Sztárok

Születésnapos sztár: Russell Crowe

Túl a negyedik ikszen Russell Crowe még mindig a legvonzóbb hollywoodi színészek listájának hetedik helyén szerepel. A lázadó rosszfiú lassan lenyugszik, talán már a feleségét sem csalja, és egyre jobb filmekben szerepel.

Bár a kisfia egyelőre nem értékeli a művészetét, kamaszkorára biztosan ő is büszke lesz majd a papájára.

Bőrfejű, gladiátor és cowboy

Russell Crowe is azon színészek közé tartozik, akik már kisgyermekként kapcsolatba kerültek a kamerákkal. Alig hatévesen válogatták be a Spyface című ausztrál tévésorozatba, de az igazi siker még évtizedekig váratott magára. Volt lemezlovas, biztosítási ügynök, rockzenész és pincér is, míg 1986-ban szerepet kapott a Rocky Horror Show című musicalben, amellyel bejárta egész Ausztráliát és Új-Zélandot. Jelentéktelen filmszerepeket is elvállalt, majd 1993-ban a Romper Stomper című lélektani drámában tudott bizonyítani. A rasszizmusról szóló filmben Russell egy bőrfejű fiatalt alakított, s ezért a szerepért már díjakat is kapott. Ezt követte a Gyorsabb a halálnál című western, amelyben már Sharon Stone partnereként láthattuk, illetve a Túszharc, a Bennfentes vagy a Szigorúan piszkos ügyek. Ekkor már Hollywood legnagyobbjaival játszhatott. Al Pacino is elismerően nyilatkozott a színészről. A Gladiátor tarolt az Oscar-gálán, Russellt is jelölték, ám a díjat csak az Egy csodálatos elme című film hozta meg számára. A hölgyek egyik kedvenc szívtiprója legutóbb az Amerikai gengszterben szerepelt, hamarosan pedig a Börtönvonat Yumába című westernben csodálhatjuk. Újra cowboykalapban és bőrcsizmában hódítja a szíveket, míg a pasik izgulhatnak a remek történeten.

 

Szőke színésznők és a család

Ajánló:
Sztár.lap.hu »
Horoszkóp.lap.hu »
Asztrológia.lap.hu »

Meg Ryannel a Túszharc című film forgatása alatt bonyolódott románcba. A szőke színésznő annyira megkedvelte kollégáját, hogy miatta el is vált a férjétől. Heteken át Meg Ryan és Russell Crowe nevétől voltak hangosak a pletykalapok, ám a kapcsolat nem tartott sokáig. Crowe hamar kiadta Meg útját, és visszatért a családjához.

Névjegy

Neve: Russell Ira Crowe

Született: 1964. április 7., Wellington

Magassága: 182 cm

Legismertebb filmjei: L.A.Confidential, Túszharc, Egy csodálatos elme, A remény bajnoka, Bor, mámor, Provence, Amerikai gengszter…

Felesége: Danielle Spencer színésznő

Gyermeke: Charles

Egy másik szexi színésznő, Nicole Kidman is szemet vetett rá, ám Russell mindenütt cáfolta, hogy a barátságon kívül más érzelem is fűzné őket egymáshoz. Felesége, Danielle Spencer szintén szakmabeli, bár a filmezést egyelőre felcserélte az anyasággal. 2003-ban született kisfiuk, s a hírek szerint Russell azóta hűséges a családjához (legalábbis nem derülnek ki a félrelépései…). Az ötéves Charles egyelőre unja a papája filmjeit, és szívesebben bámulja a természetfilmeket, de a focizásban remek partnerek. A házaspár néhány hónapja közreműködött egy DVD-filmben, amelyet Ausztrália minden családja ingyen megkaphat. A színész a következőket mondta a nem mindennapi kezdeményezésről: „A DVD alapdolgokkal kezdődik: hogy néz ki egy bébi az anyaméhben, mikor normális, hogy elkezdjen ülni, járni, beszélni, mit kell csinálni egy elsőszülöttel. Hosszasan foglalkozik az elsősegélynyújtással is, mert sok isten háta mögötti helyen nincs a közvetlen közelben orvos. A köhögés és a fuldoklás között elég nagy a differencia, de egy kisbabánál nem mindig lehet észrevenni, főleg, ha első gyerek. Akármilyen döcögve jött létre ez a vállalkozás, áldom az ausztrál kormányt, hogy pártfogásába vette, mert fantasztikus adomány ez a DVD, nagyon sokat segít a kisgyerekes és főleg az első gyerekes szülőknek.”

 

Rögbi, politika és balhék

Valóságshow készült a sztárral, amikor megvásárolt egy ausztrál rögbicsapatot. Crowe sydney-i futballklubjának vezetőit kérte fel, hogy szabaduljanak meg az évi egymillió ausztrál dollárt (151 millió forint) hozó pókerautomatáktól a sportlétesítmények területén. A klub dúsgazdag társtulajdonosa magáévá tette a javaslatot, és bejelentette, hogy megteszi a lépéseket a családbarát egyesület létrehozására.

 

Teljes erőbedobással kampányolt Arnold Schwarzenegger mellett a választások idején, és politikai nézeteit nem rest nyíltan vállalni. Heves természetéről tanúskodik egy londoni étterem szétverése, de mobiltelefonnal ütlegelt egy hotelportást, verekedett már a testőrével és egy tévés producerrel is. Legjobb barátainak a honfitársait tartja. Rendszeresen vendégeskedik nála Nicole Kidman, Hugh Jackman és Kylie Minogue is.

 

 


Szakértőnk, Székelyhidi Ágnes személyiség- és sorselemző írása a Kos jegyében

Ágitól itt kérdezhetsz! »

KOS: A Kos típusú emberek fiatalosak, lendületesek, könnyen lelkesednek. Egész életükben jellemző rájuk az ifjúkori hevesség és meggondolatlanság. Gyakorlatilag sosem nőnek fel, mert számukra minden nap egy új nap. Képesek gyermeki naivitással rácsodálkozni a világra. Mindent saját maguk akarnak felfedezni. Hiába ad a környezetük okos tanácsokat, ők mennek a saját fejük után, és csak a saját hibáikból képesek tanulni. Ráadásul örökké újítanak, új témákba fognak. Gyakorlatilag sosem ülnek a babérjaikon, mindig keresik az új kihívásokat. Folyton hajtja őket valamiféle „hódítási”, úttörő hevület. Szenvedélyesen és nagy erőbedobással fognak hozzá mindenhez, de a lázas munkálkodás a részükről hamar véget ér. Ők nem maratoni futók, hanem sprinterek! Emiatt gyakran mások szüretelik le a Kosok által elkezdett munka gyümölcsét…

Meglehetősen ingerlékenyek, türelmetlenek, erőszakosak és egocentrikusak. Tele vannak becsvággyal, bátorsággal és bizonyítási kényszerrel. Sokszor nincsenek tekintettel másokra, ha belefognak valamibe. Űzi-hajtja őket a versenyszellem, a harcias tűz. A feszültség, az izgalom generálja bennük azt a mérhetetlen energiát, amelyet minden feladatnál „elégetnek”. Keresik és előnyben részesítik a gyors megoldásokat, ugyanis nincs türelmük a lassú folyamatok és eredmények beéréséhez – ennél sokkal rámenősebbek és bizakodóbbak. Az optimista hozzáállásuk és a tagadhatatlan segítőkészségük teszi őket népszerűvé. A heroizmus nem áll távol tőlük, hisz van bennük egy hős, aki válogatás és érdek nélkül hajlandó „megmenteni” bárkit.

 

Előrejelzés a most, a születésnapján induló évre:

Ebben az évben, vagyis a következő 12 hónapban a legjobban arra kell vigyáznia, nehogy megbántson hozzá közel álló embereket. Különösen az édesanyjára, idősebb lánytestvéreire, illetve más női családtagokra kell nagyon odafigyelnie. Valószínűleg olyan szituáció okozhat gondot, amikor a Kos és a szeretett női hozzátartozó mást akar, amikor eltér egy szituáció megítélése, és a vélemények ütközése elkerülhetetlenné válik. A Kos, heves vérmérsékletének megfelelően, kapásból kimondja, amit gondol, nem törődve azzal, hogy a másik érzékeny lelkébe tiporhat ezzel. Az idén az ilyen helyzetek komoly és tartós sértődéssé fajulhatnak. Ez erősen hátráltathatja a Kos terveit, ezért jobban teszi minden Kos szülött, ha kicsit visszafogottabban nyilvánít véleményt. Nem arról van szó, hogy ne lelkesedjen, vagy ne beszéljen szenvedélyesen, hanem arra kell vigyáznia, hogy eközben ne bántson meg másokat. Vagyis úgy nyilatkozzon, hogy abban ne legyen semmiféle meggondolatlan elszólás, előítélet, miszerint: „Aki nem ért velem egyet, az egy hülye!”

A másik téma, amely nehézségeket okozhat ebben az évben, a túlzott nagyvonalúság, amikor a tervezésre, a részletekre nem figyel oda a Kos szülött. Akár anyagi kára is származhat ebből. Emiatt érdemes az eddigieknél körültekintőbben és tájékozottabban meghoznia a döntéseit, sőt még tanácsot is kérhet. Amennyiben nem szégyelli ezt meglépni, ismét mellé fog állni a szerencse!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top