Sztárok

Szépek voltak, híresek és boldogtalanok 1. – fotóval

Sok nõ álma, hogy szép, gazdag és híres legyen. A történelemben számos olyan nõt találunk, aki hiába volt szép és gazdag, a boldogság hiányzott az életébõl.

Alexandra cárn頖 Az európai királyi udvarokból sokan pályáztak a bájos, magas, karcsú, nagy műveltségű porosz hercegnő kezére, de az udvari bálok királynője egy Romanovot választott, II. Miklós cárt. A kor szokásaitól eltérően ez szerelmi házasság volt, amelyből egy beteg kisfiú és csodaszép kislányok születtek. Az állandó aggodalom miatt korán megöregedett, összeroppant Alexandra lassan már csak a családdal meg a túlhajtott vallásossággal törődött, a külvilág nem érdekelte. A cári hatalmat megdöntő forradalom idején a család menekülni kényszerült, de elfogták őket, majd valamennyiüket brutálisan kivégezték.








Alexandra és családja

Mata Hari – Margaretha Gertruida Zelle Hollandiában született, és szerencsétlen házassága révén jutott el Jáva szigetére, ahol rabul ejtette a maláj kultúra. Egyetlen gyermekét bosszúból megmérgezték. Európába visszatérve, Párizsban már maláj néven (a Nap Szeme) lépett fel táncosnőként. A hétfátyol-tánc végén pucérra vetkőző titokzatos hölgynek óriási sikere volt. Gazdag lett. Rejtélyes, félreérthető kapcsolatai miatt 1917-ben kémkedés vádjával letartóztatták, és egy máig is homályos bírósági ítélet alapján kivégezték. Utolsó kívánságként rúzst, púdert és tükröt kért. A remegő kezű kivégzőkatonák közül csak egy találta el.








Mata Hari

Sisi császárn頖 Elisabeth bajorországi hercegnő alig múlt 16 éves, amikor az arának kiszemelt nővére helyett az ő kezét kérte meg az ifjú Ferenc József. A monarchiákban kötött házasságok történetében egyedülálló szerencsének számított a fellobbanó szerelem. A boldogságot azonban beárnyékolta, hogy az addigi szabad életének egy csapásra vége lett. Gyermekei nevelését anyósa, Zsófia felügyelte, és csak külön engedéllyel találkozhatott velük. Hogy unalmát és depresszióját elűzze, utazni kezdett, rengeteget foglalkozott a szépségével és az egészségével. Az idősödő Erzsébet fátyol nélkül már nem állt a nyilvánosság elé, és nem hagyta fotózni magát. 1898-ban merénylet áldozata lett.








Sisi

Jackie Kennedy – Dúsgazdag amerikai családból származott, gyönyörű volt, és férjének, az ugyancsak dúsgazdag Kennedy család legidősebb fiának oldalán Jackie lett minden idők legszebb first ladyje a Fehér Házban. Minden együtt volt a felhőtlen boldogsághoz. De férje elhanyagolta, megcsalta. Jackie néhány évvel a férje, Kennedy elnök elleni dallasi merénylet után, az amerikai nép döbbenetére újra megházasodott. Az alacsony, csúnya, de multimilliárdos görög hajómágnásnak, Onassisnak nyújtotta kezét. Annak halála után egyedül élt, mígnem hatvanas éveiben a mindjobban elhatalmasodó Alzheimer-kór végzett vele.







Jackie Kennedy és családja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top