Sztárok

Sztárfocisták a szomszédban!

Hamarosan ismét gyönyörű férfiakat láthatunk futballozás közben. Egy hónap múlva kezdődik az Euro 2008, a labdarúgó-Európa-bajnokság. Nyolc városból 31 mérkőzést közvetít nézőinek élőben a Magyar Televízió.

Cristiano Ronaldo, a portugálok aranylábú fiatal sztárja, az olasz macsó, Alessandro Del Piero, a németek kedvence, Michael Ballack, a brit Michael Owen, a holland Van Nistelrooy és a spanyol szépfiú, Raúl – csak néhány név, amelyet érdemes megjegyezni. És nem csak a következő pár hétre, amíg a labdarúgó-Európa-bajnokság tart.

A Magyar Televízió a labdarúgó-Európa-bajnokságok 1960-as debütálása óta közvetíti a legrangosabb kontinensviadalt. Az idén nyolc városból négy riporter kommentálja a mérkőzéseket, rajtuk kívül a budapesti stúdióban két műsorvezetőpár és a meghívott szakértők elemzik majd a találkozókat. A helyszínekről a Híradó különtudósításokkal jelentkezik, a döntő napján pedig Bécsből sugározza a teljes fél nyolcas főkiadást.

– 2008 a sport éve az MTV-ben. Négy éve erre a nyárra készülünk, minden eddigi munkánk itt érik majd be – nyilatkozza Schulek Csaba, a Telesport főszerkesztője. – Az előző monstre fociesemény másik tévétársaságé volt, most az egészséges verseny szellemében igyekszünk minden eddiginél jobb produkciót varázsolni a képernyőkre. Gundel Takács Gábor, Egri Viktor és a Somos ikrek személyében a kommentátorcsapat maximálisan felkészült, a stúdióban pedig a műsorvezető-párosok és a szakértő vendégek már holnap kamera elé ülnének, felőlünk akár kezdődhetne is. Gondolom, nem vagyunk egyedül…

Csúcseseményhez a szakma csúcsa dukál, így az MTV szakértő vendégei két volt szövetségi kapitány és egy rutinos labdarúgó szakkommentátor lesznek: Bozsik Péter váltótársai Várhidi Péter és Bánfi János.

A stúdióban már a kezdő sípszó előtt fél órával elkezdődik a felvezetés, a szünetben és a mérkőzések után pedig a gyors összefoglalót a meghívott vendégek értékelése követi. Ugyancsak a Bajnokok Ligájában kipróbált és bevált módszer szerint a helyszínen tartózkodó kommentátorok minden lehetséges alkalommal élőben jelentkeznek a mérkőzések előtt a pálya széléről, hogy megosszák a nézőkkel a legfrissebb híreket a kezdés előtt. (NLC, fotó: MTV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top