Sztárok

Két éve követik Barack Obamát

Bár Edward Norton rendezett már játékfilmet – Ben Stiller főszereplésével az "Ég velünk"-et –, most egészen más műfajban szeretné kipróbálni magát. Barack Obamáról és kampányáról fog dokumentumfilmet készíteni.

Edward Norton és munkatársai két éve követik az Amerikai Egyesült Államok elnökségéért kampányoló Barack Obamát. A „Harcosok klubja” sztárja politikai dokumentumfilmet készít. A visszafogottságáról és nyugalmáról híres sztár ráadásul a rendezői széket sem foglalja le magának, produkciós cégén keresztül a gyártással és a finanszírozással fog foglalkozni.

Naprakészebb témát pedig aligha választhatott volna: az Oscar-díjas színész-producer Barack Obama választási kampányát örökíti meg.

Érdekes módon a film terve már akkor megszületett, amikor feltehetőleg még maga Obama sem tudta, hogy megméretteti magát az elnöki posztért.

Norton és a két rendezőnő, Amy Rice és Alicia Sams ugyanis még 2004-ben, egy demokrata párti nagygyűlésen figyelt fel az akkor már illinoisi szenátorként dolgozó politikusra, és állításuk szerint rögtön megérezték, hogy itt nagy dolgok készülnek.

A színész a munkálatok közben zöld szörnyet is alakított, a nemsokára bemutatásra kerülő „A hihetetlen Hulk”-ban Liv Tyler oldalán.

Mivel még nem dőlt el, hogy a hivatalos demokrata párti elnökjelölt Barack Obama vagy Hillary Clinton lesz, Norton elég sokat kockáztat. A terv szerint valamikor 2009-ben mutatják be a filmet, de a pontos dátumot egyelőre nem lehet tudni. A filmesek addig forgatnak, amíg tart a szenátor kampánya. (UIP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top