Sztárok

Szépek voltak, híresek és boldogtalanok 2. – fotóval

Az élet a tenyerén hordozta õket, mégis elégedetlennek érezték magukat. A történelemben számos olyan nõt találunk, aki hiába volt szép és gazdag, a boldogság hiányzott az életébõl.

Greta Garbo – Eredeti nevén Greta Gustafsson svéd kisasszony szépsége vitathatatlan volt a maga korában. A kissé férfiasnak tűnő határozott egyénisége és mély, búgó hangja kiemelte a csacsogó színésznők közül. A két világháború között általa divatba hozott magas nyakú pulóvert, a garbót róla nevezték el. Fénykorában a neve fogalom volt, színészi teljesítménye ma is élmény. Magánéletét a munka és a sport jellemezte, botrányai nem ismertek. Mindig valamilyen titokzatosság lengte körül, amely élete végéig elkísérte. Sosem ment férjhez. Harmincas éveinek végén vonult vissza végleg a filmezéstől. A nyilvánosság teljes kizárásával, rejtőzködve, magányosan élte le életét nyolcvannégy éves korában bekövetkezett haláláig.








Greta Garbo

Grace Kelly – A hollywoodi álomból egy hercegség mesevilágába került a színésznő, miután Monaco hercege, Rainier feleségül vette. A sudár termetű, szépséges amerikai színésznőnek és férjének három gyermeke született, de valami nem volt rendben. Grace többször válni készült, máig is ismeretlen okból. Talán a szabadságot szerető színésznő kalitkában érezte magát. Alig múlt ötvenéves, amikor 1983-ban legkisebb lányával, Stéphanie-val autózva lezuhantak egy szerpentinútról. Grace nem élte túl a balesetet, amelyet – mint azt nemrég nyilvánosságra hozták – agyembóliája okozott.








Grace Kelly

Romy Schneider – A fiatal és bájos színésznő számára az Erzsébet királyné életéről szóló Sissi című film hozta meg a hírnevet, majd ezután felkérések és filmek sora következett. Édesanyja, Magda Schneider színésznő egyengette kislánya karrierjét. Romy egyetlen fiát, Davidet egy vaskerítésen átmászva szörnyű baleset érte, sérüléseibe belehalt a tizenöt éves fiú. A színésznő összeomlott, s kártékony, pusztító szerekhez menekült. Egy ideig Alain Delon volt az élettársa, aki Magda Schneider szerint meglehetősen durván bánt Romyval. Az biztos, szakításuk után Romy nehezen nyerte vissza önbecsülését és munkaszeretetét. Alig töltötte be a negyvenötödik életévét, amikor szívroham végzett az akkor már magányos, egykori híres szépséggel.








Romy Schneider

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top