Sztárok

Csézy és Gáspár Laci is az esélyesek között!

Az olimpia évében nemcsak a sportolóink készülnek megmérettetni erejüket, hanem a magyar zeneszakma kiválóságai is megküzdenek a legjobbnak járó elismerésért. A "VIVA Comet 2008: legnagyobb a legnagyobbakért!" szlogennel indul a magyar zenei élet legjobbjainak kiválasztása.

A VIVA Comet díj immár nyolcadik éve a hazai popszakma legnagyobb volumenű elismerése, és egyben az elmúlt egy év zenei termésének megünneplése egy gigantikus show-műsor és parti keretében. Ahogy a hazai élsportolók számára az olimpiai érmek, úgy a hazai előadók és együttesek számára a VIVA Comet díj jelenti a visszaigazolást, hogy megérte életüket egy álomnak szentelni.

Június 12-én, a Syma Csarnokban mindenki ott lesz, aki számít: zenészek, előadóművészek, a hazai sztárvilág krémje és azok, akik a színfalak mögött dolgoznak, a VIVA arcai és természetesen a zenecsatorna nézői, a nagyérdemű közönség.

Mely előadókra és együttesekre szavazhatunk idén? A válasz nem várat tovább magára.
A legjobb együttes kategória jelöltjeiként a Bon-Bon, a Fiesta, a Groovehouse, Josh és Jutta, valamint a Magna Cum Laude versengenek a rajongók voksaiért. A Groovehouse 2001-ben és 2006-ban is Comet-gömbbel térhetett haza a gáláról. Vajon még mindig olyan erős a rajongótáboruk?

Igazi dívák lettek az idei legjobb női előadó kategória jelöltjei: Bartók Eszter, Csézy, Kozma Orsi, Rúzsa Magdi és Szekeres Adrien között döntenek a közönségszavazatok. Bartók Eszter és Rúzsa Magdi tavaly is az esélyesek sorában voltak, de Lola győzött. 2008 kinek az éve lesz?

Gáspár Laci, LL Junior, Majka, Mark és Puskás Peti lettek a legjobb férfi előadónak járó díj várományosai. Mindegyik előadó óriási rajongótáborral rendelkezik, de most a beküldött SMS-ek száma megmutatja, hogy jelenleg ki a legeslegnagyobb sztár közülük.

A másik három kategória jelöltjeit a szakma választja ki. 2006-tól az egyik legizgalmasabb a legjobb új előadó kategória, amely felől hagyományosan a VIVA szakmai zsűrije dönt. – Azért nem szavaztatjuk meg ezt a kategóriát, mert fontos, hogy a tehetség, és ne a jelenlegi rajongótábor mérete adjon esélyt a jelölteknek. Óriási felelősség van a kezünkben, hiszen ezzel az elismeréssel egy karrierje elején lévő előadóművészt emelünk ki a többiek közül – foglalta össze Lengyel Attila, a csatorna programigazgatója. Szerencsére idén sem kellett sokáig kutatni az új belépők után: Alexandra, Anti Fitness Club, Bridge, Csézy, Széles Iza a hazai zenei paletta új tündöklő csillagai.

A VIVA minden évben díjazza a legjobb videoklipet is, figyelembe véve a kreativitást, a képi világot, az ötletességet és a színvonalat. Idén a zenecsatorna húsz kisfilmet talált alkalmasnak a jelölésre, közülük egy külső szakmai zsűri választotta ki az alábbi öt díjra esélyest: A stáb: Élünk, ahogy bárki! – rendező: A stáb/Indián; Anti Fitness Club: Még vár ránk ez a Föld – rendező: Indián; Csézy: Szívverés – rendező: Tóth Gergely; Karányi: My Baby My – rendező: Ráday Dávid; Supernem: Generáció – rendező: Tokay Péter.

Végül, de nem utolsósorban idén is a zenecsatorna döntése, hogy az Edda, illetve az R-GO után ki kapja a megtisztelő VIVA Comet díjat a magyar könnyűzenéért kategóriában. Annyi biztos, hogy leendő birtokosa legalább tíz éve meghatározóan jelen van a hazai zenei életben, de emellett a VIVA nézői körében is ismert és népszerű. (NLC, fotó: Viva TV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top