Sztárok

Tom Hanks gonosz lesz

Az Oscar-díjas színésznek saját bevallása szerint elege lett abból, hogy egyre csak szimpatikus átlagembereket formál meg. Tom Hanks sok mindent megadna azért, hogy végre egy igazi, klasszikus gonoszt alakíthasson.

Örök dilemma a színészek számára, hogy a jó vagy a gonosz szerepét vállalják-e el. A jó szerepe hálásabb, több pozitív visszajelzést hoz, a gonosz megformálása viszont szakmailag jóval nehezebb feladat.


Van olyan, hogy a közönségnek lesz elege egy színészből, de az is előfordul, hogy az illető egy idő után önmagával kerül ellentmondásba. Tom Hanks például fantasztikus karriert épített fel Hollywoodban azzal, hogy mindig szimpatikus átlagembereket játszott, de úgy tűnik, hogy most ő maga elégelte meg ezt az egyhangúságot – ami még mindig jobb, mint ha a moziba járók vagy a szakma unná meg. Az Oscar-díjas színésznek ugyanis lassan elege van az általa kreált képből, és sokat megadna azért, hogy végre egy igazi, klasszikus gonoszt alakíthasson.







A UIP információi szerint Hanks már ki is nézte magának az ideális szerepet: Jagó karakterét az Othellóból. „Vannak olyan shakespeare-i gazfickók, akiket azonnal eljátszanék, ha adottak a megfelelő körülmények” – nyilatkozta nemrég Hanks, és reméljük, a megfelelő körülményeken nem a magas gázsit érti. A színész ettől függetlenül már megtette az első lépést az „elgonoszosodás” felé, hiszen új filmjében, az igaz történeten alapuló Charlie Wilson háborújában azt a texasi kongresszusi képviselőt játssza, aki annak idején titokban felfegyverezte a szovjetek ellen harcoló afgán mudzsahedineket – tettének ma is igen súlyos következményei vannak.


A magyar mozikban jövő év elején látható Charlie Wilson háborúja című filmben két másik Oscar-díjas, Julia Roberts és Philip Seymour Hoffman lesz Hanks partnere.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top