Sztárok

Elindult a Banzai!

Hihetetlen, de igaz: idén húszesztendős a Bonanza Banzai! A legendás trió 1988. május 28-án próbált először a végleges, országos népszerűségű felállásban.

A Bonanza Banzai csapat híre a klubsikerek nyomán szájról szájra terjedt, hamarosan rajongók követték minden fellépésre az együttest. Valóságos tömegmozgalom lett a Bonanzából az első lemez, az Induljon a banzáj! című 1989-es első album megjelenése után. 1991-ben pedig már a legnagyobb hazai koncerttermet, a Budapest Sportcsarnokot is megtöltötték.

A zenekar fontos pillanatait eleveníthetjük most fel, az első nyilvános fellépést az 1987-es Csillag születik tehetségkutatón, a ’91-es első BS-előadást és a legendás 1992-es dupla Budapest sportcsarnokbeli koncert legfontosabb dalait is.

A Bonanza Banzai frontembere, a ma már hihetetlen szólókarriert befutott Ákos 2008. április 6-án ünnepelte a negyvenedik születésnapját. A zenész már több mint húsz éve van a pályán, az ország először az 1987-ben alakult Bonanza Banzai énekeseként ismerhette meg. 1995-től, az együttes felbomlásától kezdve rendkívül tudatosan és profi módon építette szólókarrierjét nemcsak itthon, hanem a nagyvilágban is: Akosh néven több angol nyelvű lemeze jelent meg külföldön. Kovács Ákos a zeneszerzés mellett verseket is ír, idáig öt kötete jelent meg. 2007-ben a VIVA Comet díj „az év férfi énekese” kategóriájának győztese lett, és így 2001 és 2003 után, három jelöléséből harmadszorra nyerte el a VIVA díját. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top