Sztárok

Shakira adakozó kedvében van

Shakira ahol tud, segít. Az énekesnõ alapítványa révén juttatott el egy kimagaslóan nagy összeget Peruba és Nicaraguába.

A kolumbiai származású popsztár Peru és Nicaragua lakosainak segít, miután nemrégiben iszonyatos erejű hurrikán pusztított a környéken. Shakira mintegy negyvenmillió dollár gyorssegélyt utalt ki az ott élőknek. Az összeget a perui és a nicaraguai egészségügyi ellátás és az iskolarendszer újjáépítésére, illetve az ott élő emberek életminőségének javulásához szükséges árucikkek beszerzésére fordítják majd. Az énekesnő a Vöröskereszttel és a latin-amerikai segélyszervezetekkel közösen szeretné újjáépíteni a házakat, valamint javítani a lakosok életkörülményein.







– Több millió gyerek nem tud iskolába járni, mintegy félmillió ember hal meg naponta olyan kórházakban, ahol az alapvető higiéniát sem tudják biztosítani. Ezenkívül legalább 180 millió ember él a Földön, akinek még a tiszta ivóvizet is nélkülöznie kell – számolt be tapasztalatairól a szőke énekesnő.


Shakira már gyermekkorában tudta, hogy zenész lesz, és 8 éves korában már dalokat írt. A tehetséges gyermek 11 éves korában kezdett gitározni. 13 éves korában Shakira lett a Sony által meghirdetett versenyen Kolumbia legtehetségesebb új művésze, és jutalmul felvették Magic című új albumát. 1998-ban Shakira elkészítette negyedik lemezét is, Donde Estan Los Ladrones? címmel, amelyet a kritikusok egyöntetűen Shakira nagy áttörésének tekintettek, legalábbis a latin területeken. A lemez többszörös platinalemez lett az Amerikai Egyesült Államokban, Argentínában, Kolumbiában, Chilében, Közép-Amerikában, Mexikóban és Spanyolországban. A dél-amerikaiak mindig is felnéztek Shakirára, aki már többször is részt vett hasonló karitatív munkákban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top