Sztárok

Ismét Oprah Winfrey a legbefolyásosabb sztár

Újra Oprah Winfrey a legbefolyásosabb sztár – legalábbis az amerikai Forbes magazin felmérése szerint, amelyet a People című lap internetes oldalán tett közzé.

A műsorvezető-producert, Oprah Winfrey-t nem kevésbé ismert sztárok követik. A lista második helyén sincs változás, ismét Tiger Woods golfozó az ezüstérmes. A harmadik az ikreket váró Angelina Jolie. A rangsor a hírességek éves bevétele és a médiamegjelenéseik száma alapján áll össze.

Oprah Winfrey amerikai talkshow-királynő összesítésben lett az első, de a 275 millió dolláros (több mint 44 milliárd forintos) éves bevételével nem ő kereste a legtöbb pénzt, hanem a Harry Potter-könyvek szerzője, az összesítésben kilencedik J. K. Rowling. Az angol írónő 300 millió dollárt (több mint 48 milliárd forintot) zsebelt be egy év alatt.

Oprah ugyanakkor első lett a televíziós és rádiós megjelenések listáján, az interneten a második leggyakrabban említett sztár volt az elmúlt évben, a nyomtatott sajtóban pedig az ötödik.

A száz legbefolyásosabb hírességet összegyűjtő listán Tiger Woods is megtartotta helyét, egymás után másodszor lett második, 115 millió dolláros (csaknem 18,5 milliárd forintos) bevétellel. A golfozó ezzel a legjobban kereső sportoló lett.

Rajta kívül csak egy sportoló, David Beckham szerepel a lista első tíz helyezettje között. Az angol focista ugyan „csak” 50 millió dollárt (több mint 8 milliárd forintot) keresett, de a sajtórangsorban harmadik, a netesben tizedik, a tévésben 18. lett.

Az ikreket váró Angelina Jolie lett idén a harmadik, az első tízet pedig a gyerekek apja, Brad Pitt zárja. A színész tavaly még az ötödik volt. Ugyan a házaspár együttes bevétele is szerény 34 millió dollár (kevesebb mint 5,5 milliárd forint), de a világ legszebb párjának kikiáltott sztárok gyakran szerepelnek a médiában. Az ikrekkel Angelina Jolie és Brad Pitt családja nyolctagúra bővül. Az örökbe fogadott Maddox, Pax és Zahara mellett már van egy közös gyermekük, a kétéves Shiloh.

Egy másik sztárpár is van a legbefolyásosabb tíz között. Beyoncé Knowles énekesnő a negyedik, szintén zenész férje, Jay-Z pedig a hetedik helyet szerezte meg.

Új a listán Sarah Jessica Parker, aki a 72. helyen debütált, miután elkészült a Szex és New York című sorozat moziváltozata.

A tavalyi harmadik helyezett Madonna volt, ő idén a 21. helyre csúszott vissza.

 

 

A Forbes-lista első tíz helyezettje:

1. Oprah Winfrey
2. Tiger Woods
3. Angelina Jolie
4. Beyoncé Knowles
5. David Beckham
6. Johnny Depp
7. Jay-Z
8. The Police
9. J. K. Rowling
10. Brad Pitt
(NLC, FH)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top