sporttal szeretnél foglalkozni. De mégis, hogyan kezdődött?

– Apunak és a nagypapámnak is nagy volt a hasa gyerekkorában, amit örököltem. A szüleim azért vittek el tornázni, hogy megerősítsenek. Sokan kérdezték is az edzőmet, Irénke nénit: mit akar ezzel a rossz alkatú kislánnyal?

– A rossz alkatú kisgyerek felnőttként világbajnoki és Európa-bajnoki érmet nyert…

– Az akaraterőmet és kitartásomat apukámtól örököltem, anyukámtól pedig a szociális érzékenységemet és a szélesebb körű érdeklődésemet. A családom az életem bázisa, tudom, hogy mindig ott vannak mellettem.

– Az állandóságot szereted, de változtatnál mások életén. Van egyfajta kettősség az életedben?

– Nincs, hiszen én abban segítek, amin ők változtatni akarnak. A testsúly intim dolog, ami önelfogadási problémával párosul. Nemrég Törökországban forgattunk, és többször megtörtént, hogy aki mellém került a vendéglőben, letakarta a tányérját, és azt mondta: ne nézz bele! Pedig nem ítélem meg a másikat, nem akarom megváltoztatni. Amikor viszont megkérdezik a véleményemet, elmondom.

– A sok elfoglaltság miatt nyilván téged is ér stressz. Hogyan oldod?

– A mozgás segít, hiszen a feszültséget ezzel le lehet vezetni. Sokat gondolkodom a lényeges és a lényegtelen dolgokon is, és egyre inkább próbálom az utóbbiakat kiszűrni. Ha fel is húzom magam pár percre, eszembe juttatom, hogy nem éri meg, és lenyugszom.

A cikk folytatását megtalálod a legújabb Maximában. Keresd az újságárusoknál!
www.maximanet.hu

Tudj meg még többet Alexandráról:
Interjú Béres Alexandrával – videó »
Béres Alexandra sikeres tanácsadó »
Ismerem a határaimat »
Fórum:
Béres Alexandra torna »
Béres Alexandra dvd »
Súlykontroll-pr program »
Lap.hu:
Béres Alexandra.lap.hu »
Egészség.lap.hu »
Fitnesz.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top