Sztárok

Schobert Norbert bevallja

Miközben Norbi arról álmodik, hogy a családjával tölti az idejét és edzéseket tart, ismét nagy munkába kezdett: egy televíziós show-mûsorban segít majd fogyni. Arról is beszéltünk, szerinte miért fontos mozogni.





Hetekig egyeztettem az asszisztensével, mire sikerült időt találnunk egy hosszabb beszélgetésre. Nem okozott meglepetést: ő valóban olyan, amilyennek látjuk-halljuk a médiában: energikus, nyílt, és az idő múlását feledve tud beszélni a testedzésről, a fittségről és az életfilozófiájáról. Az utóbbi években a ducitréninggel és a Hősök tornájával, majd az általa kifejlesztett Update étrenddel ismertté vált Schobert Norbi véleménye szerint a mozgás, az akaraterő, a megfelelő kitartás és a korrekt táplálkozás nélkül még ő sem tud csodákat művelni a fogyni vágyókkal.


– Ha sétálsz Budapest utcáin, elég sok plakáton ismét téged látni. Milyen érzés?


– Jó, mert a cél az, hogy sokan nézzék a Nagy Fogyás elnevezésű műsort. Szeretném elérni, hogy az én csoportomból kerüljön ki a győztes. Ez a jelentkezőknek nagyon fontos, hiszen erre tettek fel mindent. Tudom, hogy jól végzem a munkámat, hiszen sikerült több százezer embert megtornáztatnom a ducitréning alatt is. Azt hülyeségnek tartom, hogy hat emberen akarja egy ország eldönteni, mi az igaz út, melyik a jobb módszer. Kinek ez, kinek az. A legkisebb klinikai vizsgálat 30 fős! Azért belehúzunk! Azt sajnálom, hogy a műsor ideje alatt kevesebbet lehetek a családdal.











Névjegy

Név:
Schobert Norbert
Született: 1971. április 16.
Felesége: Rubint Réka személyi edző
Foglalkozás: életmódszakember
Gyermekei: Lara, Norbi 
– Rékával nagyon egyek vagytok. Ez a valóság?


– Igen, tényleg így van. Mellette erőskezű, jókedvű apa és férj vagyok, szeretem mellette teljes értékű anyagi és emberi támasznak érezni magam. Lara, a lányom születése óriási energiákat adott ahhoz, hogy megújuljak. Akkoriban leszálló ágban voltam – a videóhamisítások és az illegális másolások miatt –, összeomlani látszott mindaz, amire egzisztenciálisan rábíztam az életünket. Meg kellett mutatnom, hogy tudok olyan apa, üzletember, pénzkereső férj lenni, aki nem roppan össze a kudarctól. Ekkor álltam sokkal több lábra. Utána annyira elfáradtam, hogy már gondolkodtam a visszavonuláson, de a fiam születése ismét óriási erőt adott.


– Akkor bármikor várható még egy harmadik?

– Nem, Rékával úgy tervezzük, hogy ha véget ér a Nagy Fogyás műsor, megpróbálok egy kicsit visszavonulni, erőt gyűjteni. Szeretném elérni, hogy a csapatom az életben egyedül is megállja a helyét, és az üzleti ügyekkel csak végső esetben foglalkozzam. Az az álmom, hogy csak a családom és a fellépések töltsék ki az időmet.


– A múltad mennyire befolyásolja a felesleges súlyok elleni küzdelmet?

– Nagyon. Mint kövér kamaszból lett fitneszedző, bátran mondhatom, hogy már több mint tíz kiló felesleg lerövidíti és minőségében is rontja hátralévő életünket. Hogyan változtathatunk? Elsősorban étkezéseink időbeosztásán és ételeink összetételén, illetve egy kis otthoni torna beiktatásával fogyókúra és egyéb önsanyargatás nélkül is karcsúbbá válhatunk.


– Több magazinban is olvastam, hogy még mindig rémálmaid vannak a kövérségedről.

– Ez igaz. Állandó fóbiában élek miatta. 22 éve 104 kg voltam, most 70 vagyok. Ha esetleg egy klassz buliban vagy egy lagzin degeszre eszem magam rántott hússal és töltött káposztával, éjjel már azon töröm az agyam, másnap milyen gyakorlatokat kell csinálnom, és hogyan diétázzak. Borzasztó érzés állandóan izzadni, úgy járni, hogy a nadrág kidörzsölje a combodat, nehezen venni a levegőt a legkisebb mozgás után is. Nem tudok annak hinni, aki azt mondja, hogy a túlsúlyos emberek igazából is vidámak. Én nem voltam az.








– Szerinted mennyit kell mozognia naponta egy átlagos embernek ahhoz, hogy fizikálisan jó kondícióban legyen?


– Az ajánlott mennyiség napi fél óra, ennyi mozgás mindenkinek elég kell hogy legyen. A mozgáshoz nem kell feltétlenül eljárni valamiféle edzésre, harminc perc alatt bárhol mozoghatunk, a konyhában, a tárgyalóban, a mellékhelyiségben, reggel, vagy akár otthon este, a tévé előtt. A lényeg a rendszeres és célirányos mozgás, a megfelelő pulzus és egy kis izzadás.






Kapcsolódó linkek:

• Több diéta » 
• Fórum: SOS Update »
• Fórum: Update Norbi »
• Fórum: Norbi kontra »
– Mit értesz azon, hogy helyes táplálkozás?


– A táplálkozás esetében nem vagyok a nagy megkötések híve. Inkább odafigyeléssel, tudatos táplálkozással lehet célokat elérni. Hiába sportol valaki nagyon sokat, ha mellette mértéktelenül fogyaszt csokoládét, cukros ételeket, italokat vagy fehér kenyeret. Ilyen esetekben napi 10-12 órát kellene aktívan mozogni, ami lehetetlenség, és egészségtelen is. Itt kapcsolódik össze ez a két fogalom. A rendszeres mozgás mellett radikálisan csökkenteni kell a hozzáadott cukor, a só, a liszt és a zsír bevitelét. Szerintem a rengeteg zsír helyett jobb, ha növényi olajat használunk, ami jót tesz a szívnek, a koleszterinszintnek. Ehhez hozzá kell tennem az italfogyasztási javaslatokat, mivel a táplálkozásba ez a témakör is beletartozik. Tehát a sok cukros, szénsavas üdítőital és a különböző cukrozott gyümölcslevek is károsak, hizlalóak. A 100%-os leveket mértékkel és délelőtt ajánlom. A cukrozott termékek reklámjai nagyon befolyásolják a róluk kialakított képünket, és azt hisszük, hogy ezeknek a termékeknek a fogyasztásával minden rendben van, egészségesen élünk, ha melléírják például, hogy „tartósítószer nélkül” stb.






– Mindez úgy hangzott, mintha az arany középutat javasolnád mindenkinek. Te eszerint élsz?


– Igyekszem. De én is szeretek enni. Személy szerint a natúr táplálkozásra esküszöm, a friss zöldségre, gyümölcsre vagy a friss húsra egy kis fűszerrel. Ital tekintetében az ásványvízre, szénsavas vagy szénsavmentes, teljesen mindegy. A fő probléma a táplálkozással, hogy úgy gondoljuk, kétfajta étel van: egészséges és egészségtelen. Ami egészséges, az nem hizlal, ami egészségtelen, az hizlal. Pedig ez nem így van. Tapasztalataim szerint négyfajta táplálék létezik: van egészséges, ami hizlaló és nem hizlaló, illetve egészségtelen, ami hizlaló és nem hizlaló. Ezt a négyet kell az embernek megismernie, ezekről bővebben is írtam már a könyvemben. De leginkább csak egészségtelen, mértéktelen életmód van. Egy a lényeg a módszeremben: soha ne hagyd abba, és érezd magad jól! Ne legyen állandó lelkiismeret-furdalásod, és mozogj!






The Biggest Loser – A Nagy Fogyás


Amerikában és a világ minden részén siker övezi A legnagyobb vesztes  (The Biggest Loser) című valóságshow-t, amely rém egyszerű ötleten alapul. Két, egyenként hatfős csoport harcol egymással a győzelem elérése érdekében. A csoport tagjai alaposan elhízott illetők, akiknek feladata, hogy mérjék össze erejüket, jobban mondva inkább súlyukat, és minél több fölös kilótól szabaduljanak meg. Három hónapon át követhetjük nyomon a játékosokat. Az a csapat, amelyik egyik hétről a másikra kevesebb kilót veszít, az kiszavaz egy játékost. A végső nyertes 20 millió forinttal távozhat majd, na meg a remények szerint jó testtel.
A két csoportot egy-egy híresség vezeti. Az egyik a fitneszbajnok, Béres Alexandra, aki a testmozgás híve. Szerinte egyszerű koplalással és sok-sok mozgással pár pillanat alatt megszabadulhatunk pár kiló súlyfeleslegtől. A másik kapitány a diétás élelmiszereket öt éve fejlesztő  Norbi, aki a saját maga által és a csapatával kifejlesztett étkezési szokásokkal próbál majd segíteni. Most aztán fény derül arra, hogy a „Norbi Update módszer” vagy a Béres Alexandra nevével fémjelzett „Súlykontroll Program” a hatásosabb.


 


 


 


 


 


 


 


 







Tipp: • Sztárok kattintásnyira » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top