Sztárok

Détár Enikõ karácsonyi lázban ég

Minden családnak megvannak a maga ünnepi szokásai, nincs ezzel másként a Détár–Rékasi házaspár sem. Détár Enikõ nem bánja, ha mások sziruposnak találják karácsonyi szokásaikat. Õk imádják az ünnepek hangulatát.

Détár Enikő a december 24-ei délelőttöt megterhelőnek tartja, hiszen napközben még mindent el kell simítani, rendbe kell tenni, össze kell készíteni, hangulatba kell kerülni, de a szentestét már imádja, mert akkor minden a családjukról szól. A Netbulvar.hu szerint Enikőnek a gyermekei is segítenek a karácsonyi ráhangolódásban, a házukban ugyanis ők készítik a karácsonyi díszítést.








– Minden évben eldöntjük, hogy már októberben elkezdünk készülni a karácsonyra, amiből persze mindig az van, hogy december 22-ig dolgozunk, és 23-án látunk neki a készülődésnek. Az ajándékokra azért egész decemberben folyamatosan napi 1-2 órát szánok munka előtt vagy után. A csomagolásra nagyon odafigyelünk, egy közeli virágboltban mindig gondosan becsomagoltatjuk őket. Ez azért is fontos, hogy a gyerekek ne tudják kikutatni, hogy mit kapnak.


A vacsora Enciéknél minden évben ugyanaz, a színésznő év közben igazán szeret a konyhában sütni-főzni, de karácsonykor mindig a családfő, Rékasi Károly a szakács. A Barátok közt Bartha Zsoltja egy speciális töltött pulykát szokott készíteni. „Ezt 23-án éjjel megtöltjük, 24-én pedig 6-8 órán keresztül sül. A bejglit Kari húga helyben készíti, mivel cukrász. Én a bóléért felelek. A gyerekek is kiveszik a részüket a készülődésből. Ajándékokat készítenek, Gigi pedig feldíszíti a lakást, mécsesekkel rakja ki a galériára vezető lépcsősort. Mások talán giccsesnek találják azt, ahogyan ünneplünk, de ez cseppet sem zavar, mi szeretjük” – mondta Enikő a Netbulvar.hu-nak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top