Sztárok

Elárverezték Diana hercegnő leveleit

Csillagászati összeget fizettek egy kelet-angliai árverésen Lady Di és az anyakirálynő leveleiért, amelyet a két nő a királyi család egy volt szolgálójához írt.
Diana hercegnő (1991)
Diana hercegnő (1991)

Diana hercegnő William Tallon részére írt nyolc darab levelét 20 000 fontért (körülbelül 6 millió forintnak megfelelő összegért) vették meg. Az egyik levelet nem sokkal Vilmos herceg születése után kapta kézhez a család szolgája. Ebben az olvasható, hogy a hercegnő és Károly herceg legtöbb idejét az újszülött fölötti gyönyörködés tölti ki.

Egy kézzel írt rövidke levél II. Erzsébet királynő édesanyjától származik, aki 2002-ben, 101 esztendős korában hunyt el. Ebben arra kéri az inast, hogy vitessen neki két kis üveg gint. Csupán ez az egy levélke 16 000 fontot ért meg egy műgyűjtőnek.

Ha pedig ezt vesszük alapul, akkor Tallon, aki 51 évig állt az angol királyi ház szolgálatában, igencsak nagy vagyonra tehetne szert. Összesen ugyanis 700 levélkét őriz még magánál, a fenti egységáron számolva összesen 136 és fél millió forintot kaphatna értük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top