Sztárok

Világsztárok, akiktõl elbúcsúztunk 2007-ben

Mindig fáj elköszönni valakitõl. 2007-ben több híres sztár, zenész, író, modell hiányát kellett elfogadnunk. Neves világsztárok, hírességek hagytak itt bennünket – volt, aki már nagyon idõsen, de olyan is, aki fájón fiatalon.

Kurt Vonnegut, a kortárs amerikai regény boszorkánymestere 85 éves korában hunyt el. Az amerikai társadalom lelkiismeretének és az utolsó szocialistának is nevezett író az egyik utolsó élő képviselője volt annak a generációnak, amely életében és regényeiben a második világháború iszonyatát és értelmetlenségét igyekezett feldolgozni, kiváló tehetséggel szatirikus elbeszéléseken keresztül.








Kurt Vonnegut

Oscar Peterson személyében óriási zenésztehetséget veszítettünk el. A zongoristalegenda 82 évesen távozott közülünk. A dzsessz fenegyereke a legnagyobb nevekkel játszott együtt: Ella Fitzgeralddal, Count Basie-vel, Stan Getzcel, Charlie Parkerrel és Dizzy Gillespie-vel. Duke Ellington a zongora maharadzsájának nevezte a tehetséges Petersont, aki december 23-án, torontói otthonában halt meg. Peterson, aki számos rangos elismerés birtokosa volt, több mint hat évtizedet töltött a zenei pályán, s életében kiérdemelte a műfaj halhatatlanjának elismerő címét.








Oscar Peterson

Luciano Pavarotti a világ legismertebb művészeként távozott 72 évesen. Pavarotti egy modenai pék fia volt, és eredetileg híres focista szeretett volna lenni, de tehetsége az éneklésben mutatkozott meg, így az operaszínpadot választotta. Gyakran lépett fel a könnyűzene képviselőivel is, de a Három Tenor tagjaként, José Carrerasszal és Plácido Domingóval aratta a legnagyobb sikereket.








Luciano Pavarotti

A neves elhunytak sorában ott van Michael Kidd koreográfus, Jeanne Carmen, az ötvenes évek híres színésznője, a kiváló muzsikus, Ike Turner, Tina Turner egykori férje, Pimp C., a mindössze 33 évet élt texasi rapper, Freddy Fields producer, és a nemzetközi filmművészet 2007-es gyásznapjának tekinthető Ingmar Bergman és az olasz Michelangelo Antonioni legendás rendezők szinte egy időben való eltávozása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top