Sztárok

Leghíresebb Mikulásaink – fotóval

Az utóbbi években sok Mikulás-palánta jelent meg a filmvásznon. Íme pár emlék a legrégebbi a mozi-Mikulásoktól. Volt már Jim Carrey Mikulásunk, Matthew Perry Mikulásunk, Chevy Chase Mikulásunk és Simpson Mikulásunk is.

A Vakáció-sorozatból jól ismert Griswold család kalandjait a Karácsonyi vakáció című filmben láthatjuk. Az egész család készül az év legnagyobb családi ünnepére, a karácsonyra. Mindenki sürög-forog, vásárol és csomagol. Mindenki kitűnő ajándékokat vett a többieknek, és mindenki igyekszik titokban tartani, hogy mit is szán szeretteinek. Ismerve a Griswold családot és Chevy Chase nagyszerű alakítását, tudható, hogy közeleg a katasztrófa, hiszen ahol megjelennek, onnan az emberek azonnal menekülni kezdenek, mert körülöttük minden leomlik, összedől, kigyullad, elpusztul.








Chevy Chase Mikulás

A Jóbarátok sorozat hetedik évadjának A karácsonyi tatu című epizódjában veszi magára a Mikulás szerepét Chandler, azaz Matthew Perry. A történet szerint Ross fia nála tölti a karácsonyt, ezért szeretné megismertetni vele a hanukát, de Ben mindenképpen ragaszkodik a Télapóhoz. Sajnos sehol nem talál Mikulás-jelmezt, ezért beöltözik tatunak. Míg Joey egy Superman-jelmezt ölt magára, Chandlernek sikerül szereznie egy igazi Mikulás-ruhát, Ross fiának nagy örömére.








Matthew Perry Mikulás

A Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki (eredeti cím: The Flintstones) egy amerikai rajzfilmsorozat, amelyet Joseph Barbera és William Hanna készített 1960 és 1966 között. A sorozat egy őskori család kalandjait mutatja be. Természetesen Frédi és Béni – mint Mikulás – is humoros jelenetek sorát mutatja be. A jeleneteket a Romhányi József által írt magyar szöveg támasztja alá nagyszerűen, amely szemben az eredetivel, végig rímekbe szedett és nyelvi játékokkal tűzdelt. Egy legenda szerint Romhányi fordítása annyira jól sikerült, hogy az amerikai változatot újraszinkronizálták.







Béni Mikulás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top