Sztárok

Barabás Éva vihette az olimpiai lángot!

Halász Judit, dr. Lakatos Katalin, Kovács István és Barabás Éva futhatott az olimpiai lánggal a magyar küldöttség tagjaként. A Fókusz magazinműsor műsorvezetője életre szóló élménnyel gazdagodott.

Barabás Évát hatalmas megtiszteltetés érte: egyike azoknak a magyaroknak, akik futhattak az olimpiai lánggal. A magyar küldöttség tagjai rajta kívül: Halász Judit Kossuth- és Jászai-díjas, a Magyar Köztársaság tisztikeresztjével kitüntetett színésznő és énekes, dr. Lakatos Katalin, a BHRG Alapítvány szakmai vezetője és Kovács István Mikulás-nagykövet. A magyarok a Samsung tavaly meghirdetett, „Fuss az olimpiai lánggal!” programjának keretén belül utazhattak.

A Fókusz műsorvezetője Kínából mesélt arról, milyen érzés volt a kezében tartani a fáklyát.

– Nekem egy kínai férfi adta át a lángot, én pedig egy magyar maratoni futónak adtam tovább, aki Mikulás-nagykövet. Mivel óriási a meleg, azt hittük, nem megy majd a futás, de tévedtünk. Mindenkire pár perc és 2-300 méter jutott, elmondhatatlan érzés volt! Láttuk a ceremóniát, a tömeget, ami egyszerűen lenyűgöző! Van egy saját fáklyám, amelyet haza is viszek. Számomra óriási ajándék, hogy itt lehetek! Sok szeretettel puszilom innen is Erős Antóniát, amiért általa is adódott ez a lehetőség.

A mosolygós műsorvezető számos karitatív szervezet munkájában vesz részt, többek között az Erős Antónia által vezetett Egy csepp figyelem Alapítványéban. Tagja a Jövőbarát Alapítványnak, emellett pedig az S. O. S. gyermekfalvakban élő gyerekek magyarországi nagykövete. Halász Judit az UNICEF nagyköveteként tevékenykedik, dr. Lakatos Katalin sérült gyermekeket segít, Kovács István pedig jótékony célokért fut világszerte.

– Nagyszerű emberekkel utazhattam – mondta Éva. – Az pedig egyenesen leírhatatlan érzés, hogy mennyire kedvesek velünk itt kint. Hihetetlen tömeg fogadott bennünket, kicsik és nagyok kijöttek az utcára, mindenki meg akarta fogni a fáklyát, minket pedig puszilgattak, fotóztak. Figyelnek ránk, érezni, hogy boldogok, amiért itt vagyunk. Nem ért bennünket semmiféle atrocitás. Én hiszek a láng tisztaságában!

A magyar küldöttség megtekintette a világ legmagasabb, vízen álló szobrát, valódi igazgyöngyöket, és számos szebbnél szebb helyen jártak. Mikor telefonvégre kaptuk Évit, éppen a szállásuk felé buszoztak, még az olimpiai mezben. Holnap lesz egy pihenőnapjuk, és csütörtökön már Magyarországon mesélnek az élményeikről. (NLC, RTL Klub, fotó: RTL Klub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top