Sztárok

Kik voltak 2007 listavezetõ zenészei?

Nem az aktuális popkedvencek, az biztos. A tavalyi évben olyan zenészeket hallgattunk elsõsorban, akik már régóta a zenei ipar csúcsán szerepelnek.

A Daughtry, Fergie és a Police, a Genesis a Billboard listavezetői 2007-ben. A Daughtry együttesé a legkelendőbb album, míg az újraegyesült Police kaszálta a legtöbbet a koncerteken 2007-ben a Billboard összeállítása szerint.








Daughtry

A nyilvánosságra került adatok szerint a Chris Daughtry által vezetett amerikai rockbanda azonos című albumából 3,2 milliót vásároltak november végéig, a zenekar ezzel ugrott az élre a Billboard 200-as összesített albumlistáján. Akon lett a második helyezett, akinek Konvicted című korongjából összesen 2,7 millió fogyott. A popmezőnyben viszont Akon már az élre került, miután ez a lemeze 30 héten keresztül volt az első 30 között az albumok listáján.  A legnagyobb koncertbevételt a Police érte el a Magyarországon többször is megfordult Sting vezetésével: a rendkívül népszerű, újjászületett brit rocktrió november 13-ig 212 millió dollárt sepert be a koncertjein és a különböző fesztiválokon eladott 1,8 millió belépővel, és ez az összeg még mindig emelkedik. A Police-t egy másik újjáalakult brit együttes, a Genesis követi, amely ugyanezen időszakban 129 millió dollárt könyvelhetett el koncertjei bevételeként.








Fergie







Beyoncé

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Az elmúlt esztendő legjobb énekesnője Fergie, aki tavaly Budapesten is járt a Black Eyed Peas tagjaként. A rhythm and blues és a hiphopelőadók versenyében Beyoncé végzett az élen – Irreplaceable című kislemeze első helyezett volt a Billboard 100-as kislemezlistáján, ő maga pedig a legkelendőbb énekesnő volt ebben a műfajban. (MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top