Sztárok

Eva Longoria sztrájkolókat etet! – fotóval

Leállt a hollywoodi álomgyár! Eva Longoria alaposan meglepte az írók szövetségének tagjait. A stúdió mellett sztrájkoló forgatókönyvírókat pizzával kínálta.

Hollywood a feje tetején áll. A forgatókönyvírók szövetsége sztrájkba fogott, hogy kiharcolják az íróknak, hogy több részesedés üsse a markukat, ha egy forgatókönyvből egy sikeres mozi készül. A szexi színésznő, Eva Longoria támogatja a sztrájkot, csak azt sajnálja, hogy a demonstráció saját népszerű sorozatát, a Született feleségek forgatását is hátráltatja.









„A tárgyalások folytatódnak, de a sztrájkot megkezdtük” – mondta Sherry Goldman, az Amerikai Írók Céhének szóvivője. Az írószövetség nyugati parti tagjai megvárják az ottani idő szerinti első hétfői percet, és akkor lépnek sztrájkba.
A hollywoodi forgatókönyvírók nagyobb részt követelnek maguknak a filmek DVD-s és internetes terjesztésének hasznából. A 12 ezer tagot tömörítő szövetség 1984-ben alábecsülte a videofilmek népszerűségét, és beleegyezett abba, hogy minden film után csak 3 centet kapjanak az írók.
A sztrájk első áldozatai a talk show-k, szappanoperák és olyan népszerű sorozatok lehetnek, mint például a Magyarországon is sugárzott Lost – Eltűntek.







Legutóbb 1988-ban volt írósztrájk, akkor 5 hónapig tartott. „A hírszerkesztőségeknek kell majd izgalmas dolgokkal előállniuk” – mondta Warren Littlefield független producer a The New York Times amerikai napilapnak. A szórakoztatóiparban ugyanakkor attól tartanak, hogy tartósan is elveszíthetnek nézőket, ahogy a legutóbbi munkabeszüntetés során is – tette hozzá Littlefield.
A sztrájk hosszától függően sportközvetítések, koncertek, valamint brit és ausztrál műsorok fogják átvenni a szerepet főműsoridőben. Több valóságshow is várható, mert ezeket az érdekvédelmi szervezeten kívüli emberek írják. A mozifilmeknél legfeljebb a folytatások késése jelezheti a sztrájkot. A következő egy év forgatókönyvei ugyanis már a forgalmazók fiókjaiban vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top